AcasăNewsIohannis ia Romania la misto

Iohannis ia Romania la misto

Dupa ce a demonstrat cat se pricepe la politica externa, presedintele isi baga coada si la formarea guvernelor

Dupa aerul acru spre scarbos pe care presedintele l-a abordat pe chip la depunerea juramantului de catre noul guvern, se vedea de la o posta ca nu i-au iesit pasientele. Insa ce vrea el nu se poate si nu are aplicabilitate. Inlocuirea guvernului Dancila cu un altul nu se va produce cand vrea el si, mai ales, pentru motivele pe care le vrea el. Toata lumea stie ca ar vrea inca un guvern al lui, aidoma celui condus de Ciolos, dar asta e deja o inchipuire care-l va macina multa vreme. Si este strict problema lui, n-are decat. Dar, daca tot nu i se leaga visele, de ce nu ar lua Romania peste picior?

Dupa ce a demonstrat cat se pricepe la politica externa presedintele isi baga coada si la formarea guvernelor

Nu ar fi prima oara cand Iohannis recurge la un joc mizerabil, care nu denota altceva decat ura fata de coalitia PSD-ALDE si bucuria nedisimulata de a pune bete-n roate oricand, oricum, indiferent de mijloace. Sa ne aducem aminte de refuzul de a o numi pe Sevil Shhaideh premier, bunaoara. Sau de acceptarea lui Sorin Grindeanu, intarziata cu buna stiinta pana dupa ce isi va fi digerat carnatii dupa Craciunul 2016.

Prost gandit, prost facut

A realizat ceva, in mod concret, prin aceste doua manevre ieftine? Eu as spune ca nu.

Olguta Vasilescu umilita mai rau ca niciodata Nu se stie in ce scop

Nu a facut altceva decat sa intretina o stare de tensiune de care Romania nu avea nevoie. O fi vrut, poate, sa arate cine este jupanul si cum, pana la urma, tot din palma lui se ciugulesc bobii. E o treaba prost gandita si prost pusa la cale, pentru ca niciodata PSD si Alde nu se vor lasa incalecate de asemenea fite meschine. De altfel, in privinta a cine de cine asculta i-au trimis un semnal serios odata cu revocarea Codrutei Kovesi, dar Iohannis n-a inteles nimic. Si atunci luase o tara intreaga la misto cu figurile lui de tatuc anticorupt, pana cand a inceput sa i se fluture pe sub nas perspectiva suspendarii.

Statul lui de drept

De atunci incoace, Iohannis nu a mai progresat. Acelasi poante vechi si ieftine, aceleasi manevre in tentativa de a impiedica Romania sa avanseze. Retrimiterea legilor inapoi in Parlament, sufocarea Curtii Constitutionale cu aceleasi documente, sesizarea Comisiei de la Venetia pentru orice formulare care nu-i convenea lui si apoi retur la Parlament a fost, multa vreme, jocul lui preferat.

In viziunea Cotrocenilor Liviu Dragnea trebuie sabotat in toate felurile

A realizat ceva? Nimic, PSD si ALDE au mers inainte, ignorandu-l pe drept temei. Nici cu raportul MCV nu i-au iesit jocurile, iar eu il banuiesc ca nu e chiar strain de porcariile din continutul acestuia. Ce-a castigat? Nimic, pentru ca recomandarile sunt absurde si nu se pot aplica, indiferent cat scandal ar face opozitia si postacii lui devotati. A fost doar o alta forma prin care ne-a luat la misto, pozand in aparatorul legii si al statului de drept. De fapt, al statului de drept care i-a pitit dosarele si i-a spalat trecutul.

Remanieri din loc in loc

Acum, la remanierea guvernului Dancila, o alta repriza de absurd si incoerenta. E de acord cu remanierea, cu chiu cu vai, dar cu numirile numai din loc in loc. Si nici cu remanierea in totalitate, de fapt. Paul Stanescu ramane pe loc la Dezvoltare, iar Sova, de la Transporturi, asemenea. Dar, pe de alta parte, Lia Olguta Vasilescu iese din schema printr-o manevra care nu stiu cat este de legala. Iohannis a fost de acord cu remanierea ei, dar nu si cu nominalizarea la Transporturi. Iohannis o considera nepotrivita, dar nu aduce niciun motiv in sustinera deciziei lui. Nu stiu de ce nu este nepotrivita, nu a scos niciun cuvant. Macar la refuzul lui Sevil Shhaideh a mai balmajit ceva, ca serviciile de informatii i-au spus lui ceva, ca sotul nu stiu ce, ca sirienii nu stiu cum, ca sa vezi nasoale cu antitero, in fine, chestii d-astea din arsenalul de vrajeli. La Olguta, nimic.

Vorba lui Nila

Stiu ca Dragnea voia sa scape de Paul Stanescu dupa jihadul Gabrielei Firea dar, pe de alta parte, nici pe Vasilescu nu ar fi tolerat-o in locul lui. E ca si cum cineva i-ar fi soptit lui Iohannis ca, daca vrea sa faca misto de Dragnea, sa-l pastreze pe Stanescu fie si pentru a-i provoca liderului PSD nesomn si cat mai mult stres. Ca pe Ilan Laufer nu l-a mai numit nu trebuie sa mai mire. Incep sa ma gandesc ca Iohannis poate vrea doar sa testeze cat de repede va reactiona comunitatea acestuia. Mai bine se abtine. Dar cel mai mult ma gandesc ca iar a vrut sa ne ia la misto. Deocamdata, i-a reusit. A scos pe piata guvernul Dancila-Iohannis, dupa cum arata. In fata unei asemenea dracovenii, Nila al lui Moromete ar fi zis, uluit, ca un asemenea animal nu exista.

author avatar
Valentin Boeru
3.222 afisari

33 COMENTARII

  1. Mutalakul cu gandire retarda nu are ura proprie fiind doar unealta stapanilor colomiei pusa in functia de guvernator general pentru a indeplini vointa acestora.Ce face namila analfabeta functional ne ia la misto,o sa vada el cand votantii il vor lua la misto peste un an pentru a nu mai fi numit guvernator cu cele mai mari confortabilitati in vilegiaturi desantate.

    • Dupa cum se misca *apele*,dupa cum ticaie ceasul,e foarte posibil ca la anu’ creatura sa nu mai fie in nicio carte ,din propria vointa sau ajutat !

      • Iar le-a dat-o in freza Iohannis la ciumpalacii de la pzd? Acum s-au apucat sa boceasca si sa moara de oftica prin presa?

          • Prokopciuk a pierdut la vot sefia FBI in fata sud-coreeanului Kim Jong-yang . Sanse minime pentru amatorii romani amatori de zbughiala prin Madagascar , Brazilia sau Costa Rica .

          • Iohannis o da in freza numa la PSD, Romania este Iohannis
            Romanii il adora pe Iohannis si urasc de moarte PSD

    • Iohannis isi bate joc de niste lache, ca astia sunt shleahta psd ului care iar a luat-o in bot astazi. Pai cum era sa numeasca niste neica nimeni care nu au nici o treaba la guvern? Astia nici sa dea la sapa nu sunt buni…

    • Laufer ar fi fost bagat la inaintare sa semneze cascavalul de 25 miliarde de la Fondul Suveran de Investitii , caz de puscarie , apoi pleca frumusel in Israel ( unde s-a nascut si a crescut pana la 14 ani ) , avea imunitate absoluta , prinde orbu , scoate-i ochii ! De ce credeti ca nu a propus-o Dragnea pe Olguta la Ministerul Dezvoltarii Regionale ? Nu cumva din teama ca prinde cheag si are in mana pusculita pentru primari ? Din ianuarie 2017 pana in prezent , Dragnea a schimbat 2 premieri si 65 de ministri si lista e deschisa , doar 4 ministri nu au fost schimbati , Interne si Agricultura – PSD si Externe si Mediu – ALDE . Ministrii astia nu sunt platiti si nu lucreaza privat pe tarlaua lui Dragnea , sunt platiti si lucreaza pentru Romania , nu sunt Hopa-Mitica scosi din joben dupa bunul plac al comediantului ce isi pune in aplicare visele din timpul noptii , nimeni nu-si poate revendica guvernul pe persoana fizica . Cand cineva are mari derapaje ce pun in pericol siguranta nationala , structurile de supraveghere si persoanele oficiale (cu testarile psihologice la zi) investite cu functii de conducere la cel mai inalt nivel , trebuie sa intervina de urgenta !

      • …bati campii…Cu ce ameninta SIGURANTA NATIONALA Olguta Vasilescu? Si alte tari au astfel de fonduri. La noi este si un precedent mai periculos ca cel cu Fondul Suveran – este vorba de fondul PROPRITATEA….condus acum de americanul fost ambasador si copil de curte al presedintelui basescu, numitul Gitenstine. A facut cineva puscarie?

        • Fondul suveran al lui Dragnea e noul Caritas, romanii sunt facuti la buzunar fara rusine, apoi clica psd zboara in Brazilia cu banii

    • Au trecut fix 24 de ore si 18 minute intre articolele despre calcealmaua cu Dragnea si Romania luata la misto , de unde atata duplicitate si inconsecventa ? Spicuim :” Creste PIB-ul de nu mai ai loc de el la metrou , dimineata dai nas in nas cu un spital rasarit in colt, s-au mai construit 4 autostrazi peste noapte .” , ” Dragnea stie doar sa ambaleze totul intr-un MISTER IEFTIN DE BALCI . Secretomania listelor si interminabilele discutiiin partid au fost ingredientele unei PIESE DE TEATRU de la care spectatorii pleaca cerandu-si banii inapoi ”, ” Nu cred ca Romania are probleme grave , ci PARTIDUL care ii scapa printre degete lui Dragnea pe masura ce il strange tot mai tare in pumn . Fuge ca noroiul printre degete . Partidul nu a devenit mai ager la minte , mai echilibrat si mai grijuliu cu romanii , ROMANII AU RAMAS ACEEASI PACALITI DE VORBE ”,” Un ministru colo , altul dincolo, inca doi din partea asta SI MAI VEDEM CE ZICE FAMILIA . CUM CARE FAMILIE ? NU VA FACETI CA NU STITI , FAMILIA E FAMILIE .”, ” Dragnea NU A INTELES NIMIC PANA ACUM . A-l aduce pe Badalau la Economie , nu inseamna nimic altceva decat un alt pilon al lui Dragnea in varful unui minister .” , ” CE CASTIGA ROMANIA DE AICI ? DRAGNEA AR TREBUI SA RECUNOASCA CA S-A IMPOTMOLIT , ARATA A PERSONAJ NAUC DORNIC SA LUMINEZE O TARA INTREAGA . DAR NU MAI STIE DACA SOARELE APARE DIN NORD SAU DIN SUD-VEST. ” Nostalgicii asa procedeaza , pentru ei , soarele rasare si apune de la Rasarit . Astea sunt chestiuni peste care nu poti sa sari in functie de toanele si bazdacul de moment , masurile din Planul de Guvernare au fost leapsa electorala , prioritatile au fost macelarirea Justitiei , schimbari de Prim -Minstrii si remanieri guvernamentale , o hora a neputintei si a lipsei de profesionalism . DA, SA NU UITI , DARIE ! NIMIC SA NU UITI !

  2. Dupa pauza de 3 zile revin obsesiile de joi . Vineri si sambata sunt zile de meditatii profunde , lunea e dedicata unei scurte sapuneli tovarasesti si , de marti , incepe ciocanul sa cada pe ilau . Hi,hi, hi …Johannis impiedica Romania sa avanseze sau cine e la carma si responsabil cu guvernarea ? A pus bete-n roate sau sunt ratiuni in spatele cortinei care impiedica accesul Olgutei la Transporturi si a lui Laufer la Ministerul Dezvoltarii ?

    • Cel putin zece zile o sa ii ia lu’ neica Dragnea sa proceseze decizia presedintelui.. si apoi se decide sa faca temenele la Iohaniis poate poate i-o numi-o pe Olguta la transporturi

    • Laufer si Olgura doi incompetenti astea sunt ratiunile presedintelui. Spui PSD spui incompetenta

      • Din pacate pentru tine, ambi si-au dovedit competenta in managmentul ministerelor pe care le-au condus. Olguta facea ordine la transporturi si matura slugile basite si uiohanniste din Minister si asta il deranja pe Iohannis, caruia nu-i pasa de Roamnai, ci de orgoliile si ATOGANTA lui nemasurata ca poate face cu tara asta ce vrea…De tara nu-i pasa…

        • Anonymus , ce bine ca nu stie lumea cine esti , poti sa debitezi ce vrei si cum vrei . N-ai vrea sa nu mai pocesti cuvintele ? PROPRITATEA , GITENSTINE , ROAMNAI , ATOGANTA …ca sa nu mai zicem de continut ?! Esti limbut sau balbait ?

        • Si-au dovedit competenta la sters pantofii lui Dragnea.. ca in rest sunt doua dude habarniste

  3. Oare chiar nu sunt in stare sa gaseasca prin partidul ala de zdrenta niste oameni mai ca lumea sa ii puna ministri? Propun toate basinile care l-au pupat undeva de Livache si dupa aia se plang ca de ce nu-i numeste iluminatul Iohannis
    Lasati ma pe altii sa conduca daca nu aveti cu cine

  4. Romanii sunt de acord cu tot ce face Iohannis. E cel mai popular presedinte din istorie spre deosebire Dragnea care e urat de toti.
    Asa ca presedintele nu poate lua romanii la misto, dar in mod sigur ia psd la misto pentru ca psd se cere luat la misto in fiecare zi prin incompetenta

    • Ma CRaiule, asta de unde dreak ai scos-o? Din putul gandirii? deja este sub 30% incredere…Romanii prosti pot sa aiba incredere in el…dar nu toti romanii dorm in paucii, se mai si trezesc…

      • Da ai dreptate romanii se trezesc si zdrobesc PSD la vot ! Nici nu mai intrati in parlament la urmatoarele alegeri!

      • In sondajele reale, nu alea platite de Dragnea Iohannis castiga din primul tur cu peste 55% .. Dragnea chiar in sondajele platite de el are 4%, in realitate e la 0,0001%

  5. Johannis ia Romanaia la misto…dar Dragnea ce face cand ne propune un ministru pe care l-a dat afara de incompetent acum cateva luni??

    • bati campii. Laufer nu a fost dat afara pentru incompetenta. El a plecat cand a DEMISIONAT guvernul Tudose. Nu mai abteti campii…

      • Laufer e incompetent.. a fost zburat chiar de Dragneaa cu tot guvernul Tudose, l-a scos in suturi. Acum s-a gasit mustata sa il pupe undeva din nou, isi inchipuie ca romanii sunt prosti

  6. Iohannis e pe val, a crescut 10% in sondaje numai zilele astea cand a dat cu bata in curtea PSD si a refuzat numirile astea. Romanii sunt in extaz.
    Dragnea ca de obicei isi roade unghiile pe la colturi ca i-ar si-a incasat-o, nu poate sa scape de Stanescu ca presedintele nu nu i-a acceptat revocarea

    • Daca Stanescu nici nu e revocat nici nu se pune problema unei alte numiri degeaba vine psd cu idei crete cum ar fi sa sa-i inverseze pe cei doi ministri pe posturi si sa trimita iar propunerea la Iohannis

  7. Nu avem toate datele. Nu am fost alesi. Putem sa ne sam cu parerea!??NU. Sa aleaga ministri cine are DRPTUL sa-i puna.Noi svem dreptul sa tragem concludii, nu sa facem previziuni si sa ne exprimsm la VOT.Mai ramane sa-si dea cu parea Tsnti Veta si partidul de guvernsmsnt ALES poste sa faca Guvernul.

  8. Cetatene , esti turmentat rau :„ Putem sa ne SAM cu parerea „ , „ Noi SVEM dreptul sa tragem CONCLUDII si sa ne EXPRIMSM „ , „sa-si dea cu PAREA TSNTI Veta si partidul de GUVERNMSNT POSTE sa faca ” Cum dreacu sa nu votezi PSD la asemenea nivel de cultura ?

  9. bineinteles ca un asemenea guvern nu poate crea decit greata ! iar aceasta greata a presedintelui nu a fost la adresa Romaniei ci a acestor pseudoministrii (marionete-pupincuriste ) lipsiti de profesionalism agramati si superprosti cu scoli facute la apelul de seara Oricum guvernul Ciolos a fost cel mai profesionist de dupa 89 Asa putin cit a stat a fact treba in liniste fara vaicareli A fost nevoie de sase luni numai pt a face lumina in ministere ( o abordare profesionista a guvernarii ) Masurile luate si-au vazut eficacitatea in anul urmator ( rezultatele se vad dupa un an )merite confiscate de psd A facut cea mai eficientea actiune de combatere a defriserilor ilegale prin urmarirea in timp real a acestora si a asprimii pedepselor ( masuri anulate imediat de psd )ceea ce a dus la reducerea cu 30 % a acestor infractiuni si altele netrimbitate in pofida ostilitatii parlamentului care i-a ajutat numai cu luari la misto cind ministrii veneau sa se milogeasca sa li se dea legile de care aveau nevoie Vedeti ce a urmat sub PSDragnea Ce diferenta colosala la toate capitolele Toate acestea nu sint propaganda caci se pot verifica

  10. Se pare ca,potrivit unor declaratii aparute in presa,presedintele tarii ar fi declarat ca pana la 1 decembrie nu va accepta nici o schimbare ministeriala,cu finalul apoteotic „PUNCT”.Adica asa vreau eu!Curat constitutional ! Jawohl !

    • Da lache, Iohannis face cum vrea el pentru ca poate! E mascul alfa, el e singurul care face jocurile in tara asta, Dragnea sta ca cimpalacul si se zgaraie pe ochi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger