AcasăNewsIohannis, de Ziua Unirii Principatelor: Guvernantii au datoria de a fi mai...

Iohannis, de Ziua Unirii Principatelor: Guvernantii au datoria de a fi mai atenti la cerintele cetatenilor

La implinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor, Klaus Iohannis a facut referire, in discursul sustinut la evenimentul gazduit de Palatul Patriarhiei, atat la momentul 1859, cat si la momentul actual, mai precis la guvernantii de azi.

„Cand au existat oameni de stat responsabili, iar aspiratiile tuturor romanilor s-au concretizat intr-un proiect comun, atunci Romania a fost un stat puternic. Cand prevaleaza ambitiile personale ale diferitilor lideri sau grupuri in detrimentul interesului national, atunci tara stagneaza sau face pasi inapoi„, a punctat Klaus Iohannis.

Presedintele a facut si cu aceasta ocazie trimitere si la protestele din Capitala, si nu numai. „La fel ca acum un secol, spiritul natiunii este viu. Manifestatiile pasnice si democratice arata o fata frumoasa a Romaniei de astazi: o societate care stie ce vrea, care nu abdica de la principiile fondatoare ale Romaniei moderne. Guvernantii au datoria de a fi mai atenti la cerintele cetatenilor, mai preocupati fata de consecintele pe termen lung ale deciziilor luate, mai deschisi dialogului. Avem nevoie de un stat care sa fie pe masura societatii, pentru ca romanii vor o guvernare decenta si eficienta„, a mai sustinut primul om in stat.

De altfel, la proteste si la dezideratul romanilor in privinta Guvernarii facuse referire presedintele si deunazi. „Sa stiti ca am urmarit cu foarte mare atentie ultimele proteste de sambata. Ce pot sa spun – acesti oameni sunt de admirat. (…) Au aratat foarte clar (…) ca-si doresc o guvernare decenta si eficienta”, afirma Klaus Iohannis, de la Cotroceni, dupa o intrevedere cu sefii misiunilor diplomatice acreditati la Bucuresti.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Cristina Stefan
90 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai asta’i datoria lui sa vegheze sa reglementeze. Vi se pare un stat drept? Vi se pare ca suntem gata de euro cand leul e strivit si preturile salta? Vi se pare ca se ocupa careva de tara?Ca avem premier sef sie finantisti in slujba Romaniei. NU AVEM DOAR GARGARAGII ıi vedeti deseara seara de seara. Bine ca nu trecem la euro ca eram muci.

  2. Stapanii Coloniei nu ne-au lasat sa trecem la euro pentru ca nu mai puteau sa ne despoaie prin cursul valutar,nu se mai putea fura de aici prin multinationale,etc.Banca asa zis nationala=coloniala,se face ca ne apara moneda si este sub conducerea directa a stapanilor externi.Ce sa zic de Mutalakul guvernator,el se crede Cuza cel gras de-i iese pe nas.Pai Cuza nu a fost mazilit din cauza de amante,a avut si el vreo 2-3 cu ultima a ramas definitiv,el a fost usuit de catre monstruoasa clasa politica din acea vreme,in urma masurilor de modernizare a noului stat,de dreptate pentru talpa tari,secularizarea averilor manastiresti si nu numai.Actualul Mutalak,aflat cu totul in slujba stapanilor ce l-au priponit guvernator,in afara de necesitati fiziologice si implinirea tuturor dorintelor de belfereala nu face nimic bun pentru talpa tarii.Justitia l-a scapat de condamnari penale si acum este sub mafia de acolo.Daca ar fi ceva de capul Mutalakului ar pune/spune in fata publicului cine fura,cum fura si ce fura actualii guvernanti,insa,facand parte din aceasta clica mafiota,se face ca lucreaza,se face ca sustine statul de drept el fiind aplecat pana la pamant in fata stapanilor,fata de care este total atasat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger