AcasăNewsSe amana vizita lui Iohannis in Portugalia, pe fondul incendiilor

Se amana vizita lui Iohannis in Portugalia, pe fondul incendiilor

Soarta milostiva il ”despagubeste” pe Klaus Iohannis pentru casa pierduta la Sibiu

Seful statului nu va mai merge in Portugalia saptamana viitoare, cu fusese programat, ci la o data ce va fi stabilita ulterior, impreuna cu omologul sau, cel care a si propus acest lucru.

Amanarea vizitei de stat a fost convenita, miercuri, in cadrul unei convorbiri telefonice. Concret, liderul de la Lisabona, Marcelo Rebelo de Sousa, l-a sunat pe Klaus Iohannis, din cate au anuntat, in cursul dupa-amiezii, reprezentantii Presedintiei.

Pe durata convorbirii, presedintele portughez a facut referire la incendiile puternice cu care se lupta Portugalia de cateva zile incoace, context in care i-a propus lui Klaus Iohannis amanarea vizitei programate pentru intervalul 23-24 octombrie.

Liderul de la Cotroceni „a exprimat intelegere pentru amanarea, din motive obiective, a vizitei de stat”, a transmis condoleante familiilor indurerate, dar si urari de insanatosire grabnica ranitilor, precum si „disponibilitatea statului roman de a acorda sprijin autoritatilor portugheze pentru gestionarea situatiei create de incendii, in masura in care acestea vor considera util”, precizeaza Administratia Prezidentiala.

Mai mult de 40 de persoane au pierit sau au fost ranite in urma incendiilor izbucnite duminica, pe 15 octombrie, existand, totodata, si pagube materiale insemnate.

117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger