AcasăNewsIohannis, încă un atac la PSD: Nu am niciun fel de problemă...

Iohannis, încă un atac la PSD: Nu am niciun fel de problemă cu persoanele de etnie maghiară

După ce a făcut o serie de anunțuri de interes pentru majoritatea românilor, cum ar fi aceea că starea de urgență nu va mai fi prelungită, dar că în România va apărea, din 15 mai, starea de alertă, Klaus Iohannis a adus în discuție recentele sale declarații la adresa PSD, după ce proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc trecuse tacit de Camera Deputaților, inițativa legislativă timp fiind între respinsă la Senat.

Chiar dacă tonul a fost vizibil diferit față de precedenta ieșire publică, președintele nu a menajat nici de această dată PSD-ul. „În final, nu pot să nu menționez o temă pe care am adus-o în discuție săptămâna trecută și care a preocupat pe foarte mulți. Este chestiunea din Parlament care ține de autonomia teritoriului care este denumit în Transilvania Ținutul Secuiesc. Am făcut atunci niște afirmații și sper să fi fost bine înțeles. Eu nu am niciun fel de problemă cu persoanele de etnie maghiară. Îi cunosc pe mulți, am avut mulți colegi, am în continuare colegi, îi respect, marea majoritate sunt oameni de treabă, harnici, care își văd de ale lor. Problema pe care o am este cu politicienii, în special cu politicienii din PSD, care, culmea, au încercat să promoveze legislație care privește autonomia Ținutului Secuiesc. Este surprinzător și, recunosc, pentru mine și cred că pentru mulți dintre dumneavoastră, supărător. Au încercat să se scoată pesediștii și după scurt timp au introdus legislația în Senat, unde au picat-o”, a susținut Klaus Iohannis, luni după-amiază, de la Cotroceni.

Mai nou, președintele a făcut referire la o altă inițiativă legislativă care a trecut tacit, de această dată la Senat. „Dar iată că vin dovezi că nu a fost o chestiune singulară. Culmea, în Senat a trecut, tot tacit, o altă inițiativă a UDMR care, practic, se constituie într-un cod administrativ paralel cu cel existent deja, un fel de cod administrativ în varianta UDMR. Acest cod administrativ introdus de UDMR în circuit parlamentar prevede, de exemplu, ce credeți, obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal. De data aceasta PSD nu poate să spună că nu a știut, fiindcă această inițiativă a trecut prin comisiile Senatului, unde membrii PSD au votat pentru. Acum, probabil, după ce am arătat public ce se dorește iarăși din partea PSD, vor găsi o formă să voteze împotriva și acestei legi. Însă nu putem să ne facem că nu vedem cum PSD este evident în situația de a promova anumite acte administrative, legi, care vin să ducă la autonomia Ținutului Secuiesc, ori așa ceva este pur și simplu neconstituțional și nu voi tolera apariția unor astfel de legi”, a conchis Klaus Iohannis, după ședința avută cu premierul și mai mulți miniștri, pe tema măsurilor privind gestionarea epidemiei COVID-19.

233 afisari

3 COMENTARII

  1. aici iohannis are dreptate ,astaia toti au dat udmr care au ca imn de recunoastere imnul ungariei si deci nu reprez Romania ostentativ pot fi chiar declarati in masa agenti straini ,le au dat drepturi care duc la desfiintarea art 1 din Constitutie !!!!!!!!si sa nu mai vorbeasca tariceanu care a dat clar si pe fata fundatia Gojdu lasata prin testament romanilor ba nenorocitilor ,nu vedeti ca astia zgandare pana si tratatul de la Trianon??????stiti ba politicienilor pe ce criterii am avut castig atunci ,chiar pe astea pe care vreti sa le dati voi cadou acum udmr asoc cult!!!!!!!!!!!!!

  2. In ura lui fata de romani nu mai stie de cine sa se lege pentru a se scoate basma curata.Oricum in curand va fi dat jos de parlament devevind o caricatura precum a a ajuns base.Aufiderzen!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger