AcasăNewsIohannis, in razboi cu romanii

Iohannis, in razboi cu romanii

Klaus Iohannis vrea al doilea mandat cu orice pret, iar pentru asta e in stare de multe

Ceea ce se intampla acum in Romania arata ca si cum tara ar fi  fost pusa la fiert, la foc mic. Inca nu a dat in clocot si nu zdrangane capacul deasupra oalei, dar nici mult nu mai are. Presedintele sta in buzunar cu iasca si amnarul si, din cand in cand, mai scapara o scanteie acolo unde s-a stins jarul. Se vede cu ochiul liber ca atat jocurile perverse cat si interesele urmarite au depasit cu mult fisa postului. Pe Iohannis nu il intereseaza decat puterea absoluta prin reducerea la tacere a PSD, partidul care ii sta ca un ghimpe in gat.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> vrea al doilea mandat cu orice pret iar pentru asta e in stare de multe

Vorbele lui de la instalarea primului Guvern dupa alegerile din 2016, cand l-a avertizat pe Tariceanu ca intra intr-un razboi care nu e al lui, nu au fost intamplatoare. S-a dovedit, in timp, nu numai ca nu are capacitatea de a accepta rezultatele vointei populare, ci si ca scopul urmarit este de a distruge partidul cu cea mai mare priza.

Fecioara Maria a Justitiei

Nu scrie nicaieri in Constitutie ca presedintele are dreptul sau ca trebuie sa lupte impotriva unei formatiuni politice pe care nu o agreeaza. Nu scrie nici ca trebuie sa gaseasca modalitati de rasturnare a Guvernului, aducand in locul acestuia un altul, mai docil, mai usor de manevrat si mai apropiat de interesele personale. Interesele unui presedinte nu corespund, intotdeauna, cu cele ale unui popor. De asemenea, in Constitutie nu scrie ca presedintele are dreptul de a abdica din functia de mediator intre puterile statului, precum si intre stat si societate si ca, in schimb, poate instiga o multime impotriva alteia, impotriva unui partid politic sau a propriului Guvern. Cu de la sine putere Iohannis si-a arogat si functia de vechil, dand buzna in Guvern, intr-o sedinta la care nu avea ce cauta. Apoi a pozat, lamentabil, in Fecioara Maria a Justitiei, uitand ca el insusi avea probleme in instantele pe la care s-a perindat, si de la care nu a iesit victorios.

Instigarea la revolta

Toate aceste atitudini si gesturi de sfidare a romanilor arata limpede ca Iohannis este in razboi cu propria natiune. Este un razboi in care a atras partidele politice partizane sau cel putin amatoare de o bucata de sorici din ciolanul puterii pe care si-o doreste. Discursul lui de saptamana trecuta, oarecum similar cu cel din Piata Universitatii, de la inceputul anului, a fost doar semnalul. Cu o vioiciune cel putin suspecta pentru lentoarea care le caracterizeaza, partidele s-au mobilizat si au iesit in strada. Duminca seara nu a mai fost un miting al nemutumitilor, cum lumea s-ar fi asteptat, ci unul politic. Ciolos, Raluca Turcan, fosta ministresa Pruna, fostul ministru Vladescu si altii au marcat tuse groase prin propria prezenta. Apelul PNL de a scoate lumea in strada si de a o  instiga la revolta populara, incompatibila cu statul de drept, nu mai are legatura cu democratia si politica. Este incercarea disperata a unor partide de pripas, cu PNL in frunte, de a se agata de putere cu ajutorul strazii. Probabil o strategie gandita in laboratoarele Cotroceniului, unde se mizeaza mai mult pe forta strazii, decat pe strategii politice coerente. Lui Iohannis i se pot intui multe gesturi marsave  pentru a-si asigura al doilea mandat. Este lipsit de importanta ca nu e de acord cu afirmatiile de pana acum. Ceea ce o tara intreaga vede de un de zile ca se intampla, nu are nevoie de vreo aprobare. Si mai ales a lui.

author avatar
Valentin Boeru
4.327 afisari

11 COMENTARII

  1. Sa se joace in continuare cu focul de sub mamaliga romaneasca,o sa simta mutalakul,sau nu,cand va exploda mamaliga,poate numai stapanii sai si ai coloniei il vor mai putea scapa,recupera intreg.Prea mult se increde in stapanii sai,care l-au numit guvernator,ca are spatele asigurat,deocamdata,insa la o explozie neasteptata si neplanificata a mamaligarilor nici extraterestrii nu il vor mai putea scapa teafar.

  2. Eu am o nedumerire: cum a ajuns presedinte? Ori romanii satui de cizmari,activisti si marinari si-au zis sa voteze un profesor(ca de-asta n-au avut decat unul dar ala era universitar si bagat prin PCR doar ca sa-l „submineze din interior”) ori noi votam pe cine vrem dar din urna iese cine trebuie altora! Ambele variante sunt de caca…o!

  3. 1.Este singurul presedinte cu care ne putem mandri, in lume!
    2. Numai prostii scrieti in articolele astea de 2 bani!
    3.Da, el singur a dat jos Guvernul, nu Dragnea ( Dragnea e o marioneta a lui Iohannis ! 🙂 )

    • Exact PRESEDINTELE IOHANNIS este cel mai bun ! UN OM RESPONSABIL CARE A SIMTIT NEVOIA SA_SI APERE POPORUL DE HIENELE COMUNISTOIDE CE NE FURA SI NE MINT LA GREU !CINE NU _I RECUNOASTE MERITELE ORI E PROST CA NOAPTEA , ORI E VREUN PENAL PESEDIST !! Sa va fie rusine, presedintele nostru nu-si lasa poporul de izbeliste ! E super apreciat de toti oamenii intregi la minte ! Cei ce-l urasc sunt dusmanii acestui popor ! Cu Kovesi ce aveti ?Kovesi e un procuror corect , competent care va intreaba de ce furati si care isi face datoria in mod cinstit ! Doar penalii o urasc ! Oamenii corecti o iubesc ! Sa va fie rusine ,tradatori de neam si tara care -i denigrati pe cei mai buni ! Lumea oricum iesea , toti am inteles ca ceea ce face acest parlament si acest gyuvern duce tara spre grecizare !Nu ne luati de prosti ! Psd a pacalit milioane de amarati carora li s-a promis marea cu sarea ! Si cu ce s-au ales ??Cu ceva banuti in buzunar luati imprumut si cu cresteri masive de preturi ,si la benzina si la gaz si la alimente etc etc la absolut tot ! Si ei contiinua sa ne minta si sa sustina ca nu exista nicio crestere !!! Nu se poate asa ceva ! Poate niste babe analfabete de teleorman pot fi pacalite de escrocii astia , dar nu noi ! RESPECT IOHANNIS ESTI CEL MAI BUN RESPECT KOVESI SUCCES VA UREZ SANATATE AVETI SUSTINEAREA MULTOR MILIOANE DE CETATENI CINSTITI !

  4. ……vio, sau cum te mai cheamă !!! …nu îţi dai seama de ridicolul afirmaţiilor tale????? Un antiromân precum johannniss nu poate fi decât urât de români nu apreciat…este un ANTIROMÂN declarat!! Nu se vede că orice ar înterprinde este împotriva românilor şi a ROMÂNIEI !!! Acolo unde merge nu face decât să denigreze ROMÂNIA ŞI SĂ O TERFELEASCĂ !!! NU AM AUZIT DIN GURA LUI NICI UN CUVÂNT DESPRE BUNĂSTAREA ROMÂNILOR ŞI DEZVOLTATR A ROMĂNIEI !!! LA ORICE ESTE GHIŢĂ CONTRA DAR NU VINE MĂCAR CU O IDEE PENTRU BUNUL MERS AL ŢĂRII !!! CINE ŞTIE CE MAI ARE ÎN CAP, NE VOM TREZI CĂ SEMNEAZA NU ŞTIU CE DOCUMENT DE NE ÎNROBEŞTE DE TOT STĂPÂNILOR ….AŞA YIS BINEFĂCĂTORI AI ROMÂNILOR !!!!

  5. daca pesedistii nu au cojones sa aazvarle gunoiul la gunoi, asta e.
    locul vanzatorului de copii si tradatorului de tara, sasul sase case – este la bulau.
    iar locul cretinilor care sunt mandri de un asa bou arogant, e la ospiciu. asta nu e tara, vitele astea borate nu sunt oameni
    tue mefelici!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger