AcasăNewsIohannis, de la Bruxelles: un guvern demis de drept nu poate să...

Iohannis, de la Bruxelles: un guvern demis de drept nu poate să facă o propunere de comisar

Până să participe la reuniunea Consiliului European, Klaus Iohannis a fost cât se poate de clar cu privire la propunerea de comisar european din partea României. Totul după ce Executivul Dăncilă a transmis încă de zilele trecute o a doua nominalizare, în persoana lui Dan Nica, odată ce social-democrata Rovana Plumb nu a trecut de Comisia JURI.

Președintele a criticat din nou Executivul condus de Viorica Dăncilă pe această temă. „Este din partea noastră, din păcate, un bocaj, care se numește Guvernul Dăncilă, am mai spus acest lucru și din păcate trebuie să repet. (…) O să mă opun ferm la așa ceva -fiindcă un guvern care a fost demis de drept nu poate sa facă propunere în numele României pentru următorul mandat al Comisiei”, a subliniat Iohannis, joi, de la Bruxelles.

Mai mult, liderul de la Cotroceni a adăugat că a primit asigurări că portofoliul alocat României, cel al Transporturilor, rămâne valabil. Și că îi va transmite Ursulei von der Leyen ce a anunțat și public. „Nu pot sa accept ca un guvern demis să facă o propunere care să fie și acceptată”.

Klaus Iohannis participă, joi și vineri, la reuniunea Consiliului Europen, pe agenda căreia se află teme precum bugetul multianual ăentru perioada 2021-2027 și recentele evoluții privind Brexit-ul.

author avatar
Cristina Stefan
126 afisari

1 COMENTARIU

  1. Te duci acolo bai pres paranoia Vezi ca ne faci de ras mai mereu Ai incurcat borcanele grav ultima data confundand FINLANDA cu FRANTA Vezi ca la francezi e unul Makron cu care te harjoneai tu la cirCul tau facut la Sibiu cand ai facut tu acolo o adunare mare cu europenii tai Rezultatul ;trai neneaca pe banii nostri 3 zile fara niciun rezultat pentru RomaniaDar tu da ,te ai tinut de mana cu Macron si v ati jucat Nebunule ,il iubesti Vezi ca are sotie! ;

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger