AcasăNewsIohannis le cere lui Orban și Vela "să revină" asupra acordului MAI-BOR

Iohannis le cere lui Orban și Vela „să revină” asupra acordului MAI-BOR

Se schimbă schimbarea. Așadar, va mai dura ceva până când românii vor putea înțelege exact ce anume se va întâmpla cu deciziile ce au în vedere măsurile ce se vor lua în privința Paștelui ortodox. Și asta pentru că nici oficialii nu par să reușească să se pună în acord.

După anunțul venit, marți seară, de la ministrul de Interne, cu trecerea în revistă a măsurilor ce se regăsesc într-un acord semnat între MAI și Biserica Ortodoxă, în care angajații ministerului condus de către Marcel Vela aveau să ajute clericii și voluntarii să împartă Lumina Sfântă, Klaus Iohannis a ieșit, în urmă cu scurtă vreme, cu o declarație scurtă, dar fermă. În care a dat, practic, peste cap spusele ministrului.

„Nici vorbă de relaxare”, a subliniat Iohannis, în cazul măsurilor luate pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus în România. „Și ca să fie foarte, foarte clar, ce-am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea – repet: cuvântul de ordine este Stați acasă! Este regretabil că observăm și în viața noastră și în viața publică (,) că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații”, a săgetat președintele, cu direcție către Vela.

Cere revizuirea acordului

Referindu-se concret la acordul între MAI și BOR, Klaus Iohannis a pus accent pe faptul că „probabil, intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo”, că „explicațiile care s-au dat au fost prea opmiste”, drept urmare a anunțat că – în cadrul ședinței care stă să înceapă la Cotroceni – va cere premierului și ministrului de Interne „să revină asupra acestui acord, să găsească, dacă vor, o formulă care respectă principiul Stați acasă!”, în acord cu decizia de prelungire a stării de urgență la nivel național, dar și cu ordonanțele militare emise în ultimele săptămâni.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Cristina Stefan
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger