AcasăNewsIohannis, declarații după ședința CSAT. Se anunță apariția unui Grup de Reflecție...

Iohannis, declarații după ședința CSAT. Se anunță apariția unui Grup de Reflecție Strategică

După ce s-a încheiat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), Klaus Iohannis a făcut câteva precizări cu privire la tema principală de discuție, și anume analiza noii Strategii Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024, „document esențial pentru siguranța cetățenilor și securitatea națională în ansamblu”.

Președintele a subliniat că „Strategia a fost elaborată în contextul unei pandemii care a afectat toate statele lumii și care a declanșat o criză economică profundă” și că „România a trebuit să facă față într-un timp scurt acestei pandemii, iar perspectiva unei evoluții ciclice a virusului obligă statul român să continue măsurile pentru a crește capacitatea de gestionare a unei asemenea crize pe multiple planuri: medical, al ordinii publice, din perspectiva sistemului educațional, a asigurării serviciilor publice și mai ales în ceea ce privește creșterea rezilienței economice”.

Totodată, Klaus Iohannis a menționat că „politicile publice din domeniul securității naționale vor fi concepute și implementate având ca beneficiar final cetățeanul, pentru că fiecare român trebuie să simtă că trăiește într-un mediu sigur și să aibă încredere că instituțiile îl apără și îl protejează” și că „România este un stat care trebuie să își apere cetățenii oriunde s-ar afla ei, care le asigură securitatea, care le respectă drepturile și pune instituțiile publice în serviciul lor”.

Mai mult, de la Cotroceni s-a anunțat intenția de înființare a unui Grup de Reflecție Strategică, for a cărui denumire le amintește multora de Grupul de Comunicare Strategică, desemnat să transmită oficial informații cu privire la aspecte ce țin de situația provocată de noul coronavirus. „De asemenea, ca element de noutate, Strategia se raportează la un concept multi-dimensional al securității, bazat pe relația securitate – prosperitate – stat de drept – democrație – identitate, echilibrul dintre stat și individ ca beneficiari ai securității naționale. Siguranța cetățeanului rămâne, în mod evident, un element cheie al abordării, statul având datoria de a identifica strategii sectoriale eficiente de protejare a sa. Pe cale de consecință, gestionarea securității presupune și participarea societății civile. Tocmai de aceea, Strategia încurajează colaborarea și coordonarea inter-instituțională mai eficientă, inclusiv prin constituirea unui Grup de Reflecție Strategică, astfel încât schimbările din mediul internațional să fie analizate și evaluate într-un cadru comun”, a mai punctat Klaus Iohannis.

sursa foto: presidency.ro

514 afisari

19 COMENTARII

  1. Grupurile de orice fel de fapt mascheaza originea deciziilor.

    Cum ar fi sa se spuna prostimii ca ei au primit plicul cu ordinele si sarcina lor este sa le duca la indeplinire intocmai si la timp?!

    Asa, grupul a decis in intelepciunea lui certificata de catre…. Chiar, de catre cine e certificata competenta grupurilor?!

    Ce le recomanda a fi mai intelepte si mai profesionale decat… sa zicem Academia Romana. Sau decat un profesor universitar premiat pentru lucrarile sale stiintifice ?!

    Prin ce mecanism (ne)legal ajung grupurile sa stabileasca directia si intensitatea deplasarii tarii intr-o directie sau alta?

    Oare asta nu inseamna ca de fapt „grupurile” conduc tara?!

    Stie cineva cum se numeste asta?

    • REFLECTIE -DEX : ” Meditare , cugetare , gandire , reflexie , cunoastere a proceselor care se petrec inauntrul constiintei , intoarcere a constiintei asupra ei insesi . Cugetare adanca , meditatie .STRATEGIE -DEX: ” 1. STRATEGIE MILITARA – Parte componenta a artei militare care se ocupa cu problemele pregatirii , planificarii si ducerii razoiului si operatiilor militare . 2. STRATEGIE ECONOMICA = stabilirea obiectivelor si planificarea cursului actiunilor de urmat atat la nivel microeconomic, cat si la nivel macroeconomic . Acum esti capabil sa unesti REFLECTIE cu STRATEGIE ? Toate tarile zdravene la cap au constituit asemenea grupuri , ce ti se pare curios ? Nu vrei TU sa avem constituit un asemenea grup ? E vreun bau-bau sau , la mintea ta , il asociezi cu MISA si Meditatia Transcendentala ? Nu vrei TU sa fim in pas cu schimarile din mediul international si sa le evaluam la timp intr-un cadru comun ? DAR CINE ESTI TU ? De data asta sunt discret , nu-ti dezvalui identitatea , baga niste ”COINCIZII” la flautul zbarlit cu gusa , s-ar putea sa urmeze o ” REFELXIE ” prin refractie la gaura neagra a ochiului dosnic din prelungirea torpedoului !

      • 1.Nu am spus ca nu vreau grupuri CALIFICATE si oameni COMPETENTI. Am intrebat cine certifica competenta. Avem deja institutii cu traditie istorica care pot trasa strategii si in care activeaza (inca) oameni integrii. Asta poate fi un alt motiv pentru care nu sunt consultate.

        2. Amestecul de comunicare (semi)rationala ingramadita cu cea asertiva (tot ingramadita) denota unul din 2 lucruri: exista o distonanata cognitiva care nu lasa gandirea rationala sa ajunga la finalul rationamentului sau este cu intentie pentru derutarea „adversarilor”. Dar din amble cazuri inteleg ca se plateste inca bine pentru meseria de postac.

        3. Stilul golanesc este deja impamantenit in societatea noastra creind iluzia ca strigatul, zbieretul, poate lua locul adevaralui. Deci astept strigaturile cu mauscule.

        • Ia d-aci o strigatura cu MAUSCULE , una rational-asertiva : BESI , ESTI DERUTAT , INGRAMADIT SI TE SPARGI IN FITE SI STIL GOLANESC , COMPETENTULE !

      • Cu acordul cui este lasat acest nenorocit de troll sa posteze asemenea mizerii in publicatia National ? Verificati I.P-UL , nu este cetatean roman , este un agent provocator stalinist , posteaza pe facebook si youtube sub numele CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL . Daca voi considerati ca asta este menirea voastra , de a calca in picioare institutiile statului roman , Guvernul si Presedintele Romaniei , v-ati atins scopul . VOM VEDEA , CURAND , SI CU CE PRET ! CINEVA TREBUIE SA RASPUNDA PENTRU COMPORTAMENTUL ACESTUI DEMENT SI COMPLICITATEA DE CARE BENEFICIAZA !

  2. Adică ce face grupul de reflectie sta el si cum sta zice hai sa reflectam si anume cum? Ma, strategic.Cand o sa auda pe unu ca zice ma ce bune ar fi niste drone sau niste f35. Grupul sta asa si retlecta si zice da ma sunt bune. Il suna fulger pe plavanu grupul si nici una nici 2 plavanul comanda un 50 de predatoare gravide si vo 59 de stealth uri ce încă mai miros a vopsa invizibila…

          • Dar nici tu nu ești mai prejos pervers mic! te lupti cu taragoturi zbîrlite de nici nu mai ai simțul gustului.tirasspuleanule asshole.

          • Asa este , nu sunt mai prejos , sunt un pervers mic scuipat de mamuku in sant la Rabnita , am simtul gustului , am primit de fraged botezul oral , sunt harsit in taragoate zbarlite , toata gara Tiraspol ma cunoaste ca pe-o vedeta porno , Kostyuska Sugiuk e unica si campioana la toate aparatele , behai disperat cand interpretez molto- vivacce ..

    • Mamuku e spirt , disponibila la orice ora sa faca absoluturi , imita piese istorice , orale si spirale , n-are nevoie de medidatii , percuteaza bastree….hihihihi…

      • Deci cum faci de o sougerezi/ingerezi cu două mîini? sa bășit calu? sau nu te-ai mai spalat de la ultima ploaie?Ți-a dat băsescu cetățenie?

        • Asta este potenta mea de troll , atata poci , asta este maretia propagandei staliniste in Romania , un huligan mancurt care isi trece in C,V rezultatele grandioase in urma unor postari ca cele de la 20:03 si 20:10. Am castigat simpatia cititorilor , romanii de pretutindeni se inghesuie sa-mi umfle falcile si sa-mi sparga rozeta ! Tot inainte , am infrant , Raionul in lacrimi ! Se aude ambulanta , au sosit infirmierii sa ma duca la balamuc si sa ma gateasca in camasa de forta . Poate prind un tur de salon sa ma fericesc cu o oala de propolis , camarazii pacienti mi-au simtit lipsa ….hihihihihi

  3. Grupul de „Reflectie–re frectie la un picior de lemn”,in”statul de drepti,nu misca in front”,al Hotului de case cu acte false,desigur va”analiza,va urmari,va pazi,va proteja,etc.mafia care jefuieste Romania,precum si clanurile de interlopi mana in mana cu politistii mei,procurorii mei,judecatorii mei,ministrii mei”.Romani,puteti dormi linistiti,Grupul,era sa zic Gelsor,vegheaza.

  4. Ieri noapte am fost cu Lupulau la ciordit gaini din cotetele rabnitarilor si ne-am sucarit la impartirea prazii pe un cocos . Mi-a altoit o palitura in oglinda concava stanga de imi reflecta lumina in stele verzi si culori curcubeu .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei

Nouă candidați intră în cursa electorală din 9 iunie, pentru fotoliul de primar general al Capitalei.Printre ei, social-democrata Gabriela Firea, fosta șefă de...

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...
proger