AcasăNewsIohannis, inaintea reuniunii extraordinare a CE vizand Brexit: Drepturile romanilor, daca acest...

Iohannis, inaintea reuniunii extraordinare a CE vizand Brexit: Drepturile romanilor, daca acest Acord se aproba, sunt perfect protejate

Aceasta ultima zi a saptamanii se anunta una importanta, in contextul prezentei liderilor europeni la Bruxelles, la reuniunea extraordinare a CE, convocata pe tema acordului privind retragerea Marii Britanii din randul marii familii europene.

Pana sa participe la reuniunea Consiliului European, la discitiile asupra proiectului de Acord pentru Brexit, Klaus Iohannis a facut cateva precizari la documentul in cauza, spunand, intre altele, ca „suntem multumiti de proiect”. „Trebuie sa intelegem bine despre ce este vorba. Plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeana are doua faze importante: retragerea si relatiile viitoare, care vor fi stabilite ulterior. Deci astazi vorbim despre Acordul de retragere, este foarte important, fiindca fara un astfel de Acord nimic nu ramane stabilit intre Uniunea Europeana si Marea Britanie. Acest Acord a fost negociat indelung, in detaliu. (…) Proiectul reflecta toate preocuparile noastre si soarta romanilor din Marea Britanie, finantarea bugetului Uniunii Europene si multe, multe alte lucruri. Este un Acord care are vreo 500 de pagini si opinia noastra este ca proiectul e bun, merita mers mai departe”, a mentionat presedintele.

Intrebat concret daca drepturile romanilor sunt protejate – in contextul acestui acord – raspunsul primului om in stat a fost unul de natura sa ii linisteasca pe compatriotii care se afla in Anglia la studii sau la munca. „Drepturile romanilor, daca acest Acord se aproba, sunt perfect protejate. Deci, inca o data, sub rezerva aprobarii Acordului, daca acesta intra in vigoare, pentru noi este foarte potrivit”, a subliniat Klaus Iohannis.

sursa foto: presidency.ro

85 afisari

4 COMENTARII

  1. Daca i-a zis Merkel ca „sunt perfect protejate…”, asta ne vinde la bucata, nici n-a citit si nici nu-l intereseaza…Cum o fi sa poti asigura „refugiatilor” conditii de stabilire (la standardele fixate de Germania!), dar sa accepti toate masurile prin care sunt discriminati „romanii mei” in afara?! Si cu Franta si cu Germania si cu Austria (aia care aplica legea romana pentru romanii care-i slugaresc la ei acasa), Iohanis accepta ce i se pune-n fata, ca un veritabil vechil aflat, in musafirlac la stapanul care-l plateste…

  2. Mos Themeaga , gandirea matili ii primitiva , oricum , dupa o varsta , nu mai posi nisi cu viagra , pi matali nu ti mai angajiaza , vezi de lumanari …..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger