AcasăNewsIohannis, discutii cu presedintele italian: am transmis multumiri pentru felul in care...

Iohannis, discutii cu presedintele italian: am transmis multumiri pentru felul in care romanii sunt tratati si integrati in Italia

La doi ani de cand presedintele Mattarella a fost in Romania, Klaus Iohannis a discutat din nou cu omologul sau, de aceasta data la Palatul Quirinale.

In cea de-a doua zi a vizitei oficiale pe care o intreprinde in Italia, presedintele roman a avut o intrevedere cu inaltul oficial italian, intalnire urmata de o declaratie de presa comuna, in cadrul careia liderul de la Cotroceni a pus accent pe principalele aspecte avute in vedere in cadrul discutiilor de luni. „Am mentionat, evident, si am discutat chiar unele detalii legate de relatia noastra economica, care este in continua crestere, s-a atins deja un nivel record de aproximativ 15 miliarde de euro in schimburile bilaterale. Iar specialistii estimeaza ca aceasta tendinta de crestere se va mentine si pentru perioada viitoare. Am subliniat ca Romania este si ramane o piata foarte atractiva, este o tara cu un potential important si, chiar daca avem deja o comunitate de afaceri foarte numeroasa in Romania, asteptam cu mare interes noi si noi investitii si oameni de afaceri care vin sa imbogateasca relatia noastra economica bilaterala”, a precizat Iohannis.

Seful statului a pus accent si pe comunitatea insemnata de compatrioti aflati pe taram italian. „Avem, in Italia, aproximativ 1,2 milioane de romani, este cea mai mare comunitate romaneasca din afara granitelor tarii, si am putut sa subliniem, impreuna cu domnul presedinte Mattarella, ca aceasta comunitate de romani este foarte bine integrata in Italia, foarte bine apreciata. La randul meu, am transmis multumiri pentru felul in care romanii sunt tratati si integrati in Italia”, a transmis Klaus Iohannis.

sursa foto: presidency.ro

92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger