AcasăNewsIohannis cere Guvernului proiect de lege dupa "26 mai": "nu trebuie sa...

Iohannis cere Guvernului proiect de lege dupa „26 mai”: „nu trebuie sa se mai repete niciodata”

La o zi de cand Opozitia si-a vazut esuat planul de daramare a Guvernului, presedintele a iesit sa anunte ca, practic, ii da tema Executivului condus de Viorica Dancila.

Incepandu-si mesajul cat se poate de direct, prin a spune ca „umilintele la care au fost supusi cetatenii romani la scrutinul din 26 mai nu trebuie sa se mai repete niciodata”, si amintind de faptul ca la nivelul Cotrocenilor a aparut, inca de zilele tercute, o comisie a carei misiune a fost sa caute solutii pentru reglementarea neajunsurilor identificate in urma votului din Diaspora, Klaus Iohannis a cerut cat se poate de clar echipei de la Palatul Victoria sa vina cat mai repede cu un proiect de act normativ care sa inglobeze variantele gasite de forul prezidential.

Concret, Klaus Iohannis a anuntat ca s-au gasit „masurile necesare care trebuie urgent adoptate pentru a ne asigura ca toti cetatenii isi pot exercita votul in conditii decente. In acest sens, solicit Guvernului sa elaboreze un proeict de lege care sa poata fi adoptat de catre Parlament, pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare, prin care sa propuna masuri electorale adecvate, incepand de la alegerile prezidentiale din toamna acestui an”.

author avatar
Cristina Stefan
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger