AcasăNewsIohannis, dat în judecată pentru numirile din Parchete

Iohannis, dat în judecată pentru numirile din Parchete

Iohannis, în fața judecătorilor pentru numirile la șefia Parchetelor

Pentru că  nu a ținut cont de avizul membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, care a fost negativ pentru cei puși în funcții importante în Ministerul Public și DIICOT, președintele țării se va alege cu un nou dosar.  Șeful statului va fi acționat în instanță pentru numirea procurorilor Garbriela Scutea ca șef la Parchetul General și a Georgianei Hosu la DIICOT. Așa cum scria ziarul ”Național”, cele două numiri încală mai multe reguli dar și convenții europene.

Iohannis în fața judecătorilor pentru numirile la șefia Parchetelor

Președintele și-a atras prin aceste numiri mai multe nemulțumiri ale magistraților care au făcut plângeri ce vor ajunge în instanță atât în România cât și în Uniunea Europeană. Asociația „Inițiativa pentru Justiție” va ataca în instanță decretele prin care președintele Klaus Iohannis le-a numit la șefia PÎCCJ și DIICOT pe procuroarele Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu, în pofida avizelor negative de la CSM. Motivarea deciziei de dare în judecată este una foarte serioasă. Președintele a încălcat sau a ignorat recomandările repetate ale Comisiei Europene, ale GRECO și ale Comisiei de la Veneția. Pe internet au apărut mai multe postări  ale judecătorilor și procurorilor care critică decizia lui Iohannis. ”Președintele și-a făcut dușmani chiar în rândurile #rezistenților, care până mai alaltăieri îi erau aliați împotriva „Ciumei roșii”. Ne referim mai precis la două asociații de magistrați-activiști, care au cășunat pe Iohannis din cauă că acesta le-a numit în posturi pe procuroarele Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu în ciuda avizelor negative emise de către Secția pentru procurori din CSM. Astfel, susțin cele două ONG-uri, Klaus Iohannis a ignorat „recomandările repetate ale Comisiei Europene, ale GRECO și ale Comisiei de la Veneția”. Adică exact ceea ce pretindea până mai alaltăieri Iohannis de la adversarii politici.

author avatar
Ramona Feraru
893 afisari

1 COMENTARIU

  1. NENOROCITUL ASTA DE SAS E NUMAI PENTRU EL.A FURAT CASE,A IGNORAT O HOTARARE DEFINITIVA SI IREVOCABILA A INSTANTEI PRIN CARE A PIERDUT DOUA CASE,SI ,,HOTARAT” AMETITUL CA NU E BUNA DECIZIA.A FACUT RECURS IN ANULARE!!!!????.UNDE S-A MAI POMENIT ASA CEVA!!!!????ACUM VREA SA ANULEZE ROMANIA,SA ANULEZE TOT CE S-A FACUT BUN PANA ACUMA,MARS IN GERMANIA !!1NU AI CE CAUTA IN ROMANIA.AI FACUT DESTUL RAU!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger