AcasăNewsIohannis doarme pe el la reuniunile NATO

Iohannis doarme pe el la reuniunile NATO

Fara discursuri dinainte pregatite, presedintele e doar un personaj comic, in cel mai fericit caz

Acum, ca au trecut cateva zile de la reuniunea NATO de la Bruxelles, ar fi bine sa vedem pe ce am dat banii. Este vorba de deplasarea lui Klaus Iohannis, cu tot ce presupune aceasta, caci costurile sunt suportate de noi toti. Eu, unul, nu cred ca NATO scoate la vanzare blendere si prafuri pentru creme de tort cu taloane de concurs, iar castigatorul beneficiaza de o excursie gratuita la reuniune, cu toate serviciile si mofturile asigurate, si de un sprit alaturi de Trump, Macron sau Merkel.

Fara discursuri dinainte pregatite presedintele e doar un personaj comic in cel mai fericit caz

Si chiar daca, prin reducere la absurd, asa ar sta lucrurile, cum se face ca numai Klaus Iohannis are noroc, iar vecina mea nu? Pastreaza si acum bonuri de mana de la Predoleanu si Romarta, si chiar si bilete de tramvai din anii ’70, dar nicio extragere sau loterie fiscala nu i-a adus  marele castig.

Si ce daca nu ne ataca nimeni?

Ca Iohannis a fost la Bruxelles e cert. Cred insa ca a ajuns mult dupa inceperea filmului si plasatoarea nu i-a mai dat voie in sala. Altfel nu se explica de ce doar el a vazut o reusita in intreaga reuniune, timp in care ceilalti sefi de stat si de guvern au apreciat ca summit-ul nu a fost nici pe departe ce trebuia sa fie, mai ales ca declaratia comuna din final, asa cum se obisnuieste, a lipsit. Este clar pentru toata lumea ca habar n-a avut ce s-a discutat, din moment ce declaratia lui de presa se refera la cu totul alte lucruri. „Reuniunea a contribuit la asigurarea unei aparari solide a Romaniei si la un rol vizibil al tarii noastre in asigurarea securitatii regiunii noastre si a spatiului euro-atlantic”. Culmea este ca nici macar nu s-a discutat despre asta, cu atat mai mult cu cat nicio secunda nu s-a pus problema apararii Romaniei, scopul reuniunii fiind cu totul altul. Ciudat, foarte ciudat. Desi nu ne ataca nimeni si nici nu ar fi semnale in sensul asta, Iohannis o tinea langa cu apararea. Singura explicatie cat de cat rezonabila ar fi ca presedintele a vrut sa-si aroge niste merite, sa ne arate cum este el Croitorasul cel viteaz dar, fara discursurile scrise de consilieri, a incurcat borcanele.


Se poate si mai penibil?

Iohannis nu este insa genul de timid care sa se piarda repede cu firea. Tara trebuie sa-l vada cum apara el spatiul euro-atlantic ca Matrosov, punand pieptul la mitraliera. Asta in conditiile in care temele reuniunii erau contraterorismul si contributiile financiare ale statelor membre NATO, dar el nu si-a dat seama. Apogeul a fost atins de o declaratie fulminanta, care a starnit hohote de ras in lumea civilizata: “am salutat, la Reuniune, reiterarea ferma, de catre Presedintele Trump, a angajamentului SUA pentru Alianta, pentru apararea colectiva si consolidarea Flancului Estic”. Cand a spus Trump asta? Niciodata! Abia daca a spus cateva vorbe despre flancul pe care consilierii lui Iohannis il scriu cu litera mare. Important este insa ca Iohannis a auzit. Doar el. Si ca Romania si-a atins obiectivele la reuniune. Care obiective? Cel de a face el o poza cu Trump si de a ne prosti cu intamplari care nu au avut loc?

author avatar
Valentin Boeru
3.121 afisari

3 COMENTARII

  1. Toata ziua va luati de Iohannis, ce aveti cu el? Are si Merkel nevoie de o sluga, ce este greu de inteles?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger