AcasăNewsIohannis, mai rau ca Basescu

Iohannis, mai rau ca Basescu

”Scapi de dracu’ si dai de ta-su” este un bun epitaf pentru sperantele celor care de abia asteptau sa scape de presedintele-jucator Traian Basescu.

Profund dezamagiti de prestatia prezidentiala ”altfel”, romanii ii gaseau macar o calitate lui Klaus Iohannis: aceea de a sta inert si cuminte la Cotroceni, departe de miutele politice interne, spre deosebire de predecesorul sau Basescu. Iata insa ca mitul presedintelui neutru si care respecta la sange Constitutia s-a prabusit si el. Evenimentul a avut loc ieri, cand Klaus Iohannis l-a somat practic pe Dacian Ciolos sa se inregimenteze in mod public in sau ”macar” alaturi de PNL, ca nu cumva partidul prezidential sa o ia de tot la vale dupa retragerea lui Vasile Blaga. ”Dacian Ciolos ar putea sa-si continue proiectele importante daca acum, cand ecuatia este inca incerta, isi declara intentiile de viitor (…) Personal, cred ca ar face bine sa continue proiectele bune incepute, dar atunci sa-si declare macar simpatia sau adeziunea sau preferinta pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze in viitor, sigur dupa alegerile parlamentare”, a decretat Iohannis, asta dupa ce reafirmase ca nu va nominaliza ”persoane independente politic” pentru functia de premier.

Lui Dacian Ciolos i se dă brânci în PNL

Desteptarea lui Iohannis din ”somnul” constitutional darama un mit dar confirma altul, respectiv pe acela referitor la ordinea si rigiditatea nemteasca. Altfel spus, un neamt sadea nu o ia pe ocolite atunci cand isi pune in minte ceva si nici nu accepta abateri de la linia trasata de el. Iohannis a decis ca-l vrea pe Ciolos si cu asta basta iar toata lumea, politica au ba, nu are decat sa stea acasa la alegeri sau sa bata pas de gasca pana la urne, eventual pe acordurile binecunoscutului slagar ”Lili Marleen”, ca tot aia e.

Tariceanu flutura suspendarea pe sub nasul presedintelui

Confruntati cu un presedinte si mai jucator decat vechiul lor cosmar numit Basescu, politicienii neinscrisi in PNL au sarit ca arsi. ”Am inteles ca indiferent de ce vor vota romanii pe 11 decembrie, presedintele il va nominaliza tot pe membrul de atunci al PNL, Dacian Ciolos”, a tradus Calin Popescu Tariceanu, pentru tot romanul, mesajul prezidential. ”Este un atac direct, brutal si imediat la democratie. Este limpede ca domnul presedinte este parte a unui plan ocult impotriva poporului roman si a libertatilor castigate la Revolutie”, a apasat Tariceanu pe pedala, inainte de a sfarsi amenintandu-l voalat pe Iohannis cu suspendarea, pe motiv de ”implicare deschisa intr-o campanie electorala partizana in dispret total fata de Constitutie”. Aceeasi acuzatie de incalcare a Constitutiei a fost adusa si de pesedistul Liviu Dragnea: ”Din declaratia presedintelui Iohannis reiese ca nu conteaza cum vor vota romanii, ci doar cu ce partid va dori Dacian Ciolos sa formeze viitorul guvern. Ii solicit presedintelui Iohannis sa respecte Legea fundamentala a statului roman si sa se abtina de la a se implica in competitia electorala dintre partidele politice. Viitoarea guvernare va fi constituita asa cum vor hotari cetatenii prin vot . Experimentul <<Guvernul meu>> a esuat”.

Pana sa vina Ciolos, e bun si Predoiu

Concomitent cu Klaus Iohannis, care opintea sa-l vare pe Ciolos in curtea lor, liberalii de sorginte pedelista se zbateau si ei sa-i gaseasca un inlocuitor lui Vasile Blaga. Asta in timp ce liberalii-liberali fluierau din tribune si asteptau momentul potrivit sa-si bage si ei coada, cu gandul ca ar putea sa inhate in totalitate conducerea noului PNL. Conform zvonurilor de profil, cel mai bine pozitionat (in afara de Ciolos, evident!) era ieri marele perdant de la locale, Catalin Predoiu. Un personaj croit si el tot pe tiparul Iohannis – prezenta fizica masiva, politicos, lipsit de verb si de charisma si moale din fire in aparenta. Coincidenta sau nu, Predoiu a stat, ieri, alaturi de Iohannis la prezidiul reuniunii Biroului Grupului Partidului Popular European (care a avut loc  la Athenee Palace Hilton). Cei doi au discutat intens pe parcursul alocutiunilor, asta in timp ce in PNL liberalii recunosteau ca asteapta ”un semnal” de la Cotroceni referitor la desemnarea succesorului lui Blaga.

author avatar
Simona Badulescu
1.200 afisari

2 COMENTARII

  1. E grav foarte grv pt. romani care merg la vot in decembrie si cind stiu de acum ca votul lor nu conteza, cheltuim bani pt. alegeri, timp si munca pt. a vota pe cine poporul considera ca partidul are programul ce convine cel mai bine situatiei actuale a Romaniei. Basescu mima democratia si incerca dupa alegeri sa faca majoritati prin santaj sau cu bani [vezi situatia lui Blga], dar actualul presedinte turist nu respecta constitutia ci a trecut direct la DICTATURA. Stimati parlamemntare este un motiv bun sa cereti suspendarea Presedintelui Mincinos si sa se faca referendum odata cu alegerile, asa putem scapa de acest individ care nu are nimic p[t. Romania.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger