Cauta

Iohannis, discurs presarat cu atacuri politice la sedinta solemna din Parlament

Sedinta solemna prilejuita de implinirea a 15 ani de cand Romania s-a alaturat NATO i-a adus in Parlament, la sedinta solemna comuna a Senatului si Camerei, pe primii patru oameni in stat, pe fostii presedinti Basescu si Constantinescu, precum si pe membrii Executivului.

Klaus Iohannis a facut referire, in discursul sau, la „efortul conjugat al tuturor fortelor politice si al armatei” care au adus Romania in NATO, insa a lansat un veritabil tir de atacuri la adresa social-democratilor si a guvernarii. „Cu atat mai condamnabile sunt actiunile actualei majoritati PSD care, prin asaltul fara precedent in ultimii 30 de ani (aplauze) la adresa statului de drept risca sa fragilizeze statutul tarii noastre in Alianta Nord Atlantica si in UE”, a acuzat Klaus Iohannis.

De altfel, discursul presedintelui din cadrul sedintei solemne a fost presarat din plin fie cu aplauze fie cu vociferari, dar si cu completari din partea sefului statului, sau cu mentiuni gen „multumesc” adresate parlamentarilor din sala.

Klaus Iohannis a trecut, totodata, in revista politicile PSD si a sublinia ca „modificarea legilor in folosul unor persoane, demagogia, atacurile la adresa stabilitatii economice, cresterea inflatiei si devalorizarea monedei nationale, arbitrariul si lipsa de profesionalism – acestea sunt realele politici ale guvernarii PSD, nu intarirea democratiei, nu consolidarea justitiei, nu responsabilitatea si predictibilitatea in economie, nu infrastructura care sa garanteze inclusiv siguranta oamenilor, nu acestea sunt politicile PSD„.

Nu in ultimul rand, Iohannis a subliniat ca „guvernarea PSD (…) care a devenit sinonima cu incapacitatea administrativa si cu diletantismul vulnerabilizeaza Romania. In contextul in care tara noastra are toate atuurile pentru a fi un pilon al democratiei si stabilitatii in regiune, PSD esueaza sa se ridice la importanta acestui moment strategic„.

sursa foto: captura Antena3

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version