AcasăNewsIohannis: Toader "trebuie sa plece de urgenta"/ Cererea de revocare a lui...

Iohannis: Toader „trebuie sa plece de urgenta”/ Cererea de revocare a lui Lazar, „complet neadecvata”

Iohannis cica gireaza doar pentru ce a semnat...

O asteptata prima reactie din partea presedintelui Iohannis dupa ce ministrul Justitiei anuntase, seara trecuta, pe fondul prezentarii raportului de evaluare a activitatii procurorului general, ca declanseaza procedura de revocare a lui Augustin Lazar din fruntea Parchetului de pe langa Inalta Curte a venit in urma cu scurt timp.

Concret, de la Cotroceni s-a anuntat ca seful statului va analiza raportul intocmit de Toader, ca presedintele apreciaza activitatea lui Lazar ca procuror general si ca vede cererea ministrului Justitiei „complet neadecvata”.

Mai mult, presedintele reitereaza, practic, parerea exprimata si zilele trecute, pe fondul raportului Comisiei de la Venetia privind modificarile legilor privind Justitia, si anume ca Tudorel Toader ar trebui sa plece din fruntea MJ.

Iata comunicatul Presedintiei:

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a primit si va analiza Raportul privind activitatea manageriala de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunerea de revocare din functie a domnului Augustin Lazar.

Presedintele Klaus Iohannis apreciaza activitatea Procurorului General si considera ca cererea ministrului Justitiei este complet neadecvata si de natura sa genereze neincredere in sistem si ingrijorare in randul partenerilor nostri europeni. Modul in care ministrul a prezentat public raportul este unul tendentios si denota intentia acestuia de a subordona politic procurorii.

Se incearca, din nou, acreditarea ideii ca procurorii sunt dusmanii societatii. Or, in reprezentarea intereselor generale ale societatii si in apararea ordinii de drept, procurorii au un rol esential, consacrat expres prin Legea fundamentala. Fac un apel la magistrati sa nu isi piarda increderea in capacitatea societatii romanesti de a rezista acestui nou asalt asupra statului de drept.

Demersul ministrului Justitiei de revocare a Procurorului General intareste convingerea Presedintelui Romaniei ca domnul Tudorel Toader trebuie sa plece de urgenta din fruntea ministerului pe care il conduce. Statul roman are obligatia de a proteja ordinea de drept, libertatile si drepturile cetatenilor sai, iar acest lucru nu poate fi infaptuit fara un Minister Public independent si eficient.”

171 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mutalacule,sa-ti dai matale demisia pentru faptul ca ai fost santajat de mafia din justitie ca sa-l numesti urgent pe lazar primul procuror al Coloniei,unde ai fost numit abuziv guvernator general.Mergi la o tv independenta si da un interviu,sa raspunzi pas cu pas la intrebari pertinente si daca nu ai ghinion sa iesi cu onarea nepatata,dar este mult prea tarziu decat prea tarziu sa mai stergi faptele penale de care ai fost scapat de mafia statului din spatele asa zisului stat de drept.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger