AcasăNewsIohannis, la inaugurarea sezonului Romania – Franta: Promovand dialogul cultural, aparam o...

Iohannis, la inaugurarea sezonului Romania – Franta: Promovand dialogul cultural, aparam o Europa a valorilor si a libertatii, in detrimentul urii si populismului

Pana sa ajunga la Palatul Elysee, unde a semnat, alaturi de seful statului francez, declaratia actualizata a Parteneriatului Strategic Romania – Franta, Klaus Iohannis s-a aflat, alaturi de cuplul prezidential francez si de alti inalti oficiali, la Centrul de Arta si Cultura Georges-Pompidou din Paris, unde a sustinut o alocutiune cu prilejul inaugurarii sezonului Romania – Franta.

„Sezonul Romania-Franta s-a nascut incarcat de zestrea patrimoniului nostru comun de idealuri si aspiratii, si propune un proiect generos si incluziv, deschis ideilor in dialog. Avem, in cele sase luni care urmeaza, un festival al memoriei care ne leaga, dar si un forum al creatiei contemporane, al inovatiei si antreprenoriatului si ii invit pe romani si pe francezi sa se bucure impreuna de aceste evenimente”, a transmis Iohannis.

Aducand in discutie faptul ca Romania se pregateste sa marcheze, la 1 decembrie, Centenarul Marii Uniri, dar si ca peste o luna, Romania va prelua, pentru prima data, presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, Iohannis a mentionat ca „ne propunem ca in aceasta perioada Romania si Franta sa celebreze valorile care stau la temelia Uniunii Europene printr-un amplu proiect cultural comun”. „Promovand dialogul cultural, nu facem decat sa aparam o Europa a ideilor, a valorilor si a libertatii, in detrimentul spectrului urii, intolerantei si populismului. Refuzand ferm diviziunile interne si ideologiile toxice, vom putea avea o Europa in care expresia libertatii se regaseste nu doar in muzee, teatre si galerii, ci si in societate”, a mai afirmat presedintele roman.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Andrei Coman
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger