AcasăNewsIohannis face ce stie mai bine. Ne calca in picioare

Iohannis face ce stie mai bine. Ne calca in picioare

Abia de acum inainte presedintele va arata ce este in stare sa faca in materie de razbunari

Pentru mine a fost una din zilele foarte urate. Incarcata de simboluri de imagine si de vorbe ascunse in spatele altor vorbe. Iohannis s-a dus la Bookfest, un eveniment eminamente cultural – repet, CUL-TU-RAL -unde nu s-a abtinut si a aruncat cu alti bolovani in curtea PSD. Guvernul asta sa puna mana sa munceasca, nu sa faca mitinguri, care lui ii evoca perioada comunista. Nu neinspirata, ci chiar imbecila trimiterea. A atacat, apoi, pensiile si cam tot ce era bun de luat in raspar. Cu asistenta de soi, caci era insotit de doi ambasadori. Al SUA si al Germaniei. A vrut sa-si arate din nou muschii sau ce?

Abia de acum inainte presedintele va arata ce este in stare sa faca in materie de razbunari

Bineinteles ca s-a declarat cititor, dar cred ca „Radacinile naziste ale UE-Bruxelles” a abandonat-o imediat dupa ce i-a parcurs titlul. Si nici raportul lui Radu Golban despre vaduvirea Romaniei de 15-18 miliarde de euro, prin preluarea ilegala de catre FDGR a bunurilor confiscate de statul roman nu l-a dus mai departe de prefata.

Ii cade greu la lingurica

Si asta nu ar fi fost nimic pe langa modul arogant in care, la acelasi eveniment cultural, a spus ca, indiferent de decizia CCR privind revocarea Codrutei Kovesi, va actiona in consecinta.  Loc de multa interpretare, mai ales dupa zambetul lui cinic. Daca CCR ar fi declarat ca inadmisibila sesizarea Guvernului Dancila, ar fi fost cel mai fericit. Binomul mai avea zile bune de trait si nu l-ar mai fi deranjat nimeni in potlogariile lui. Scorul a fost insa dezastruos pentru sustinatorii acestuia si ai lui Iohannis. 6-3 nu mai reprezinta finalul unui vot, ci rezultatul unui meci castigat de exact cine nu se astepta el. Este un semn clar ca justitia care nu vrea sa se reformeze a mancat bataie ca la o miuta pe maidan. Or, asa ceva nu-i cade bine la lingurica lui Iohannis.

Cine a luat stiloul?

Sa nu ne imbatam, insa, cu apa chioara ca gata, pana spre seara, Kovesi va fi revocata din functie. Iohannis trebuie sa citeasca, intai, decizia CCR. Mi-e greu sa precizez cate saptamani ii va lua. Desi lucreaza cam patru zile pe saptamana, niciodata nu va avea timp pentru asta. Apoi, trebuie sa citeasca si motivatia Curtii. Alta portita de a face joc de glezne pe teren sau de a trimite mingea in tribune, ca sa treaca timpul. Ca o va citi, candva, nu ar fi o problema. Dar trebuie sa o discute si cu consilierii lui, poate si cu bucatareasa, si cu trandafirii din gradina de la Sibiu, si cu perisoarele din ciorba Ravasitoarei, eventual. Cat timp ii va lua? Mult. Nesperat de mult. Nu te asezi la birou si rezolvi o problema de stat cu o semnatura nervoasa. Nu asa se face treaba, pe repede inainte, ci pas cu pas. Trebuie studiata pozitia la scris, cerneala potrivita, nici stiloul pentru destituiri nu mai e de gasit, asa ca nu-i usor.

Fochistul de la Cotroceni

Variante de fuga nu mai exista pentru Iohannis. Doar trasul de timp, lucru nesanctionat de Constitutie. Si chiar daca i-ar spune cineva ca exista totusi un timp rezonabil, ce daca? Macar, la fotbal, mai urla tribunele, mai huiduie si mai injura, mai fluiera arbitrul. Constitutia insa e o doamna, nu poate injura. Si apoi, despre ce vorbim aici? Cand s-a impiedicat Iohannis de Constitutie? Presedintele stie ca, acum, nici ambasadele nu-l mai pot ajuta. Nu mai au cum sa protesteze fatis, ar fi mult prea evident jocul lor in politica romaneasca si nu toata lumea le-ar mai inghiti fitele. Iar asta e de natura sa-l scoata din minti pe Iohannis, care, nu m-ar mira sa ajunga sa se simta stingher in propria tara. Teoretic doar. Practic, insa, presedintele are la mana o suita impresionanta de procedee prin care sa ne calce in picioare. Atacurile lui la adresa PSD-ALDE vor spori si ca numar, si ca intensitate. Puterea va fi de vina si ca e seceta, si ca ploua. Va solicita acordul Comisiei de la Venetia, ca sa faca misto de Dragnea, si pentru legea coaforului, a manichiurii si a pedichiurii.  Strada, mobilizata de cine trebuie, va face explozie. Divizia de presa a SRI va sparge norma de stiri si dezvaluiri inventate, de natura a crea haos. Rares Bogdan va rage ca un leu in calduri ca Romania a fost incalecata de PSD, desi tara nu vrea sa stea la monta. Ce treaba are Iohannis cu toate astea? Pai, daca nu atata el focul, avand grija sa nu se stinga valvataia, atunci cine sa o faca?

author avatar
Valentin Boeru
2.875 afisari

9 COMENTARII

  1. Apreciați că Președintele are și soluția retrimiterii deciziei la CCR, cu observațiile referitoare la art.134 alineat 1, din Constituție ,pentru rediscutarea deciziei formulată de CCR, așa cum are și soluția retrimiterii legilor în parlament pentru rediscutarea lor , în urma observațiilor pe care le face înainte de promulgarea legilor ? Remarcați și faptul că judecătorii CCR au introdus în practica Curții Constituționale și „erata” ?

  2. Apreciați că președintele nu va accepta să se comită abuzuri împotriva funcțiilor din justiție de către niculici, iordaci, dorneni, tăriceni, băsiști inconsecveți, grebleni, etc. ?

  3. Cine calca in piciore si ce calca. Voi chiar sunteti orbi? De doi ani PSD-ul cu Dragnea in frunte terfeleste justitia si poporul asta cum vrea muschii lor, chiar ati devenit si voi asa de lingai ca nu va mai pasa de tara asta? Ati devenit si voi niste slugi umile care pentru o mana de bani va vindeti si parintii. Jalnic, dar adevarat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger