AcasăNewsIohannis, despre o OUG pe Codurile Penale: "nu se poate"

Iohannis, despre o OUG pe Codurile Penale: „nu se poate”

Aflat la Bruxelles, unde urmeaza sa participe la o noua reuniune a Consiliului European, presedintele a exclus varianta ca Executivul sa poata da o Ordonanta de Urgenta pe Codul Penal si de Procedura Penala.

„Nu se poate, s-a mai incercat, exista practica CCR care a declarat astfel de incercari pur si simplu neconstitutionale, Guvernul nu poate legifera prin o ordonanta, pe o speta care este in procedura uzuala in Parlament. Este foarte simpla explicatia, deci nu se poate”, a sustinut, pe un ton ferm, Klaus Iohannis.

Explicatiile primului om in stat vin pe fondul discutiilor avute recent, in sedinta conducerii PSD, cu privire la posibilitatea emiterii unei astfel de OUG, prin care sa fie promulgate articolele declarate constitutionale, din cate a precizat premierul Dancila, dupa reuniunea de luni a mai-marilor social-democrati.

author avatar
Cristina Stefan
245 afisari

2 COMENTARII

  1. Are dreptate presedintele! Astia de la psd fac orice mizerie doresc in Romania pentru ca vor si pentru ca pot, in cel mai pur spirit bosevic. Trebuie opriti cumva. Trecutul nu-l mai putem schimba, insa prezentul care nu tine seama de trecut nu poate fauri un viitor decat la fel de traditional in care repetam trecutul aproape voiosi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger