AcasăNewsIohannis cere demisia Vioricai Dancila: "nu face fata pozitiei de prim-ministru"

Iohannis cere demisia Vioricai Dancila: „nu face fata pozitiei de prim-ministru”

Reactionand, in fapt, la decizia sefei Guvernului de a nu merge, vineri, la discutiile de la Cotroceni, presedintele a iesit in fata presei, transmitand ca solicita demisia prim-ministrului.

Deunazi, cand inca Viorica Dancila se afla in vizita in Israel, presedintele anuntase ca o asteapta pe sefa Guvernului, in cursul zilei de vineri, la Cotroceni. Acest dialog ar fi trebuit sa aiba loc la ora 11. Revenita in tara, Viorica Dancila nu a mers, insa, la intrevederea cu seful statului.

Principalul aspect ce ar fi urmat sa se discute in cadrul intalnirii ar fi vizat intentia declarata a presedintelui de a incerca o „mediere” intre „conflictul intre Guvern si PSD, pe de o parte, si Banca Nationala, pe cealalta parte”, insa foarte probabil s-ar fi atins si aspecte ce tin de recenta vizita efectuata de Dancila, alaturi de Liviu Dragnea si seful MAE, Teodor Melescanu, in Israel.

„Saptamana trecuta in Guvern s-a discutat un document secret, un memorandum secret pe politica externa. Asta a fost o mare greseala, fiindca in chestiuni de politica externa, daca vorbim de documente secrete, care, evident, sunt sensibile – altfel nu ar avea de ce sa fie secrete – trebuia sa fie consultat presedintele, lucru care nu s-a intamplat. In Constitutie, in toate deciziile Curtii Constitutionale, in practica politica din Romania, se statueaza si se stie ca este nevoie, in interesul Romaniei, nu in interesul altcuiva, de o consultare institutionala intre premier si presedinte (…) Aceste lucruri si aceste nevoi ale statului nu au fost intelese de doamna Dancila. (…) Doamna Dancila a preferat sa execute ordinele venite de la partid. Avand in vedere acestea, eu retrag increderea doamnei Dancila”, a tinut sa sublinieze presedintele.

Continuand prin a spune ca, dupa ce au trecut aproape trei luni de la momentul investirii Executivului condus de Viorica Dancila, poate sa traga „o concluzie”, liderul de la Cotroceni a anuntat ca ii cere acesteia demisia. „Dupa cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ 3 luni de atunci, 3 luni dupa care pot sa trag o concluzie. Doamna Dancila nu face fata pozitiei de prim-ministru al Romaniei si transforma astfel guvernul intr-o vulnerabilitate pentru Romania. De aceea, solicit public demisia doamnei Dancila din functia de prim-ministru al Romaniei”, a incheiat Iohannis.

419 afisari

8 COMENTARII

  1. NEVOTAND CU PSD NU M-A INTERESAT CINE ESTE PRIM LA ULTIMELE GUVERNE,NEVOTAND NICI CU MUTALAKUL SAU CONTRACANDIDATUL SAU MA INTERESEAZA DOAR CUM FOSTII CONTRACANDIDATI SE FAC DE CACAO SINGURI FARA SA-I FORTEZE CINEVA,POATE DOAR STAPANII LOR DIN UMBRA SAU PENUMBRA.

  2. Iohanis e beneficiarul nesimtit al fortarii Constitutiei si deciziilor scremute ale CCR, de pe vremea lui Zegrean, in favoarea lui Basescu. Odata descalecat la Cotroceni, dupa preocuparea primordiala privind confortul, dupa executarea „intocmai si la timp” a tuturor cererilor merkeliste si cumparaturile exorbitante in mallurile de armament americane, a inceput ofensiva de primavara-vara din anul preelectoral, ca, se apropie vremea celui de-al doilea mandat si deconturile externe n-au fost finalizate. Pentru toate astea, insa, nu-i mai ajunge cat a abuzat Basescu din Constitutie si a folosit deja si el, acum e nevoie ca Romania sa se afirme ca o republica prezidentiala (in mintea lui, e deja), fara niciun referendum, sa fim pusi, din nou, in fata unui fapt implinit… Ce mi se pare mie socant e ca, desi „s-a dat in fapt”, ca adevarat coborator din Grupul Etnic German (lucru deja sustinut in instanta, cand au solicitat retrocedarile…), un real urlator de lozinci fascistoide, „ciuma rosie”, gen, hastagiotii nostri, corectii politic, aia care sustin LGBT si Legea 217, neomarxistii, sorosistii si gedesistii nu s-au sesizat nici de o bataie de obraz…Rusinica, ma!

    • Eu sunt un „cretin” de sas, cu bunic si unchi „beneficiari” de stalinism pe paine puscariabila pe motiv de „origine nesanatoasa”. Stiu ce vorbesc, spre deosebire de cei ca tine si ca idolul tau, oportunisti din tata-n fiu, indiferent de originea voastra etnica. Apetitul asta de lins cururi ma sperie, opacitatea voastra la orice informatie si proba a facut Romania stalinista, apoi neostalinista, dar, n-ai cu cine, nu-i asa ca tu nu stii ca esti neomarxist, urmasul lui Stalin, prietenul lui Hitler?! Ca nu e deosebire intre ideologia totalitara si tu esti dovada…Ce legatura vezi tu intre sasii deportati in Baragan, sau Siberia si acest ipochimen cu nimic mai valoros decat predecesorul lui? Doar mai prost si mai antipatic…

  3. Nu mai folositi exprimari tampite precum „premierul Romaniei” ( de fapt, Primul Ministru al guvernului Romaniei) si nici „seful Statului”, titulatura inexistenta in nici o lege, jurnalisti de doua parale !!

  4. E grav ce se intampla. Nu poti sa pleci fara sa te consulti cu Csat si presedinte fara sa vorbesti macar cu poporul votant ma vreau asta si asta apoi cand te intorci am făcut asta si asta pt țara. Apoi iti consulti partenerii strategici dar si partenerii Nato cat si partenerii Ue. Voi vreti sa mutati o ambasada intr-un loc unde ai e frica presedintelui evreu s-o mute. Ma mir ca nu mediati independenta statuluiTibet in fata imperiului chinez… Nepregatire neprifesionalism, agiamie, diletantism. prostie in stare de plasma.

  5. Politica externa constitutional o face Presedintele in acord cu factorii politici împreună cu min de externe. Ce ar insemna sa fim reprezentati de seful Dinamo impreuna cu seful CFR si Boc? Cam asa se conduce tara. Cred ca e intemeiata cererea de demisie care o sa atarne ca clopotul de coada cainelui,. Greu galagios insuportabil penibil.

  6. Vorba lui tata. Mai baiatu meu au fost promovati cei mai prosti dintre tarani la oras. Si zice, pan anii 50 vine un comisar bolsevic in vizita, conducerea romana ca azi la simfonia laleli cu painica si defilari si muzica. Nici una nici alta ca apare ansamblul folcloric si in loc de perinita si calusarii incep si joaca kazaciocul dar într-un mod nemaivazut la care comisarul deranjat intrerupe ceremonia si zice:Va multumesc ati dansat cazacioc mai bine ca orice rus din lume. Dar nu era mai nimerit sa jucati cel mai bine un dans popular românesc ?…

  7. ori esti prost ori te faci ,dar te prinde,nu presedintele a semnat contractele pentru armamentul american,ci reprezentantul guvernului ,un PSD-ist nu el vrea sa scape coruptii de puscarie ,nu el vrea sa anuleze dovezile de coruptie din dosare strinse de SRI,NU EL A CRESCUT SALARIILE NEGATIV,NU EL A LUAT BELINA si a pus mortii sa voteze la referendul lui Basescu cred ca esti un postaci BINE PLATIT DE CDEI DE LA PUTERE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger