AcasăNewsIohannis, inca o sfidare

Iohannis, inca o sfidare

Repertoriul de ironii ieftine si arogante deplasate pare a fi fara sfarsit

Nu mai stiu a cata oara Klaus Iohannis ne intoarce spatele. Doborat de importanta si de un orgoliu nemasurat – nu stiu de ce imi vine sa zic prostesc – Iohannis ii trateaza pe toti de sus. Mai putin pe cei la botinele carora se gudura, asteptand un scarpinat dupa urechi. Bichonul coanei Merkel musca, maraie sau latra doar acasa, nu si cand isi vede stapana, pe care o intampina schelalaind fericit si scapand cativa stropi de bucurie. Doar acasa Iohannis este vesnic incruntat, compunandu-si fata aia falsa, cu zambete mecanice care, unui psiholog cu experienta, i-ar spune multe. In spatele lor, doar aroganta. Prea multa pentru un fost primar de provincie.

Repertoriul de ironii ieftine si arogante deplasate pare a fi fara sfarsit

Nimic nu-l indreptateste pe Klaus Iohannis sa fie cu nasul pe sus. Faptul ca i se canta imnul de stat si primeste defilarea garzii de onoare sunt doar reguli de protocol. De acesta au beneficiat toti sefii de stat pe care Romania i-a avut, nu au fost inventate pentru el in mod special. Functia de presedinte, din punctul meu de vedere, nu este o virtute, cel putin in cazul lui. Este doar rezultatul unor alegeri petrecute acum patru ani.

Absent nemotivat

Klaus Iohannis nu stie sa se bucure. Sau poate nu vrea. Poate ca isi simte sifonat orgoliul nefiresc daca participa, alaturi de romani, la sarbatorile lor. Ziua Imnului National, Ziua Drapelului National nu inseamna nimic pentru el.

Liviu Dragnea contabilizeaza grosolaniile Cotroceniului Stie el de ce

Vreme de 14 ani, cat a fost primar al Sibiului, Iohannis nu a participat niciodata la asemenea evenimente. Nici la Ziua Nationala, exceptand anul 2011. O singura data in 14 ani. Nu sunt singurele absente notabile. Topul rusinos al chiulului prezidential mai cuprinde si lipsa de la sedinta solemna a Parlamentului cu ocazia sarbatoririi a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. Daca nu e sfidare, atunci ce este?

Ca intre noi, penalii

Aroganta presedintelui nu ar fi fost deplina daca, deja presedinte fiind, nu ar fi recurs la tertipuri grosolane pentru a face diferenta intre el si restul lumii. De Ziua Nationala ba nu a invitat in tribuna, alaturi de el, sefii Coalitiei PSD-ALDE, invocand niste protocoale europene despre care nimeni nu stie daca exista, ba nu i-a chemat la receptia de la Cotroceni. Vezi Doamne, erau penali si el nu-si pateaza cazierul moral cu Dragnea si Tariceanu. Daca, la vremea respectiva, presa ar fi stiut de existenta celor 47 de dosare penale pe care le avea el, i-ar fi trantit-o de la obraz ca, in fond, ar fi fost intre ei, penalii, asa ca ciocu’ mic si ochii la argintarie. Anul acesta, deja a gasit motivul pentru a nu participa la sedinta solemna a Parlamentului cu ocazia Centenarului Marii Uniri. E plecat in Franta, cu prilejul inaugurarii Sezonului Cultural Romania-Franta. Nu stiu cat de importanta este aceasta vizita care, in urma cu cateva zile, nici macar nu aparea in agenda prezidentiala, dar stiu ca, la 1 Decembrie, in discursurile lui sforaitoare ne va face capul mare cu iubirea lui fata de tara, cu atasamentul lui fata de romani. Si, sa nu uit, si fata de valorile europene. Macar de ar intelege, in ultimul ceas, ca la 1 Decembrie romanii nu sarbatoresc valorile astea care nu-i intereseaza, dar pe care el bate moneda, ci Ziua Nationala a Romaniei.

Ce mai conteaza?

E singura sfidare? Sau ultima? Nu cred, pentru ca, intre timp, a mai gasit una in repertoriu. Pana la 1 Decembrie nu se mai fac numiri de ministri, a glasuit el. E ca anuntul de la macelarie, lipit pe usa: pana joi nu mai bagam tartite de curcan. Il intereseaza pe el ca guvernul, intre timp, functioneaza schiopatand, cu un picior in caruta si cu unul pe drum? Numai in masura in care, zimbind departe de ochii presei, se bucura ca i-a mai tras o palma lui Dragnea. Si Vioricai Dancila, care il enerveaza ca nu demisioneaza ca sa-si aduca guvernul lui. Ca toate lucrurile astea se petrec in anul Centenarului, ce mai conteaza? Ce, e sarbatoarea lui? Ce treaba are el cu asta?

author avatar
Valentin Boeru
3.315 afisari

34 COMENTARII

  1. Inca o suta de sfidari catre motolii si momaile de la psd. Cand te uiti la ei cum stau ca mamelucii si nu stiu ce sa faca te apuca rasul. Presedintele defileaza magistral pe scena politica nimeni nu-l mai opreste din cursa spre al doilea mandat

    • La 1 Decembrie 2018, Johannis ne va face capul mare fata de valorile europene ? ” Macar de ar intelege , in ultimul ceas , ca la 1 DECEMBRIE 1918 ROMANII NU SARBATORESC VALORILE ASTEA CARE NU-I INTERESEAZA , DAR PE CARE EL BATE MONEDA ,CI ZIUA NATIONALA A ROMANIEI ” A fost o pleasca picata din cer asupra romanilor ? Emigratia romaneasca a gasit sprijin decisiv in Franta si Statele Unite , Marea Unire n-ar fi avut loc fara aparitia publicatiei ” La Roumanie ” , infiintarea Comitetului National al Romanilor din Transilvania si Bucovina sub presidentia lui Traian Vuia , Consiliul National Roman Provizoriu si , factor decisiv , FORMAREA PE TERITORIUL FRANCEZ AL CONSILIULUI NATIONAL AL UNITATII ROMANE . ACEST CONSILIU ESTE RECUNOSCUT LA 29 SEPTEMBRIE / 12 OCTOMBRIE 1918 DE GUVERNUL FRANCEZ , LA 23 OCTOMBRIE / 5 NOIEMRIE 1918 DE GUVERNUL ENGLEZ SI LA 9/22 NOIEMBRIE 1918 DE GUVERNUL ITALIAN DREPT EXPONENT AL INTERESELOR POPORULUI ROMAN . La Washington ,la 22 iunie 5 iulie 1918 , din initiativa lui Vasile Stoica , se infiinteaza Liga Nationala Romana . VALORILE EUROPENEE AU VEGHEAT ASUPRA TRATATELOR DIN 1919 DE LA VERSAILLES , SAINT -GERMAIN-EN-LAYE , TRATATELE DE PACE CU AUSTRIA SI BULGARIA , CULMINAND CU TRATATUL DIN 4 IUNIE 1920 DE LA TRIANON . Recunoasterea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 NU A VENIT NICIODATA DIN PARTEA URSS, dimpotriva , in 1940 ne-a servit UN ULTIMATUM care A DUS LA DEZMEMBRAREA ROMANIEI MARI , in avantajul Uniunii Sovietice , Bulgariei si Ungariei . Napoleon spunea ca ” Istoria este versiunea evenimentelor trecute asupra carora oamenii s-au pus de acord ” . Unii refuza sa tina cont de asta si o rastalmacesc dupa bunul plac , desconsiderand romanii pe care ii compara cu o turma abrutizata , ratacita nauca prin labirint si pacalita cu palpairi de la lampa lui Ilici . Absolut rusinos si scandalos , o manipulare grosolana si o propaganda ieftina de toata jena , istoria adevarata nu trebuie NICIODATA confundata cu tartite de curcan si trimisa in derizoriu !

        • Savule , esti fostul presedinte executiv al PSD Prahova , fost (7 ani) la ochiu si timpanu , fost senator dupa decesul lui Iorgovan si omniprezent la batut campii pe Romania TV ? Cine te-a pus sa demisionezi in 2016 ? Acum erai la ciolan si te ospatai cu tartite de curcan la discretie . Citeste bine comentariul , confuzia este in capul tau , nu te lega de amanunte nesemnificative , daca tot regreti ciolanul , poti sa inlocuiesti finalul : ” istoria adevarata nu trebuie NICIODATA confundata cu CIOLANUL si trimisa in derizoriu !”. Daca atat ai inteles tu din comentariu , acum esti multumit ?

          • Ai luat plasa! Ala e alt Savu, nu eu. Dar tu scrie mai departe, te-o baga cineva in seama pentru politica prostilor.

    • E deja in puscarie dulapul imbecil ciolanis care se baga seara in priza a primeasca indicatii.47 de dosare?

    • „ LA 1 Decembrie ROMANII NU SARBATORESC VALORILE ( europene ) astea CARE NU-I INTERESEAZA .”. Alo , Smurdul ? Cum poate un jurnalist sa debiteze asemenea absurditati in deceniul doi al secolului XXI ? Consideri romanii iobagi docili si analfabeti pe domeniul boerului , paziti cu caini si inconjurati de sarma ghimpata ? Consideri ROMANIA o tara inchisa in bezna si dictatura ? Pana si jurnalistii din Coreea de Nord au inceput sa se emancipeze , sunt unii care , din teama de a nu-si pierde privilegiile , abuzeaza de un conservatorism feroce ce la reliefeaza hidosenia si se afunda , sistematic si profund , tot mai mult in NOAPTEA MINTII !

  2. De cand ameninta cu suspendarea mormolocul cu mustata.. E clar ca nu are sange in instalatie sa o faca. Iohannis s-a prins ca are de-a face cu niste mormoloci si a inceput sa dea cu bata in ei

  3. Da,Mutalakul a vazut ca are de-a face cu mormoloci si da cu bata in balta,mai prost este ca ne stropeste pe toti cu mocirla din balta si pentru asta mamaligarii sar cu elogii pentru a-l slavi pe analfabetul (ne)functional.Sper,poate nu in zadar,ca cetatenii Coloniei,unde Mutalakul a fost numit guvernator mai mult general de stapana uie,ca se vor dumiri cu cine au de-a face si nu il mai vor vota pentru al doilea mandat.Sigur vor avea de ales intre doua rele,una mai mica si una ca asta de la cotroceni,asa a fost din anul 2000 incoace si au ales raul cel mare.

  4. Iohannis rege in sondaje e presedinte de pe acum. Toata tara e cu el. Restul fumeaza balarii pe la tv

    • Pentru postarea asta nu-ti dau nici 1 leu. Intelegerea fost sa scrii 5 impotriva lui Boeru, 5 impotriva lui Tache, 5 impotriva ziarului si 10 de lauda a lui Iohannis. Mars din echipa!

  5. Iohannis le da suturi in fund pentru ca e bastan si pentru ca poate! Fraierestenii Dragnea & Co se vaita pe la tv 🙂 Smiorck smiock iar v-ati luat-o !

  6. Se tot vorbeste pe aici de valori europene , la capitolul asta avem parte de ” Surprize , surprize !” : Diaspora vine din nou acasa , de 1 Decembrie coloane de masini ale romanilor vor pleca din toata Europa . Romanii din grupul ” Diaspora Europeana ” se organizeaza pentru a forma coloane care sa plece spre Romania din Marea Britanie , Italia , Spania , Germania , Austria , Elvetia , Luxembourg , Belgia , Olanda , Tarile Nordice si alte tari . Coruptia Ucide si Initiativa Romania au anuntat deja un nou protest de amploare , in Piata Victoriei , chiar de Ziua Nationala a Romaniei . ” De 1 Decembrie , noi credem ca exista un singur mod in care putem sarbatori si onora Romania si Centenarul ei ; ajutand-o sa ramana acolo unde isi dorea sa fie si acum 100 de ani : in Europa . Valorile celor ce au facut Unirea de la 1918 sunt aceleasi pe care le pretuim si astazi : DOMNIA LEGII , DEMOCRATIA , SOLIDARITATEA SI LIBERTATEA . Pentru ca Romania sa ramana acolo unde ii este locul , adica in Uniunea Europeana , este , insa , nevoie sa scape de grupul infractional care a ajuns la conducerea ei si vrea sa o scoata din decorul Europei . De 1 Decembrie , venim in Piata Victoriei sa strigam doua lucruri : LA MULTI ANI , ROMANIA ! si DEMISIA ! Aceasta tara merita mai mult decat un Guvern incompetent si toxic , a carui unica misiune este sa il scape pe Liviu Dragnea de puscarie .”

  7. Un individ mai scarbos si arogant decat iohanis nu cred ca a mai vazut sarmanul popor roman,asta ne e soarta,pacat,si PUNCT,fara zicerea lui nu misca nimic in Romania,a grait micutul dictator de 2 m,ca de,trebuie sa ajunga la slanina,nu trebuie sa fi destept……

  8. Deci eu nu am schimbat în 2 ani 70 de chiloți precum pezdele miniștrii. Ai iau ai spăl cu săpun, mai arunc asa peste an 2-3 perechi. Da nu am schimbat 70 ca Dracnea.

  9. Ne-am trezit cam tarziu sa-i punem intrebari gigelului razgaiat, gata sa se dea cu curul de pamant daca nu i se fac mofturile…In campanie (prima mare manevra securista a fost aia cu desemnarea lui Ponta, ce, dracu’ sa aleaga romanii?!) nu l-a intrebat nimeni cum, etnic german, n-are dosar de urmarire la securitate, nici macar nu s-au interesat la CNSAS, nici de parintii lui si nici cum, astia, niste muncitori au avut bani pentru viata de lux din strainezia…Apoi, nimeni n-a fost interesat sa afle ce relatii a avut el, la Sibiu, cu Nicu Ceausescu, morga, caciula si atitudinea lui sociopata dovedind ca e un mare admirator al regretatului odios…Faptul ca n-a fost abordata mijlocirea adoptiilor de copii (recunoscuta) nu m-a mirat, vazusem filmul cu Basescu plesnind un copil si apoi romanii mei bulucindu-se sa-l realeaga, deci, trebuie sa acceptam ca avem o problema nationala in legatura cu felul in care ne ocrotim copiii (rezistentii cu copilasi in brate sa-i apere de jandarmi m-au convins de asta!), despre casele din Sibiu, retrocedate nemtilor (culmea, nu numai sasilor ce le vandusera inainte de emigrare!), nu stiau decat sibienii la data candidaturii si serviciile ce s-au pus in slujba impaiatului, au avut grija sa nu se afle pana de curand, asa cum despre casele (doua!) pierdute definitiv in instanta pentru ca utilizase acte false la dobandire, s-a aflat dupa juramant…Despre FDGR-ul lui Iohanis, improprietarit de primarul Iohanis si consfintit de instanta ca un continuator de grup nazist, chiar nu mai ai ce comenta, mai ales dupa ce un redutabil istoric a fost „pedepsit” de onorata instanta ca a scris despre adevarata istorie si despre tratatele pe care le-a incalcat Romania cu reimproprietarirea…Iohanis e un individ neplacut, cu un coeficient de inteligenta submediocru, increzut si manelist, toata „cultura” lui e facuta dupa ureche, stima sa de sine e intretinuta de Sica Mandolina si asociatii (era sa zic asocialii), el a reusit sa coboare politica damboviteana mai jos decat rigola in care o dusese Basescu. Mamaligosii pesedisti,care-l suporta, din pacate, nu prea au marja de actiune, atata timp cat serviciile tradatoare fac jocuri impotriva Romaniei, eu nu le pot reprosa pesedistilor decat ca le finanteaza, la fel cum il finanteaza si pe golem sa-i cumpere rochite roz cu voaluri coanei Carmen…De-asta ma bucur ca „vestele galbene” au devastat magazinele in care spera sa-si targuiasca pentru sarbatori cele „doua jucarii stricate”…L-am intrebat pe un francez, cand televiziunile lor anuntau ca 10000 de „suparati” sunt blocati in trenuri, sa nu ajunga la Paris, de ce s-au revoltat, dintr-o data, francezii pe macro(n)ul lor, mai ales ca l-a pus si-l mentine Soros si mi-a zis ca „e prea mult, francezii nu-l iubesc pe Soros, l-au ales pe Macron numai sa nu castige Le Pen si le-a promis revigorarea Frantei, numai ca le-a ajuns, in vreme ce Franta joaca rolul de jandarm in alte parti de lume, face intelegeri la nivel inalt, oamenii o duc tot mai rau, taxele sunt uriase, a crescut somajul, francezii sunt discriminati fata de imigranti, banii multi intrati in tara sunt deturnati politic si ce nu-i pot ierta niciodata lui Macron e dispretul lui fata de francezi. Zilele trecute, ca sa arate cat respecta el istoria Frantei, l-a omagiat pe maresalul Petain.. Stiu eu ce sa zic, o fi o coincidenta, neamtul nostru se da continuator al GEG, germanii din Germania reconstruiesc ce n-a apucat Hitler sa termine, Macron cu colaborationismul resuscitat, englezii au iesit din UE si pe motiv de imbatosare germana, mai vor si-o armata UE (ca Germania nu poate, inca, pe persoana fizica), iar se vorbeste despre dispretul la adresa cetatenilor, mai e si afacerea aia imputita cu cardurile imigrantilor, se pare, pe banii pe care Europa ii refuza cotizantilor proprii…Eu zic sa privim in aceasta cheie „sfidarea” golemului si sa ne pregatim de zile negre…
    P.S. Cand te gandesti ca Macron (ala care si-a lasat prietenul sa se joace de-a jandarmul, sa-si satisfaca pornirile sadice batand, personal, demonstranti)facea intelegeri cu Ciolos sa preia ALDE, sa-si faca ei un parteneriat votant in PE, incurajand toata mizeria aia la adresa Romaniei, inclusiv condamnarea jandarmilor ca au „exagerat” pe „pasnicii” din piata, parca, totusi mijeste dreptatea in lume

  10. Marina , sigur ca este un comentariu excelent pentru tovarase ca tine , doar este scris de o eminenta mizantropica ce cocheteaza cu politica interna , un fin analist , geostrateg si geopolitician de renume universal . Sa revenim la cestiune ; cum sa-l compari pe Dragnea cu Johannis ? Dragnea nu este un golan repetent , un golem , e un individ placut si sarmant ce are gusturi fine si scumpe , aerisit prin statiuni braziliene , cu un coeficient de inteligenta mai mare ca al lui Einstein , neincrezut , modest si milos cu colegii de partid , detesta manelele daca nu-i sunt dedicate , cu o cultura solida ce a daramat Diliormanul , om cu stima de sine si familist convins cu trufandale abia iesite din adolescenta . Marina , devocika , , ma bucur ca te-a sensibilizat comentariul meu genial , suntem din ce in ce mai putini cei care smiorcaim dupa restauratie , oftez si acum cand ma gandesc la sovromuri sau sculatul voios la 4 dimineata sa ocup rand la coada pentru sticla de lapte . Hmmm , ce vremuri …..! Tovarase Marina , iti multumesc pentru complimente , voi continua cu si mai multa ardoare si abnegatie sa infulec zilnic portii consistente de omleta maron si sa aburesc fraierii si babutele muribunde . Asa s-a calit otelul ! Dasfidanya si pupici mizantropesti ! Apropo , cand ma uit in oglinda cine credeti ca imi zambeste enigmatic ca Mona Lisa ? Ati ghicit , din oglinda imi trimite ocheade tovarasa Marina , activista mizantropica !

    • Nu te mai ascunde in spatele mizantropului, jegule. Toti vedem cum iti pescuiesti comentariile din hazna.

    • Va ploua-n gura cand vorbiti de lege, calcand-o in picioare cu fiecare respiratie…Ceva drepturi de autor?! Ai verificat daca e marca inregistrata?! In tara care l-a lasat pe puiul de stalinist Tismaneanu sa condamne comunismul, numai pentru perioada in care n-a mai avut functii, nu ne miram ca neostalinistii ii scuipa pe cei ce nu se inchina la aceiasi idoli…Vai mama voastra de incolonati, nici macar nu stiti cine sunt cei ce va teleghideaza, voi tot pe marginea Gropii lui Ouatu stati si injurati tot ce nu-ntelegeti…Poate pe tine nu, ca pari din aia „idealisti”, doar sa prinzi coada coloanei, dar, aia cu razmerita nazista si cu revendicari staliniste sunt platiti chiar de Moscova,via Berlin, asa ca nu te mai osteni, sunt dovezi, au aflat toti, numai la tine n-a ajuns informatia, ca poate… erai plecat

  11. Ginov , lasa replicile scurte jegoase , orice prost poate face asta , gasesti unul cu capsa pusa si-ti altoieste niste Cristosi si Boje -Boje de ramai mut la asemenea repertoriu ! Esti avocatului mizantropului (sau chiar el )si canti la mai multe instrumente ? Pleaca de la troc si da-ti cu pacura , schimbati zdrentele ca puti a hazna. Tot 3 copeici primesti pe postare , nu vor sa va schimbe deloc nivelul de trai ,zilnic salata de dude , tocana de stevie si umbra pe paine ? Baga tare trolete , vine iarna si ioc chirchirei de samagon , xleb si mahoarca , n-apuci ghiocelul !

  12. Ginov , vezi ca Vitali Kliciko a fost boxer , te confunda cu prosopul cand iese din dus si se sterge la fund . Lasa clontul , e plina lumea de prosti fuduli . Panimaesi ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger