AcasăNewsIohannis, dezbatere despre nimic

Iohannis, dezbatere despre nimic

În locul Vioricăi Dăncilă, nu aș face atâta caz din refuzul lui Klaus Iohannis de a o invita la dezbaterea dinaintea turului al doilea al prezidențialelor. Asta cu atât mai mult cu cât președintele a spus clar că va fi un dialog cu politologi, jurnaliști, formatori de opinie, fără o temă anume. Nu a precizat că ar fi vorba de o confruntare, pentru a nu cădea într-o capcană neîntinsă pe deplin. Iohannis vrea să-și facă numărul până la capăt discutând el cu el, despre el și nimic altceva. Ar fi putut foarte bine să nu invite pe nimeni, să-și pună singur întrebări și să răspundă ce vrea, fără teama că vor fi jurnaliști care să-l încolțească. Apropo, care jurnaliști? Mi-am aruncat un ochi pe lista acestora și m-am dumirit, printre hohote de râs.

Președintele va minți mârlănește sau cu delicatețe?

După felul în care se manifestă în spațiul public, Viorica Dăncilă lasă mai degrabă impresia că a interpretat în plan personal refuzul lui Iohannis de a discuta cu ea. Eroare, căci președintele nu mi se pare atât de abil încât să stabilească singur cu cine vorbește și cu cine nu. Apoi, trăitorul vremelnic din banii publici nu a fost arogant doar cu Viorica Dăncilă, ci cu oricine i-a stat în cale și nu i-a ascultat ordinele.

Conferința de afară

Au existat și încă mai există speculații potrivit cărora liderul PSD ar putea să meargă și fără invitație la monologul lui Klaus Iohannis. Sunt sigur că i se va interzice accesul în Biblioteca Centrală Universitară, probabil că vor fi vociferări, se va lăsa cu scandal, poate și cu îmbrânceli între susținătorii ei și SPP și cel puțin o televiziune va transmite imagini în direct. Ca din întâmplare, evident, căci în televiziune, mai nou, lucrurile nu se produc, ci se întâmplă. Mizează Viorica Dăncilă pe efectul emoțional pentru a sensibiliza mândria turmelor de adormiți și nehotărâți? Posibil, dar, ca strategie de campanie, mi se pare jalnică. Dacă tot vrea spectacol, și-ar putea face propria conferință exact în fața intrării în Biblioteca Centrală Universitară, transmisă în direct pe canalele media, precizând din zece în zece minute că nu i s-a permis accesul la dezbateri.

PSD ba e bun, ba-i rău

Viorica Dăncilă ar trebui să-i întoarcă spatele

Insistența cu care Viorica Dăncilă cere o confruntare cu Iohannis își pierde efectul pe zi ce trece. Categoric este îndreptățită să-i solicite președintelui o dezbatere publică în care fiecare să dea socoteală de eșecurile și să înșire realizările din timpul mandatului. Din păcate, demersurile ei se lovesc de refuzul categoric al președintelui, care consideră că nu are ce discuta cu liderul unui partid nereformat, un partid care vreme de 30 de ani a tras România înapoi. Că nu așa stau lucrurile o știe toată lumea, dar cerbicia lui Iohannis nu poate fi înfrântă. În mod surprinzător, abia acum Iohannis a descoperit că PSD este partidul care a fost o piedică în dezvoltarea României. Nu însă și în perioada cât a fost primar la Sibiu și când semna protocolul de colaborare cu social-democrații conduși de Adrian Năstase. Acum, PSD este ca o ciumă, nu însă și când, alături de PNL în cadrul Uniunii Social Liberale, avansa propunerea ca Iohannis să fie numit vicepremier și ministru de Interne. Noroc cu nasul lui Băsescu, cel căruia nu i-a mirosit bine combinația și l-a trimis pe candidatul Werner la plimbare. În 2004, PSD era minunat, dovadă faptul că Iohannis și Forumul Democrat al Germanilor din România l-au susținut pe Adrian Năstase la alegerile prezidențiale, acum însă este partidul care a luptat împotriva românilor. Noroc cu el, Iohannis, că ne-a salvat din ghearele social-democraților.

Restul e doar vot

România normală? Cu cine?

Ce va discuta Klaus Iohannis la dezbaterea cu jurnaliștii, politologii și formatorii de opinie, toți aleși exact cât să nu-l stânjenească? Nici măcar pariuri nu se pot face, pentru că nu poți paria pe nimic. Probabil că va bate apa în piuă despre efortul lui de a face România Educată, despre străduințele lui în politica externă sau despre calea europeană pe care trebuie să o urmăm. Sunt sigur că nu va rosti o vorbă despre migranții cu care ne-a cadorisit și nici despre modul în care s-a umplut de penibil apărându-l până în pânzele albe pe Augustin Lazăr. Și nici despre jocurile ascunse prin care Codruța Kovesi a ajuns șefa Parchetului European, deși instituția pe care aceasta a condus-o în România, DNA, are trecuți pe răboj 15 morți în timpul proceselor. Asta da realizare în timpul mandatului! Mă întreb, totuși, cum va răspunde dacă va fi întrebat de ce a chiulit la ședința Consiliului European, în octombrie 2018, și a preferat să își plimbe soția prin Pompeii. E tot un efort de a fi președinte devotat țării? Poate că Viorica Dăncilă încă nu realizează, dar ar trebui să-l zdrobească ignorându-l și lăsându-l să dezbată el despre el. Este singura modalitate prin care îl ajută să se scalde în ridicol. Restul e doar vot.

author avatar
Valentin Boeru
1.868 afisari

12 COMENTARII

  1. Ce ne-ai spus matale în plus,fata de ce stiam noi astia, mai neinformați, cum crezi ca suntem! Vin-o dom’le cu noutati si te voi citi si data viitoare. Halal ziaristi care se cred puterea 4 in stat.Si mi-am mai pierdut si timpul, citind articolul.

    • Puteati sa va opriti din citit dupa primele randuri. A fost alegerea Dvs sa-l cititi in intregime.Cat despre noutati, de unde? Nu a mai fost demult in plimbari prin lume cu doamna inimii dansului asha ca, asteptati sa-l realeaga platitele slugi ai UE si ai licuriciului si atunci vor fi noutati si parada modei, si ..si..la brat cu frumoasa doamna venerata acum de ziua dansei si de preotul bisericii la care se duc de mana decand erau simplii cetateni ai Sibiului.I s-a adresat cu un titlu din vremuri apuse. In nici un caz ,,Doamna,,.Il vom mai rabda 5 ani si apoi vom plati doua case, una la Bucuresti,ptr Dl Iohannis, alta la Sibiu ptr Doamna Carmen.

  2. Oare ce a mai promis UE si lui Trump sa fie reales? Desigur nu din averea familiei.
    Dan Barna, un lash.Il sustine pe Dl Iohannis sa scape de DNA.

  3. Dna Dancila sa-l lase sa monologheze.De ce oare la Biblioteca Centrala? Ptr a ne arata ca este un intelectual? Este, a fost doar profesor.Noroc dansului cu melogamia sotiei altfel renunta demult si la primul si la al doilea mandat.
    Cat despre pupicii dati de elevi Dnei Iohannis nu cred ca sunt chiar atat de dezinteresati.

  4. Daca alegea Carciuma Centrala Universitara, era mai credibil, ca omu la bautura spune adevarul !

  5. O lichea ordinara sasu,un ANTI ROMAN,ingamfat si nesimtit,a aceptat sa fie prim ministru cand l-au propus USL,atunci PSD nu trebuia sa DISPARA???
    Stiti cine a mai vrut sa dispara evreii si tiganii????
    Raspunsul e unul singur.Sasu e o aschie al lui Hitler!!!Pacat de natiunea noastra,niciodata nu am fost uniti sa ne luam soarta in maini sa putem prospera.Asa ramanem mereu niste slugi si o vaca de muls

  6. Dezbatere electorală: de ce nu a fost dorit Barna în al doilea tur? Pentru ca USR, ca formație politică este de orientare neomarxista, este considerată extremistă, mai rau decat defunctul Partid România Mare al lui Vadim Tudor.

    În PE această formațiune este considerată, datorită curentului la care a aderat, o nouă formă de extremă dreaptă, nu de dreapta.

    Din nefericire pentru ei, în România lucrului bine facut, nu există nicio doctrină politică.

    Stânga, dreapta, extremele, centrul sunt eclipsate doar de propriile orgolii ale liderilor de formațiuni politice, majoritatea incapabili să își susțină teoriile și creaturile politice, iar marea masă de cetățeni sunt doar niște biete scule

    – votează pentru a pedepsi, întrucât ei doar urăsc si oricum nu filtrează (cei mai multi) care sunt calitățile care recomandă unul sau altul dintre candidați.

    După 30 de ani de democrație am reusit cea mai mare performanță ca popor: ne urâm cu patos, doar pentru că am susține unul sau altul dintre candidații la putere, candidati care doresc puterea doar pentru propria bunăstare si afaceri (la care se adaugă membri influenți din partidele/alianțele aflate în spate).

    Va aduceți aminte că acum 30 de ani ne cunoșteam perfect vecinii? De bloc, de gard, de scară, de strada, de uliță sau de la marginea drumului? Ei bine azi, nu prea mai stim nici cu cine stăm in casă. Cum să mai ceri un ou la vecin sau o jumătate de ulei (căci erau rationalizate produsele de bază si uneori vroiai sa faci „exces” de normalitate?!) când nu stii nici cum il cheamă pe vecinul mutat lângă tine acum 1-5 ani?!

    Tot de 30 de ani ne chinuim să arătăm bine pe stradă, să avem mașina cea mai scumpă și cu cea mai mare putere a motorului – chit că nu o mișcăm cu săptămânile, casa cea mai mare, concediile facute in străinătate – dar pentru a ne lăuda cu ultra all inclusive-ul pe care am dat bani grei, toate aceste eforturi pentru a poza în societate. Atat.

    Puțini o fac doar pentru sufletul lor, constienti strict doar de nevoile lor proprii.

    Goana după poză este mai mare decât dorința de carte si cultură.
    Usor, usor ne,am/neam transformat în anonimi, iar dintre noi nu au mai aparut lideri cu valori. Etaloane?! Nu mai avem decât în hotii care au scăpat de brațul lung al legii.

    De aceea azi asistăm la lupta pentru președinție între două nulități. Se acuză unul pe altul de prostie si hoție, dar, adunați, chiar si cu gașca de politruci din spate, nu fac cât cel mai slab candidat la o poziție de parlamentar din 1992.

    Valorile ni le ucidem noi, iar pe cele care nu le ucidem le obligăm să plece în străinătate.

    Avem un talent deosebit în a transforma totul într-o masă amorfă.

    Asta lăsăm mostenire generațiilor viitoare: ura, lăcomia, egoismul si falsitatea.

    Trădarea face parte din societate mai rău decât moștenirea genetică.

    Sa avem o săptămână minunată, la sfârșitul căreia, cel mai puțin nociv pentru viitor să câștige funcția de dictator sau președinte. https://veghepatriei.wordpress.com/2019/11/18/postarea-de-pe-facebook-a-maiorului-r-sri-daniel-florea-cititi-si-distribuiti/

  7. Plavanul mai vrea un concediu, dar sarsanaua plina, si prostii ii cad in plasa ,cand aud pe gudurila raresel…… !

  8. E un nimic dar nu nimic propriu. E un nimic augumentativ de genul nimicului care spune totul. Paradox.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger