AcasăNewsIohannis, după numirea procurorilor-șefi: Avizul CSM, parțial destul de superficial

Iohannis, după numirea procurorilor-șefi: Avizul CSM, parțial destul de superficial

Până să participe, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, Klaus Iohannis a făcut referire la recentele decrete prin care se instalează în funcții șefii Parchetului General, DNA și DIICOT.

Întrebat fiind de ce nu a ținut cont de avizele negative date de CSM în cazul a doi dintre procurorii recent numiți la șefia Parchetului General, respectiv a DIICOT-ului, președintele a adus în primă fază în discuție procedura de selecție derulată la Ministerul Justiției. „Trei candidați care mi-au fost propuși de ministrul Justiției după un proces de selecție pe care l-am găsit foarte bine organizat, foarte transparent, foarte corect făcut (…). În fine, după ce propunerile domnului ministru au fost concretizate, ele au fost trimise la CSM care a avut păreri ușor diferite. Având în vedere că am avut, pe de o parte, propunerile ministrului, pe care le-am găsit foarte bine elaborate, foarte bine motivate și, pe de cealaltă parte, avizul CSM care mi s-a părut parțial destul de superficial, am considerat corecte propunerile făcute de domnul ministru Predoiu și –am numit pe cei trei candidați în funcție”, a susținut Iohannis. Când presa a vrut să afle de ce anume i s-a părut superficial acest aviz, Klaus Iohannis a răspuns scurt: „Vă rog să citiți avizele și o să vă dați seama imediat”.

Referindu-se la Scutea, Bologa și Hosu, președintele i-a caracterizat drept trei candidați „foarte buni și mi-a făcut mare plăcere să îi numesc în funcție”.

Referitor la recomandarea Comisiei Europene din raportul MCV, aceea de a se ține cont de avizele negative, Iohannis a subliniat că „există o recomandare care spune să se țină cont și pot să vă spun că am ținut cont, mi-am făcut timp, am citit și ce mi-a scris domnul ministru, foarte bine documentat, și ați văzut că și după avizul CSM a revenit cu completări, cu lămuriri, am citit și ce a scris CSM-ul”.

158 afisari

3 COMENTARII

  1. Dragii mei, se simte in PNL cum ONANISTII au preluat puterea in partid, toate aceste schimbari noi, in bine, lor li se datoreaza. Numai datorita ONANISTILOR partidul va renaste, si va ajunge pe noi culmi, nici de ei stiute.

  2. Dragii mei, se simte in PNL cum ONANISTII au preluat puterea in partid, toate aceste schimbari noi, in bine, lor li se datoreaza. Numai datorita ONANISTILOR partidul va renaste, si va ajunge pe noi culmi, nici de ei stiute. Poate propun un OUG pentru proclamarea zilei ONANISTULUI LIBERAL, ca zi libera pentru Romani, sa fie trecuta si in Calendarul Bisericesc, sa i se faca slujbe Liberalului mult ONANIST.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger