AcasăNewsIohannis îi invită pe români la lectură: Hai să citim împreună! Voi...

Iohannis îi invită pe români la lectură: Hai să citim împreună! Voi începe eu! (VIDEO)

La o zi după ce l-a desemnat premier pe șeful PNL, Klaus Iohannis pare să fi lăsat deoparte problemele cu politice pentru un moment de lectură.

În timp ce recent desemnatul premier Ludovic Orban și liberalii caută soluții pentru susținerea la vot a viitorului guvern, ce se dorește a fi instalat la Palatul Victoria după ce Cabinetul Dăncilă a fost dărâmat prin moțiune de cenzură, Klaus Iohannis a ieșit în prim-plan cu un mesaj. Educativ, în principal, și politic, secundar.

Pornind de la ideea că „lumea aparține celor care citesc, pentru că atunci când citești o carte e ca și cum ai ține un vis între palme”, liderul de la Cotroceni susține că ” noi, românii, nu citim destul”. „Când vine vorba despre citit, țara noastră este pe ultimul loc din Europa. Eu refuz să cred că nu putem schimba asta”, poate fi auzit spunând președintele într-o postarea pe Facebook.

„Provocarea” lui Klaus Iohannis abia apoi începe, președintele – dascăl de fizică și autor a trei volume – alegând să dea un exemplar imbold. „Hai să facem asta chiar acum, hai să citim împreună! (…) Voi începe eu, cu o pagină din <<Om bun la centru>>, scrisă de Andrei Mihailescu!”, a mai transmis Iohannis, înainte de a da start sesiunii de lectură de miercuri, chiar de la Cotroceni. „Vă provoc să continuați voi această călătorie. Să alegeți o carte pe care o îndrăgiți, să citiți o pagină și să nominalizați un prieten, un coleg sau chiar întreaga familie să facă la fel”, a mai transmis Iohannis.

author avatar
Cristina Stefan
250 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger