AcasăNewsIohannis fata in fata cu Giuliani

Iohannis fata in fata cu Giuliani

In termeni foarte putin diplomatici, scrisoarea lui Rudolf Giuliani se traduce prin „bagati-va mintile in cap si terminati cu prostiile, ce faceti voi acolo este o mare porcarie si, in conditiile astea, sa nu va mire daca, intr-o zi, o sa intoarcem foaia”. Cand vine un asemenea avertisment de peste Ocean, tuturor li s-ar fi aprins beculetul de alarma. Nu si romanilor care au prostul obicei de a se crede politicieni si care, morti-copti, vor sa ne conduca destinele chiar daca pe noi nu ne intereseaza.

Cand vine vorba de Codruta Kovesi presedintele e mut

Scrisoarea incondeia practicile existente in justitie, critica aspru protocoalele dintre SRI si institutiile de drept, fie ca se numesc DNA, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul General si unitatile din subordine, cu armatele lor de judecatori si procurori. Dincolo de asta, mai atragea atentia si asupra necesitatii unei amnistii pentru cei care au patimit de pe urma unei judecati strambe.

Cacealmaua anticoruptiei

Rudolf Giuliani a aruncat buzduganul lui Trump in Romania. Doar istetii inteleg

Fara a nominaliza, caci nu mai era cazul, Rudolf Giuliani, avocatul lui Donad Trump, punea accent pe abuzurile DNA si SRI, constand in intimidarea judecatorilor, a avocatilor apararii si a martorilor, in ascultarea neconstitutionala a telefoanelor, in marturii fortate si procese judiciare incorecte. Intr-un asemenea climat, apreciaza Giuliani, niciun investitor cu capul pe umeri nu si-ar baga banii intr-o tara in care justitia este manipulata si intoarsa pe degete de catre personaje aflate in umbra. Mai clar de atat nu se poate. Laudate de Hans Klemm si sustinatorii democrati din SUA, Laura Codruta Kovesi si celebra ei DNA s-au dovedit a fi o cacealma a anticoruptiei din Romania. Un esec zgomotos, incununat insa de bilanturi triumfaliste si aplaudat de Iohannis – culmea! – la scena deschisa.

Politician la cap

Imediat dupa aparitia scrisorii, inteligentii opozitiei si caporalii de presa ascunsi prin televiziuni sau pe la site-urile unde se aude pasul de defilare au iesit la atac. Poanta veche, fara nicio adaptare. Tema pentru acasa a ramas aceeasi, manipularea si indepartarea atentiei publice de la mesaj. Domnul Rudolf Giuliani are o forma de lobby si in mod cert a fost platit sa scrie epistola asta catre Iohannis, Tariceanu si Dragnea.  Domnul Rudolf Giuliani o fi fost el procuror antimafia in SUA, dar ce stie el despre coruptia din Romania? Scrisoarea este dictata de Liviu Dragnea, mai lipseste una si din partea frizerului lui Trump. Pozitia SUA a fost exprimata in nenumarate randuri de Departamentul american de Stat prin ambasadorul Hans Klemm si nu seamana cu cele inserate in scrisoare. Cat de politician la cap trebuie sa fii ca sa nu fi aflat ca la Washington s-a schimbat garda de ceva vreme? Si politica, evident.

S-au dat de gol

Altii, o idee mai destepti decat oaia pe zaduf, au dat frau liber prostiei, fara jena. Rudolf Giuliani nu mai este avocatul lui Trump. Sigur, o fi descoperit FBI ca a terminat dreptul la Bioterra sau la facultatea de peste drum, de langa terasa aia cu mici si fleici la gratar, si l-a dat afara. Niciunul dintre cei carora refuz sa le public numele, caci nu editez catalogul prostilor de pripas, nu a realizat cel mai elementar lucru. L-au atacat pe Rudolf Giuliani in fel si chip, dar au uitat sa vorbeasca despre mesaj, caci acolo era cheia, ala era subiectul. Cand ataci doar autorul, in speranta ca-l compromiti iremediabil si dai lucrurilor o alta turnura, e de la sine inteles ca-ti asumi cele scrise, le recunosti ca fiind adevarate.

Care stat de drept?

Chiar daca admitem varianta ca scrisoarea nu ar fi opera personala a lui Rudolf Giuliani, continutul nu poate fi tagaduit. Iohannis trebuie sa dea un raspuns, nu se poate preface ca n-a aflat de ea sau ca citeste pana o intelege. Il vad in stare sa o trimita la Curtea Constitutionala, chiar si la Comisia de la Venetia si, la final, sa spuna ca el nu comenteaza niste zvonuri aparute in presa sau parerea unei persoane fizice care si-a dat cu presupusul. Ce daca Giuliani a fost procuror antimafia cu rezultate rermarcabile? Ce, el n-a facut Fizica la Cluj si a descoperit de ce e intuneric noaptea? Singurul lucru care conteaza este sa se stinga valvataia, dupa care va vorbi din nou, degajat, despre statul de drept si independenta justitiei. Fara a preciza, insa, la care stat de drept se refera. Al lui sau cel care ar trebui sa fie?

author avatar
Valentin Boeru
2.925 afisari

6 COMENTARII

  1. –-si ce daca tu nu ai alte lucruri mai bune de facut de cit sa palavrajesti aiurea ppe marginea celor scrise de acest pensionar senil[aproape] si ce daca–zici tu–-lasa-l pe iohanis ca se descurca bine nu minca tu din atributiile altuia,

  2. Nea Naghi, lasa-ne bre cu Giuliani si scrisoarea lui si a lui Popoviciu ca toata lumea stie ca esti prieten cu Popoviciu.

  3. Scrisoarea are destinatari precisi … … … Inainte de asta au fost mesaje clare! Intrevederi!

  4. Greu, fratilor, greu ne trezim. Ne impartim aiurea in tabere si nu mai percepem esentialul. Adevarul va trebui privit in fata, de la cel mai inalt nivel, pana la bordura. Sa speram ca va incepe in curand necesara curatenie in Justitie. Pentru a aduce normalitate in vietile noastre.

  5. E foarte greu sa combati mafia iar Giuliani are miros fin nu-l poti sminti din 1000 de cazuri doar 2 dosare inchise nici o achitare. Cine al mai contrazice acum? Pai nu are cine. Acum haidem sa-i dam crezare si sa incercam drepti sa fim ca Giuliani.

  6. La americani si la italieni le-a trebuit un centenar sa reduca mafia cu 95% la centenarul nostru Nuti se pregateste sa fie mireasa cu fica in Costa Rica…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger