AcasăNewsIohannis, despre alegeri şi Brexit: rezultat foarte bun pentru românii din Marea...

Iohannis, despre alegeri şi Brexit: rezultat foarte bun pentru românii din Marea Britanie

Până să participe, vineri, la Bruxelles, la sesiunea de lucru a Euro Summit, din cadrul reuniunii Consiliul European, Klaus Iohannis a făcut referire la rezultatul recentelor alegeri anticipate din Marea Britanie.

Mai precis la victoria clară a conservatorilor pro-Brexit şi la situaţia românilor din Marea Britanie. ”Acest rezultat este foarte bun pentru românii din Marea Britanie fiindcă premierul Boris Johnson, împreună cu Partidul Conservator, au dorit și cred că doresc și în continuare, să realizeze Brexitul, dar cu Acord, acel acord negociat cu Uniunea Europeană, un acord bun care îi protejează pe românii noștri, le acordă drepturi semnificative și de asta am spus de multe ori și acum se pare că ne apropiem de această soluție: cea mai bună variantă, dacă se ajunge la Brexit, este un Brexit cu Acord și spre asta ne îndreptăm”, a declarat iohannis, de la Bruxelles.

Preşedintele român a mai punctat şi faptul că urmează să se discute pe tema Brexit la actuala reuniunea din cadrul Consiliului. ”Astăzi vom mai avea câteva discuții, dar cred că nu vor fi chiar așa de complicate ca cele de aseară, avem un Euro Summit în format extins unde se vor discuta chestiuni legate de Uniunea bancară. Vom avea mai târziu o discuție pe Articolul 50, adică despre Brexit, și prevăd astăzi discuții, de asemenea, cu rezultate pozitive”, a declarat liderul de la Cotroceni.

foto: presidency.ro

156 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger