AcasăNewsIohannis, intalnire cu conducerea BNR

Iohannis, intalnire cu conducerea BNR

La doua zile de cand aducea in discutie intentia sa de a media intre Guvern si Banca Nationala, pe fondul declaratiilor aparute in ultima vreme, la Cotroceni urmeaza sa ajunga, in circa o ora, reprezentanti ai conducerii BNR.

Mai exact, Klaus Iohannis va avea, incepand cu ora 12, o intrevedere cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, dar si cu prim-viceguvernatorul Florin Georgescu.

„Am decis sa incerc o mediere intre Guvern si BNR”, spunea, luni seara, presedintele, cu prilejul plimbarii sale cu bicicleta in zona Arcului de Triumf. Decizia de a invita ambele parti la discutii la Cotroceni a venit dupa ce seful statului a ajuns la concluzia ca „s-a mers cam departe cu unele afirmatii destul de contondente in ultima vreme”, intentia celui dintai fiind ca, in cadrul acestor intrevederi, „sa vedem unde sunt de fapt problemele”. In opinia unor ministri, insa, o astfel de mediere nu ar fi necesara, pentru ca „nu e un razboi intre BNR si Guvern”, din cate sustine seful de la Ministerul Finantelor.

author avatar
Cristina Stefan
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger