AcasăNewsIohannis, la receptia de la Ambasada SUA: Avem nevoie de o guvernare...

Iohannis, la receptia de la Ambasada SUA: Avem nevoie de o guvernare transparenta si responsabila

De la Consiliul European de la Bruxelles, presedintele a revenit in tara si a participat in cursul serii de joi, alaturi de sotia sa, dar si de alti demnitari ai statului la receptia oferita de Ambasada Statelor Unite, cu ocazia celei de-a 242-a aniversari a Zilei Independentei.

Pe langa discursul sustinut de ambasadorul Hans Klemm, in care a facut referire la ploaia abundenta care s-a abatut asupra nordului Capitalei, chiar in timpul receptiei de la Ambasada, celor prezenti la eveniment li s-a adresat si liderul de la Cotroceni, care a facut referire, in cateva randuri la parteneriatul startegic Romania-SUA. ” Reiterez determinarea Romaniei pentru dezvoltarea si extinderea parteneriatului nostru strategic, pe toate dimensiunile sale, asa cum am convenit cu domnul presedinte Trump la excelenta intalnire de acum un an”, a mentionat Iohannis.

Presedintele a facut referire apoi si la sfera economica a acestui parteneriat. „Cooperarea dintre Romania si Statele Unite in plan politic, militar si de securitate a ajuns la un nivel exceptional. Incurajez, totodata, identificarea de solutii creative si eficiente pentru a consolida, in continuare, si dimensiunea economica, inclusiv prin investitii si proiecte de afaceri comune in domenii strategice de interes reciproc – cum este, de exemplu, cel energetic”, a transmis liderul de la Cotroceni.

In clipa urmatoare, presedintele a facut trimitere la actuala guvernare, aducand in discutie transparenta si respectarea statului de drept. „Avem nevoie de stabilitate, predictibilitate, un sistem de justitie puternic si independent, o guvernare transparenta si responsabila, care chiar respecta statul de drept. Toate acestea nu reprezinta o optiune, ci singura alegere pe care putem sa o facem pentru o Romanie sanatoasa si puternica, partener strategic al Statelor Unite ale Americii si stat membru al Uniunii Europene si al NATO”, a mentionat Iohannis.

Amintim ca la receptie nu au fost prezenti nici premierul Dancila si nici liderii PSD-ALDE, formatiunile din Coalitia de guvernare.

sursa foto: presidency.ro

229 afisari

2 COMENTARII

  1. Din 16 in 16 ani yankeii aduc cur curcubeul la București ? semn ca Dumnezeu iubeste romanii de centenar! Acum nu a fost marea delegatie a teleomeltenilor… Acum sa ne hotaram rau ca se intalneste cu Bibi rau ca nu se intalneste cu Klementin. Probabil asa s-a speriat Bibi si teleomeltenii de vocabularul extins dbin 2 interjectii a premierii ca nu le mai trebe licurici sau jidanei forevar… Doamne ajuta ca nu se duc!

  2. Eu atat am inteles din discursul paiatei nationale, ca a dat niste limbi paroase marelui Licurici, declarandu-si disponibilitatea sa faca tot ce a facut matrozul pentru ei, in plus le da si petrolul din Marea Neagra, numai sa-l ajute sa scape de acest guvern, rau si pricinos si sa-l lase pe el cu guvernul sau. Cu un nou guvern Ciolos (ca nu degeaba e scol „la incalzire” ilustrarea impotentei in UE si ca o amenintare pentru golem ca nu le-a dat europenilor tot tributul, ba inclina si spre americani cu peschesul), si-ar deservi stapanii, ar plati (cash) si pentru afirmatiile ofensatoare fata de Israel si in plus ar scapa de contracandidatul Ciolos la alegeri, ca pana atunci nu-l vor mai vota nici hastagotii se salajan. Dupa discursul din sufrageria lui Klemm, DIICOT poate incepe o ancheta de tradare in perssonam, linistit si autosesizat, proba fiind fix marturisirea golemului, ca raspuns la nemultumitrea americana ca nu le dam petrolul de buna voie si fara(de)lege.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger