AcasăNewsIohannis le-a transmis cadrelor medicale din prima linie "un gând bun" și...

Iohannis le-a transmis cadrelor medicale din prima linie „un gând bun” și o asigurare: „noi ne facem treaba”

Iohannis, în fața judecătorilor pentru numirile la șefia Parchetelor

După ce li s-a adesat în primă fază sucevenilor, cărora le-a transmis – pe fondul recentei decizii a autorităților de a plasa în carantină atât municipiul din nordul țării, cât și opt comune limitrofe – că nu sunt singuri și că „suntem cu toții în gând alături de voi”, Klaus Iohannis a avut un mesaj special și pentru cadrele medicale din România, aflate în lupta directă cu problemele cauzate de noul coronavirus.

Pe care a ținut să le asigure că se bucură de încrederea românilor și că autoritățile vor face tot ce pot pentru a le asigura materialele de protecție de care au nevoie, știut fiind faptul că mulți s-au plâns de mari lipsuri la acest capitol, ba mai mult, au apărut și demisii în spitale din țară, tot pe fondul temerilor legate de lupta contra acestui virus periculor, dar fără suficient echipament.  „Un gând bun și o încurajare vreau să exprim acum pentru medicii și întregul personal medical. Știu, știm că vă este greu, dar voi sunteți în prima linie! Noi toți, românii, ne uităm la voi cu speranță, cu încredere, sunteți linia de apărare a populației împotriva acestei epidemii. Știu că nu este simplu și știm cu toții că, din păcate, vor veni zile și mai grele, dar avem încredere în voi! Iar noi, autoritățile, politicienii, vom face tot ce este necesar, vom face tot ce putem, pentru a vă asigura materialele de care aveți nevoie, pentru a asigura materialele de protecție de care aveți nevoie”, a susținut președintele, la Cotroceni, la scurtă vreme după încheierea întâlnirii de lucru avute cu premierul Orban, miniștrii Vela, Alexandru și Tătaru, dar și cu secretarul de stat de la MAI, Raed Arafat.

„Lucrurile se mișcă”

De altfel, Klaus Iohannis a trecut în revistă în declarația de presă și ce s-a avut în vedere, la nivel de subiecte, în cadrul ședinței de evaluare de marți. „Am discutat, evident, situația din Suceava și toți suntem conștienți de seriozitatea pasului care s-a făcut, dar suntem conștienți și de răspunderea noastră. Am discutat pe urmă situația din spitale și vreau să vă asigur pe voi medici, personal medical, că noi ne facem treaba. Au început, vedeți, să sosească de peste tot de unde s-au făcut comenzi materiale de protecție – măști, halate de protecție, alte materiale. Lucrurile se mișcă, autoritățile s-au mișcat și acestea vor ajunge în cel mai scurt timp în spitale. De asemenea, am solicitat astăzi să se facă peste tot în spitale instructajul personalului și aceste lucruri se vor întâmpla. Am solicitat celor responsabili ca, cu maximă celeritate, să lămurească alocările bugetare pentru spitale în așa fel încât să puteți continua achizițiile care sunt absolut necesare în această perioadă”, a ales să transmită președintele.

author avatar
Cristina Stefan
124 afisari

2 COMENTARII

  1. DOMNULE PRESEDINTE ,”noi ne uitam la voi cu speranta, voi cei din linia intaia medicii si personalul medical ” cum trebuie sa va faceti meseria cu mainile goale !!,neprotejati in vreme de pandemie . „NOI” va promitem de 30 de ani !,si n-ati vazut un spital regional din 8 promise !,NOI” va promitem masti de pe TARABELE DIN GIURGIU !!si combinezoane marca Botezatu
    pe circuitele cu parandarat .”Noi” va promitem ca dupa aceasta pandemie nu vom mai fi la fel de saraci cum am intrat la guvernare !.”NOI” promitem ca si ajutoarele facute pomana vor lua o cale doar cu parandarat !.”NOI ” promitem ca cei plecati vor fi pomeniti asa cum sunt pomeniti si cei plecati in 89 ,iar mormintele lor vor fi semanate cu flori de vant prin grija celui de sus . LUCRURILE SE MISCA !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger