AcasăNewsIohannis cheama societatea civila la consultari pe tema eventualului referendum

Iohannis cheama societatea civila la consultari pe tema eventualului referendum

Dupa ce va reveni de la Bruxelles, unde vineri participa la Consiliul European de primavara, unde se discuta despre Brexit, presedintele urmeaza sa ia o decizie cu privire la eventualitatea organizarii, in ziua alegerilor europarlamentare, un referendum pe justitie.

Dupa ce zilele trecute primul om in stat spunea ca e „aproape hotarat” sa convoace un referendum pe 26 mai, in asteptarea unei decizii definitive, s-a aflat ca presedintele Iohannis asteapta la discutii reprezentantii societatii civile, pe tema oportunitatii organizarii unei consultari populare pe justitie.

Consultarile ar urma sa aiba loc martea viitoare, la Cotroceni, din cate au anuntat, vineri la pranz, televiziunile de stiri. Pana acum, Administratia Prezidentiala nu a confirmat intrevederea.

Discutiile privind oportunitatea organizarii unui astfel de referendum vin dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca pot fi organizate consultari populare in ziua alegerilor.

138 afisari

2 COMENTARII

  1. La noi referendumul nu determina expresia natiunii, ci vointa politica a libarcii efemeride de partid*.Iata cateva batai de joc, referendum parlament 300,referendum Basecu1, Referendum demitere Basecu 2,referendum familia traditionala. Acum se incearca erectia dreptei. Noi nu avem dreapta. A fost amputata. Declar intrebarea-Doriti politicieni penali in Parlament sau in viata politica? -NULA. Acest drept e deja jurizat si poate fi acordat sau lua dreptul de a alege sau a fi ales de judecator. Ex-Adrian Nastase, Voiculescu etc. Faptul ca Dracnea a fost suspendat, dreptul de a fi ales sau de a alege nu i-au fost restrictionate legal.

    * – iata cum in Anglia expresia referendumului ca Brexit e sfanta pt politic, referendumul nu e fetisizat in numele diversiunii democratice spre capatai politic!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger