AcasăNewsIohannis: Digitalizarea - o provocare, dar şi o oportunitate

Iohannis: Digitalizarea – o provocare, dar şi o oportunitate

Klaus Iohannis a trimis, vineri, un mesaj cu ocazia celei de-a patra ediţii a Iniţiativei pentru dezvoltarea digitală în spațiul universitar francofon şi a Conferinţei miniştrilor pentru învâţământul superior din ţările francofone, găzduite în România.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> Sursa foto Twitter

„Colaborarea dintre universităţile francofone trebuie să fie una ancorată în provocările lumii contemporane. Digitalizarea este o astfel de provocare, dar în acelaşi timp e o oportunitate fără precedent, care ne permite depăşirea barierelor de timp şi spaţiu, care democratizează lumea academică. Digitalizarea transformă modul în care funcţionează universităţile şi însăşi natura activităţilor de educaţie şi de cercetare”, consideră şeful statului.

Potrivit acestuia, în ultimii ani, Europa a conştientizat importanţa acestor transformări şi a început să investească din ce în ce mai mult în dezvoltarea instrumentelor digitale, în facilitarea colaborării dintre universităţi şi în proiecte de cercetare internaţionale.

Evenimentul are ca scop întărirea cooperării în domeniul educaţiei în spațiul universitar francofon.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger