AcasăNewsIohannis i-a aruncat lui Toader cu „Valiza” in cap

Iohannis i-a aruncat lui Toader cu „Valiza” in cap

Niciodata Iohannis nu e vinovat

Nu are nicio importanta ca Tudorel Toader a pronuntat sau nu numele de Lazar cand a vorbit despre clasarea unui dosar privindu-l pe Iohannis. Ne-am dus toti pe bucla si am scapat esentialul. Nu de nume era vorba, putea fi si al lui Ion Lazar, cel mai bun tamplar de mobila din Focsanii anilor ’70 pana spre ’90. Deci, nu de nume era vorba, ci de fapta. De asemenea, acum, dupa ce

Niciodata Iohannis nu e vinovat

Toader a fost abandonat chiar si de sustinatorii politici importanti, parca nu mai are aceeasi importanta cine a pus rezolutia aia de clasare in dosarul de candidat al lui Augustin Lazar la postul de Procuror General.

Cine s-a gandit sa-i incurce drumurile lui Tudorel Toader cu jocuri de culise, nu exceleaza in inteligenta si imaginatie. Spun asta pentru ca, dincolo de nebunia cu introducerea clasarii in dosarul care ar fi ajuns la Iohannis, mai exista alte 19 capete de acuzare impotriva lui Augustin Lazar. 19 capete de acuzare care nu pot fi ignorate, oricat de mult s-a dori asta. 19 capete de acuzare suficiente pentru a i se cere revocarea.

Acelasi scenariu

In realitate, daca stam un pic si ne gandim, Tudorel Toader a deschis calea spre devoalarea unui Iohannis necunoscut, iar asta a declansat semnalul unei operatiuni de anvergura. Poate e doar un scenariu pe care mi-l imaginez eu, dar daca e adevarat?

Ministrul Justitiei a ridicat capacul de pe Cutia Pandorei

Mobilizari masive si de urgenta in randul procurorilor pentru sustinerea lui Lazar, luari de pozitie printre magistrati, reactii externe si alte ifose europarlamentare. La astea se adauga un NU categoric din partea lui Iohannis, inainte ca macar sa citeasca raportul de evaluare. Nici aici nu e nimic nou, modelul e cunoscut de la revocarea Codutei Kovesi.

Altii, nu el

Pe de alta parte, nici Lazar nu a stat cu mainile in san. S-a inarmat cu tot fel de hartii si adrese din care sa rezulte nevinovatia lui. Spectacol de un prost gust sfasietor, soldat cu o grefiera pe post de Acarul Paun. Foarte putin impresionat, Tudorel Toader a declarat ca nu cedeaza si ca  actiunea de revocare a lui Lazar va continua. Altfel spus, exact semnalul de alarma pentru Cotroceni. Cheia razboiului, si foarte putini s-au gandit la asta, sta in rezolutia de clasare de care vorbeam. Cine s-a apucat de sapat cu temeinicie, a descoperit ca nu este singura clasare a unui dosar privindu-l pe Iohannis. Asta, in timp ce el tinea prelegeri despre morala, despre cumintenie penala si alte farafastacuri cu care isi impodobea imaginea de candidat ideal la al doilea mandat. Apoi, ca intr-un joc de domino, au inceput sa cada piesele. O buna parte din dosarele clasate viza preluarea de catre FDGR a unor imobile din Sibiu in conditii cel putin bizare. Astfel, s-a ajuns la situatia in care FDGR a preluat un camin de batrani pe care, apoi, l-a inchiriat Primariei Sibiu cu suma de 10.000 lei lunar. Banii contribuabililor, fara doar si poate. Iar pe axa FDGR – Primaria Sibiu apare tot timpul Iohannis, cu o permanenta nevinovatie. De vina au fost mereu altii, nu el.

Clasarea care a detonat bomba

De vreo saptamana sau doua, se vorbeste tot mai mult despre FDGR si preluarea imobilelor din Sibiu, pe sistemul Iohannis din FDGR il da in judecata pe Iohannis primarul, iar ultimul se lasa invins la instanta, caci asa pare. Avea nevoie Iohannis de un scandal care promite sa se intinda cu repeziciune? Un scandal care a plecat de la o clasare pe care a descoperit-o Tudorel Toader in dosarul de candidat al lui Augustin Lazar si in spatele careia presa a inceput sa scormoneasca? Evident, nu. Singura solutie, cel putin in imaginatia saraca a celor care au pus la cale operatiunea „Valiza”, a fost mutarea centrului de greutate. Asa s-a ajuns la un scandal care sa il acopere pe celalalt, cu mult mai periculos. Nu conteaza ca Tudorel Toader va cadea in desuetudine, asta se si urmareste, ca sa nu-i mai vina si altuia prin cap sa dezgroape mortii din Sibiu sau de pe unde or mai fi ei imprastiati. De ce sa te apuci sa sapi in trecutul cam zbuciumat al lui Iohannis, cand e mai bine sa-l injuri pe Dragnea si toata averea lui, cu amestecuri sugerate prin varii asocieri cu Tel Drum? Operatiunea „Valiza”, fara drept de tagada, e un fiasco total. Lumea s-a prins ca e o intoxicare ordinara. N-a avut efect? Nu-i nimic, se va pune la cale alta, numai ca sa nu ne mai gandim la Iohannis si clasarile din dosarele lui.

author avatar
Valentin Boeru
3.290 afisari

3 COMENTARII

  1. Cocalarii iohanisti au iesit cu alta bashina saseasca i-a facut un dosar penal lui taricelul de pe vremea cand era premier,2004-8,cam de mult timp a zacut in mlastina justitiei si acum plin de gaze,ca doar este o bashina a sasului,a fost scos la mirosit si inspirat-expirat de cei angajati ca descoperiti.

  2. Nici autorii teatrului absurd nu mergeau atât de departe cu imaginația. Marionete stricate, înșirate pe sfori aproape rupte, mânuite continuu și fără rost de păpușari deja căzuți sub scenă, în derizoriu. ViermuiaLa, minciuna și ipocrizia ne sufocă. Multe piruete se fac pentru ascunderea dosarelor unui forum și ale unui biped. Chiar dacă au sedat și au ascuns Justitia și Adevărul, nu au reușit pe deplin. Cei doi încep să se trezească.

  3. Dragnea liderul statului paralel i-a facut dosar lui Tariceanu pentru nu vrea sa voteze amnistia si gratierea. In plus daca Tariceanu va fi condamnat pana la alegerile prezidentiale nici nu mai poate sa candideze si Dragnea va scapa de el

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger