AcasăNewsIohannis, la finele reuniunii de la Sibiu: Am reusit sa avem un...

Iohannis, la finele reuniunii de la Sibiu: Am reusit sa avem un summit al unitatii

Dupa discutiile avute cu liderii de stat si de guvern din cadrul Uniunii Europene care au venit la Sibiu la Summitul informal al Consiliului European, Klaus Iohannis a iesit la declaratii alaturi de Donald Tusk si Jean Claude-Juncker.

Mentionand, pentru inceput ca” este, istoric vorbind, prima reuniune a Consiliului European pe care Romania a avut sansa sa o gazduiasca”, presedintele roman a facut referire la viitorul UE. „Discutiile de astazi ne-au intarit convingerea ca putem scrie impreuna viitorul UE (…) Am reusit sa avem un summit al unitatii, al determinarii noastre de a continua avansarea proiectului integrarii europene ca proiect fara precedent de democratie, prosperitate si pace (…) ma bucur ca dinspre Romania porneste un mesaj pozitiv, unitar al statelor membre si al institutiilor europene deopotriva de a consolida UE pe baza unui set clar de principii si valori”, a declarat Klaus Iohannis.

„Am discutat astazi despre cum vrem sa continuam, in ce directie vrem sa ducem constructia noastra europeana”, a adaugat liderul de la Cotroceni.

„Poate cel mai important lucru – ne dorim o comunicare mai buna, mai transparenta, mai intensa si mai imperativa cu cetatenii europeni”, a conchis seful statului, joi, din sala de conferinte de la Sibiu, dupa incheierea Summitului informal.

114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger