AcasăNewsIohannis, după decizia CEDO: "Nu poate rămâne fără consecințe". Toader, ministru de...

Iohannis, după decizia CEDO: „Nu poate rămâne fără consecințe”. Toader, ministru de „tristă amintire”

După cum era de așteptat, Klaus Iohannis a făcut referire, într-o declarație de presă susținută în urmă cu scurtă vreme de la Cotroceni, la recenta decizie a CEDO vizând-o pe fosta șefă a DNA-ului.

„Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că doamnei Kovesi i-au fost încălcate drepturi fundamentale în urma deciziei Curții Constituționale a României de revocare a sa din funcția de procuror-șef al DNA”, a susținut Iohannis, înainte de a menționa că o astfel de hotărâre „nu poate rămâne fără consecințe”.

Chiar dacă nu i-a rostit numele, președintele a făcut trimitere la Tudorel Toader, cel care a propus revocarea lui Kovesi din fruntea DNA-ului, ca la un „ministru al Justiției de tristă amintire”.

Totodată, Iohannis a adus în discuție credibilitatea Curții Constituționale. „Credibilitatea CCR, afectată oricum de unele decizii controversate luate în ultimii ani, este acum și mai puternic zdruncinată. (…) CCR are obligația de a revizui de îndată nu numai decizia referitoare la revocarea doamnei Kovesi, dar și orice alte decizii luate în considerarea unor simple declarații, fie ele și politice”.

Președintele consideră, totodată, că hotărârea de marți a CEDO „ne arată, dacă mai era nevoie, cât de necesară este o reformă la nivel constituțional a acestei instituții”.

sursa foto: presidency.ro

350 afisari

6 COMENTARII

  1. @ Iohannis este dezorientat ca atunci când îi solicita lui Toader destituirea doamnei Kovesi, și chiar insista la presiunea ziariștilor și politicienilor care îi ziceau că va câștiga alegerile dacă Kovesi va fi destituită, căci Kovesi avea șanse de a câștiga la o eventuală candidatură pentru funcția de la Cotroceni, așa cum anunțau publicațiile din acea vreme,?

  2. la cati romani le au fost incalcate drepturi asa cum au spus tot cedo chiar nu conteaza!!!!!inreg audio de cum conducea si unitatea de elita cu care s a mandrit sunt mai reale si cataresc mai mult ca se numara in vieti de roamni distruse decat decizia unora care zic si ei sa fie bine ca sa nu fie rau!!!!!!!!!

    • Recunosc , bietele ”vieti distruse” au fost ale celor mai ordinare specimene de mafioti de la varful puterii politice in Romania , PSD este campioana si are albume intregi cu manglitori care au subminat economia nationala si au jecmanit tara pana la os prin afaceri oneroase cu statul . DNA nu are treaba cu romanii de rand , are treaba cu grangurii din clasa politica care nu se mai satura de furat si tocat visteria statului roman . Poporul roman ii scuipa in felinare pe acesti nenorociti si aplauda cand sunt bagati la zdup . Confiscarea averilor acestor javre politice e dezideratul romanilor si nu mai trece mult timp pana se va implini .

  3. Ce se mai dau toti cu fundul de pamant ca CEDO a spus inca o data ca un cetatean roman nu a avut parte de un proces corect. A cata oara a spus-o? Nu am vazut pe nimeni, niciodata sa reactioneze si mai ales sa ceara „de indata” ca procurorul din cauza caruia Romania a fost sanctionata la CEDO, sa raspunda pecuniar. Adica sa plateasca din propriul buzunar suma considerata ca recompensa morala. Acuma de ce este asa o mare frasuiala? Pentru ca este vorba despre cucuvea? Pai ce ea are mot? Nu este un cetatean la fel cu ceilalti?

  4. @ Dacă acțiunea de colectare de declarații de la populație, pe motiv de pandemie, condusă de ministrul Vela, contravine solicitării lui Traian Băsescu de publicare a arhivelor secrete ,cum ar fi și cele ale DGPA, DIPI, SIPA, etc, și ar avea ca scop de a oculta afaceri ilicite protejate de MAI, ?
    Apreciați că reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică ar trebui să explice și cum contribuie colectarea și arhivarea de declarații de la populației la combaterea răspândirii virusului și la sănătatea populației, deci și care sunt eventualele efecte ulterioare și dacă ar avea și astfel de efecte, ce efecte au și arhivele secrete de la MAI și ce aspecte ar putea ascunde despre corupție și despre sănătatea populației, ? Deci, dacă activitățile de la MAI influențează sănătatea populației pe termen scurt și pe termen lung, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger