AcasăNewsIohannis, discurs la Adrunarea Generala a ONU

Iohannis, discurs la Adrunarea Generala a ONU

Klaus Iohannis a sustinut miercuri seara, ora Romaniei, un discurs in cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 73-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite, de la New York.

„Ca stat detinator a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene in prima jumatate a anului 2019, Romania este determinata sa consolideze parteneriatului UE-ONU. Atunci cand vorbesc despre angajament nu ma refer doar la politicieni si diplomati. Trebuie sa implicam si tinerele generatii, reprezentantii societatii civile, jurnalistii, oamenii de afaceri. Avem nevoie de toti acestia pentru  a promova cauza multilateralismului si a leadership-ului global”, a declarat liderul de la Cotroceni.

Presedintele Iohannis a facut referire si la faptul ca Romania candideaza pentru un mandat de membru nepermanent in Consiliul de Securitate pentru perioada 2020-2021. „Prin aceasta candidatura, ne asumam partea noastra de responsabilitate in efortul de a spori eficacitatea Consiliului. Speram ca intreaga noastra evolutie de pana acum in cadrul ONU va va convinge inca o data ca Romania este determinata sa sprijine ONU in activitatile sale de promovare a pacii si dezvoltarii pentru toti membrii sai. Pacea, dezvoltarea si justitia sunt piloni fundamentali ai strategiei noastre multilaterale. Ne respectam partenerii si ne bazam pe dialog. Contam pe sprijinul dumneavoastra extrem de valoros pentru candidatura noastra. Romania va fi un partener responsabil in promovarea agendei comune a ONU”, a punctat Iohannis.

author avatar
Andrei Coman
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger