AcasăNewsIohannis, cuvântare despre perișoare

Iohannis, cuvântare despre perișoare

Președintele ne trage pe toți de urechi

De ce a rămas România în urmă? N-aș fi aflat dacă n-aș fi urmărit alocuțiunea lui Klaus Iohannis la evenimentul „Future Skills & Future of Work”. Cui îi este lene să deschidă dicționarul și să traducă, n-are decât să dea o fugă la Sibiu și, dacă are noroc, între două partide de tenis și o citare la Parchetul General, poate că madam Iohannis îi va face loc pentru meditații la engleză. Încercați însă să prindeți repede sensul, ca să nu obligați femeia să-și mai cumpere niște case din banii obținuți din chestiile astea extrașcolare. Și, dacă tot a venit vorba de Parchet, să știți, doamnă Georgeta, că nu sunt curios să știu dacă ați dat banii înapoi și nici cum s-a soluționat dosarul. Am și eu presimțirile mele, doamnă.

Președintele ne trage pe toți de urechi

De ce a rămas România în urmă, ziceam? Pentru că „miniștrii pe care PSD i-a perindat la Ministerul Educației nu au rezistat tentației păguboase de a face politici educaționale după ureche, cu mici modificări haotice aduse cel puțin lunar actualului sistem”, m-a lămurit imediat Klaus Iohannis. De fapt, nu m-a lămurit, voia doar să ajungă aici și nu știa cum. Pentru el, o zi fără măcar o scatoalcă după ceafa PSD e ca un prânz de weekend la Sibiu fără ciorba de perișoare a doamnei.

Important spre mai deloc

Ce vremuri trăim, domnu’ Klaus! Nu poți mesteca liniștit o perișoară, că presa o ia imediat la analizat. Câtă carne, de care, de unde a cumpărat-o doamna, a fost ofertă la supermarket, de la piață sau de la SPP, ce mirodenii a pus, câte ouă a bătut și de unde le-a luat? Aveți găini în curte? Vecinii zic că nu, n-au auzit niciun cârâit. Chiar, de ce nu creșteți și niște găini printre trandafiri? Iar dacă nu aveți perișoare la prânz, presa mondenă și de cancan va ști cum să scoată articole din care să rezulte că nu vă înțelegeți bine cu doamna și că v-a pus la respect. Ce viață, domnu’ Klaus! Cred că dacă ați fi rămas inspector școlar nu s-ar fi uitat nimeni printre ulucile gardului să vă numere zarzaveurile din castron. Nu mi se pare că ați fi fost prea important ca să se scrie vreun rând.

Pe unde trece Prutul?

O prelegere despre perișoare ar fi fost cu mult mai interesantă

De ce a rămas România în urmă? „Rata mare de părăsire timpurie a școlii, care depășește 16%, este departe de ținta de 11% asumată de România pentru anul 2020”, glăsuiește superior și plictisit mai marele de la Cotroceni. Adevărul este că și eu, dacă aș fi mers pe jos la școală, m-aș fi speriat de panourile alea cu el, de pe marginea drumului, și n-aș mai fi dat pe la școală. Aș fi stat cu oile pe câmp și studiam fizica, desenând cu degetul în aer toate formulele din manual. Cine știe, poate aș fi descoperit că o oaie frecată pe blana de pe burtă nu produce electricitate, ci doar plăcere lighioanei. Mata, domnu’ Klaus, ai studiat fizica la facultate, n-ai chiulit. Nu vreau să spun că ai avut o copilărie nefericită rău, voiam doar să întreb dacă ai vreo invenție mai de soi, în afară de aia cu președinția, că aia e a serviciilor? Întreb pentru un savant în devenire, care vrea să-și alimenteze televizorul cu electricitatea rezultată din periatul câinelui, dar fără să se întrerupă telenovela când ea, înșelată de nenorocitul ăla, își ia vaca și trece Prutul, spre Washington. Cum, Prutul nu trece și pe acolo?

E valabil și acum

Și de ce a mai rămas România în urmă, încerc eu să aflu? Pentru că avem un nivel ridicat al analfabetismului funcțional, pentru că participarea la învățământul superior este foarte scăzută și asta ne plasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană, ca să nu mai spunem și de slaba calitate a educației profesionale, zice președintele. Ăștia sunt profesorii ăia cărora PSD le-a burdușit portofelele și ei nu se simt deloc? Jos cu ei, ăștia votează Dăncilă și PSD! Mi se pare că președintele era nervos din cale afară din moment ce s-a legat de studenții care nu dau pe la cursuri. Păi hotărâți-vă, domnu’ Klaus. Ori la proteste, ori la facultate, unde vă convine mai mult să meargă? Nu știu ce să zic, dar eu cred că mai bine i-ați lăsa în pace, să nu învețe și să plece la muncă în străinătate, treaba lor de ce și pe câți bani. Golănesc pe acolo? Și ce dacă? Numai așa vom avea și noi parte de o diasporă vârtoasă, pe care să se bazeze serviciile când vin alegerile. Nu sunt mai de folos așa? Ia mai gândiți-vă. Și uite așa, România nu o să mai rămână în urmă. O să fie prima la secțiile de votare din toată lumea, le va bloca, vor face băieții ăia scandal să se țină deschise până se îmbată și ei ca lumea. Mi-a plăcut, totuși, cum ai introdus mata, domnu’ Klaus, „România Educată” între vorbe. De câte ori ai putut. Ce e aia? E cu perișoare? Culegerea de basme cu care ieși mereu la cuvântări? De ce nu încerci cu „Prâslea cel voinic și voturile din urnă”? Place ălor mici și pun și părinții botul. Nu e vulgar, domnu’, s-a scris chiar și un „Scurt tratat despre cum pun românii botu’”. E valabil și acum.

author avatar
Valentin Boeru
2.488 afisari

38 COMENTARII

  1. Boierule , iar te-ai dereglat busola , in timpul investigatiilor prin cotete privind oualele lui Iohannis de la gaini , ai dat de vreo sticluta cu etnobotanice ? Cu miorlaiala asta jalnica nu te incropesti nici de un blid cu ciorba de stevie , nici atat de perisoare . In afara de gadilat oaia pe burta si mistocareala tipic boschetarilor , matale ce sti sa faci ? Daca ai alta profesie , imbratiseaz-o cu drag , cu jurnalismul ne-am lamurit , ti se potriveste ca chelului tichia de margaritar . Scatoalcele pe ceafa pesedeului ar trebui intetite , batuta saua sa priceapa iapa si sa nu mai loveasca cu copita in popor , iti place in ce harababura e tara dupa 30 de ani de ” lumina „preponderent rosie ? Traiesti in Romania si te preocupa decat umflatura portofelului golit in vacante in locuri exotice ? E de rau cand te sperii de panouri , nu te mai holba aiurea , participa efectiv la campanie si defileaza cu tablourile lui Dancila si Plesoianu , vor reusi sa te calmeze si sa-ti alunge fantasmele si demonii de care esti bantuit . Ai mare noroc ca esti unul din jurnalistii anonimi , lumea nu se pune la mintea ta , esti inca un ilustru nimeni din breasla condeierilor care-si castiga bucata de paine din hantaneala in functie de bataia vantului . Fa o plimbare prin Gara de Nord si da-le o tema de scris aurolacilor , ai sa ramai surprins cate lucruri interesante mai poti invata de la ei . Articolul asta e la categoria ” asa , nu !”, sau , se incadreaza perfect ( pe gustul matale ) la capitolul ” Scurt tratat despre cum SA NU puna romanii botu „

    • Vai de capul tău de intelectual de la solduri! Articolul e un pamflet reușit, pentru care îți trebuie inteligență, umor și talent ca să-l faci.Iar ca să nu-l înțelegi nu-ți trebuie nimic, doar o minte seacă precum a lui Iohannis. Ia-te de mână cu el.

      • Sihastrule , cand ridici injuratura fara valoare estetica la rangul de arta , esti pamfletar ? Unde vezi tu inteligenta , umor si talent ? Articole la norma si ghiotura le transformi in pamflete argheziene ? Bibicule , ia-te de mana cu autorul , ascultati si-o manea de-a lui Guta , d-astia ca voi gasim pe toate drumurile !

          • Anemicii si basinosii cu fite nu trebuie sa posteze , pot ceda subit. Mergi la reanimare si spala putina , nu e de tine p-aci !

      • Rau am ajuns , vai de lacunele educationale si de indoctrinarea pe vecie a unora cu virusul degradarii , care injura mai vartos , pe placul meltenilor analfabeti functionali , inseamna ca are inteligenta , umor si talent ?

        • Mai bine te abțineai. „Funcționali” nu se acordă în număr cu „analfabeți”, rămâne neschimbat în forma de singular. Deci, analfabeți funcțional. Las-o mai încet cu comentariile, nu mai da lecții altora, te faci de râs.

          • Danile , n-ai ajuns la reanimare , esti masochist , mai vrei ? Nu mai miorlai de pomana asteptandu-ti punga cu merinde si berea la sticla de plastic , , tot esantionul asta de maimute cinocefale , analfabete functional( observi ca l-am omis pe ” i”?) care se PROSTerneaza in fata unor „profeti ” de talia lui Vanghelie si danseaza dupa cum le canta scripcarii manipularii pentru un pumn de maruntis , sunt groparii Romaniei . Punga cu zahar , ulei , scrumbia alterata si berea la PET , umplut matu o zi si 4 ani de cantat greierii pe faleza stomacului . Poate te ingrasi cu un ” i ” in plus , ti-a ramas ascutit spiritul de observatie , cu asta te poti mandri . In rest ….vai si-amar si aoleo muica …!

          • Ba , Daniele , au inventat astia si un post de corector pentru gresli gramaticale la postarile ce nu convin ? Da , de ” UN CETATEAN DIN SIBIU ” ce mai zici ? Iti pute , „impartialule” ?

  2. Orice cuvint care trimite spre iohanis produce voma !!!
    Instantaneu !!!
    Romania trebuie sa-si propuna sa scape de acest gunoi, daca vrea sa mai existe !!!
    Auzi ”Efectele borsului”, GUNOI !

  3. Anusnymous Kostia , inoti in voma , esti angajatul salubritatii de pe malul stang al Nistrului ? Vezi de GUNOIul din batatura ta , nu manca bors garnisit cu govno prin presa romaneasca , lumea stie ca esti un mancurt fomist care impusca copeici din postari de cacao . Pasol !

  4. ZIC LUI DOMNU CARUIA II CURGE BORS DI NAS,,,MA OMU,,,NU TITI POT FI DESTEPTI PRECUM ,,,INALTA TA PERSOANA,,,MAI E UNII CARE ,,MUNCESTE,,,ARA ,,SEAMANA GRAU,,,IL SECERA ,,,DUCE GRAUL LA MOARA SI OBTINE TARATE,,,CA SA UMPLI TU BORS,,ASA CA MA OMU,,,ADICA TU,,,EFECTUL BORSULUI,,,NU VREI CA DIN PUTUL GANDIRI TALE SA SCOTI O CANA DE BORS,,, MA BORS NEACRIT,,,FITIAR MOMAIA DE SIBIU AL DRACULUI,,,E VORBA CA,,,NU A INCEPUT CAMPANIA ELECTORALA SI UITE BRE FITAR BORSUL MATI AL DRACULUI,,,NU VREM CA UN MAMELUC SA CHELTUIE BANI DE LA BUGET,,,PENTRU CAMPANIA LA PREZIDENTIALE,,VREA SA CANDIDEZE,,,SA SE SUSPENDE PE PERIOADA CAMPANIEI ELECTORALE SI SA RESPECTE LEGEA ,,,FINANTARII CAMPANIILOR ELECTORALE,,, ASA CA MAI APA ACRITA SI STATUTA,,,NU MAI LATRA DESPRE VIORICA SI PLESOIANU,,,PUPA IN CUR PE MUIANIS SI BEA O CANA DE BORS,,,

    • Sibienii nu sunt tembeli si agramati , tu esti ! Pe-o ureche iti intra apa si pe alta iti iese bors , ceea ce inseamna ca in cap ai tarate . Nu mai oracai cu majuscule , dupa ce ca esti foc de ” inteligent „, esti si fudul ? De unde ai zis ca esti ? Din Sibiu sau Siberia ?

  5. Zzz , ai dreptate , gaspadinu asta de raspunde la numele de Anusnymous , e fostul meu sot , Kostia Sugiuk , ne-am cunoscut in boschetii din Gregoriopol unde am lins o damigeana de samagon si am ramas incarligati o perioada , pana a inceput el sa sarute steagul curcubeu si sa umble travestit . Lumea zice ca ademeneste navetistii din gara Tiraspol , e vai de capul lui de talamb , a labuit un laptop si se sparge in fite la rubrica ” Comentarii ” prin publicatiile romanesti sperand ca va fi recompensat si scapa si din iarna asta .

    • Uni sunt obsedati de republica Moldova si Tiraspol…Asta poate vrea sa tine loc de adevarul care transpare din PAMFLETUL lui BV, care este dureros de adevarat si vad ca deranjeaza pe ~mancatorii de perisoare~ si bautori de samagonca din peturi a lui Iohannis…Doare ma ADEVARUL,,,doare tare…

      Daniele, sa le explici astora definitia pamfletului este inutil. Adeptii lui Iohannis fac parte din cei 16% analfabeti functionali din Romania…

      • N-am cui. E pierdere de timp și nu devin mai bogați la minte. Ramân aceleași exponate ale mercenariatului tefelist, care se activează înaintea alegerilor.

        • Daniele , activeaza-te bastree , cioflingarul de la 11:03 a folosit ” i-ul ” , trage-l de urechi pe mujic . Cum sa devenim mai bogati la minte daca nu esti capabil sa termini o fraza ?

      • Aproape 7 milioane de voturi ale lui Iohannis se datoreaza celor 16% de babuini care servesc banane in copac ? Ba , ori esti prost , ori esti prost . Alege . Apropo , cand a dat Iohannis peturi cu samagoanca , te arde pe mate ca nu ti-ai luat bardaca de mitilic ? Mai posteaza , poate te incropesti sa-ti scoti portia , ai intrat in fibrilatii si te arde la lingurica ?

  6. Augustin Zegrean : ” Dna Dancila trebuie sa mearga in Parlament sa ceara aprobare pentru remaniere . ALDE , ca partid a plecat de la guvernare . Nu poti sa spui ca au fost sustinuti de ALDE , pentru ca ALDE striga pe toate cararile ca nu mai sustine guvernul . Ei pot fi luati in considerare ca persoane particulare . Atunci nu se indeplineste conditia prevazuta de art.85 referitoare la schimbarea compozitiei politice a guvernului . Si Presedintele va putea spune : mergeti la Parlament , pentru ca Parlamentul trebuie sa va aprobe in situatia asta . Va spuneam ca ALDE trambiteaza peste tot ca NU sustine guvernul . Chiar daca aceste persoane au fost membri ALDE sau mai sunt inca membri ALDE ei NU aduc partidul cu ei la guvernare . Dna prim -ministru TREBUIE SA MEARGA IN PARLAMENT SA OBTINA APROBARE PENTRU ACEASTA REMANIERE , pentru ca ea presupune schimbarea compozitiei politice a guvernului .”

    • Asa e , cititi si ultimul articol al lui Nistorescu din Cotidianul ” Editorial de protest ” si pe cel al Ioanei Dogioiu din Ziare.com . Situatia e penibila , Iohannis n-are cum sa valideze ministrii , Dancila trebuie sa mearga in Parlament .

      • Interimarii nu trebuie validati de Parlament, or Iohannis a refuzat ministri interimari, blocand functionarea guvernului, fapta ILEGALA si ANTICONSTITUTIONALA…

        • Ba , esti mai tare ca Zegrean , ai facut dreptul constitutional la distanta , promotia lui Niculicea ?

      • Am citit articolul lui Nistorescu in care nu soune nimic. Pe securista Dogioiu nu o citesc. Ea este o securista JEGOASA, care a fost capabila sa spuna ca procuroarea care o tara pe jos pe COPILA Sorina, data americanilor, de fapt a fost salvata de procuroare. Fiinta asta este o japita jegoasa si sa imi dai exemplu araticolele ei ar fi ca si cum ai cita din Hitler despre drepturile omului.

  7. GAI , vezi daca participi la manifestatiile cu steagul curcubeu ca ai luat-o razna ? Tie iti SOUNE popa si te-a prevenit ca trebuie sa te pregatesti de coparseu ? Iar visezi securisti , japite jegoase si pe Hitler citind drepturile omului ? Mai trage un vant si culca-te definitiv blestemanu-ti soarta ca n-ai avut norocul sa te infieze si pe tine cineva in SUA si sa te bucuri de binefacerile civilizatiei si libertatii cum se bucura Sorina acum . Nu te opreste nimeni sa crapi ca un prost indoctrinat si cu w.c-ul in fundul curtii , ai pregatit borcanele de stevie pentru la iarna ? O fi si una d-aia de nu scoti un caine din casa si ingheata urina cand faci pipi , te-ai cacao la semnal , pana vine Molotovu prin nameti sa te duca la spital , esti teapan !

    • Sărăcia ideilor si stereotipia frazelor si sintagmelor te dau de gol ca esti unul si acelasi cretin, indiferent cum ai semna. Asa ca BASTI!

      • Rodicuta -Kateluta , spaima cartierului , ai exces de foliculina , te gadila-n fasna netesalata ? Unde sunt frazele si sintagmele tale tale bogate in idei si lipsite de stereotipie care nu te dau de gol ? Musti , fugi si faci pe altii cretini ? Ai fost la control cu mansarda sa vezi cate tigle lipsesc ? Tunde-o , ai pureci !

        • Esti idiot rau, nenascutule. Si de o mojicie crunta. Vorbele astea sa i le spui maica-tii.

  8. Pupati-l pe sasu vostru in c….poate va da niste gaze,ca pe cele din Marea Neagra le-a dat

  9. Da , gusturile nu se discuta , nu se pot mandri multi cu domiciliul in Timisoara , sa votezi Plesoianu , sa nu-ti placa nici un cantaret banatean preferand sa asculti muzica lui Elena Vladimirovna Khrulyova ( Elena Vaenga , cea care a cantat cu corul Armatei Rosii ), sa te parfumezi de la Delight si sa crezi in minunile Zinaidei Bzova ( actuala Stoenescu ) , e o ciudatenie . Dar cate ciudatenii care se leaga nu sunt in lumea asta ? E bine de informat si pe cei ce n-au facebook , admiratorii astia aparent spontani ai articolelor din ” National ” au si ei o motivatie , nu sunt de capul lor . Cris , saditesi , nu te impacienta , nimeni nu ” ne da pe gratis cui vrei si nu vrei – nemtilor , americanilor , austriecilor ” . Sincer , la o adica , tu cui ai vrea sa o dea gratis ? Ha ?

  10. G4 Media.ro , astazi , 12-09-2019 ” Retea de presupusi spioni rusi investigata la Sofia / Statele Unite anunta ca sustine eforturile Bulgariei de s-si proteja suveranitatea impotriva influentei nocive .”

  11. Marcelino , esti din trupa lui Botezatu , ti-o tragi cu SEXONI ? Folosesti vaselina de tanc la ochiul dosnic maron ?

    • Sile ai 3 metode sa ma pupi in cur:
      -indirect daca imi virezi din card 60.000 euro mai ieftin ca o bere
      -direct moca prin intelegere reciproca prin acord mutual in 5 secunde
      -sau sa participi la tombola si sa ai norocul sa castigi marele premiu Pupicul Rozelor Castanii ce se desfasoara anual in Decembrie si care campion multiplu e Petrov

  12. Sa te pupe cainii -n sant , zoofilule ! Petrov nu prea suna romaneste , al tau e Rasputin ?N-ai adversar la Pupicul Trandafirilor Rosii , faceti repetitii la Rabnita sau Gregoriopol ? Aveti instructori SEXONI ? Cand treci pe la mine sa-mi faci un sugiuk la ghiocelul dintre hulube ?

  13. Klaus Werner Johannis , ești o dezamăgire totala pentru Romani ! Un eșec politic 110% O marioneta blonda !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger