AcasăNewsIohannis cere agenda de lucru a sedintelor de Guvern. Scrisoare catre Dancila

Iohannis cere agenda de lucru a sedintelor de Guvern. Scrisoare catre Dancila

In dimineata primei zile a saptamanii, de la Cotroceni s-a transmis ca presedintele ii cere sefei Executivului sa-i comunice, „cu cel putin 24 de ore inainte de ziua sedintei Guvernului”, agenda de lucru a fiecarei sedinte a Cabinetului Dancila.

Klaus Iohannis i-a adresat in acest sens o scrisoare Vioricai Dancila. Demersul primului om in stat vine pe fondul recentei sedinte a conducerii social-democrate, de duminica, in care s-a vorbit despre amnistie si gratiere, dar si dupa ce PSD-ul a anuntat ca ia in calcul emiterea unei ordonante de urgenta privind codurile penale.

Iata textul scrisorii pe care Presedintia a facut-o publica:

„Doamnei VASILICA-VIORICA DANCILA

 

Prim-Ministrul Romaniei

 

Stimata doamna Prim-ministru,

 

In vederea exercitarii prerogativelor stabilite de art. 87 din Constitutie, va solicit sa imi transmiteti agenda de lucru a fiecarei sedinte a Guvernului.

 

Invederez ca obligatia comunicarii este prevazuta de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum si a altor documente, in vederea adoptarii/aprobarii, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 561/2009. Potrivit dispozitiilor mentionate, agenda de lucru a sedintei Guvernului se comunica autoritatilor publice interesate, impreuna cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum si documentele insotitoare respective, cu cel putin 24 de ore inainte de ziua sedintei Guvernului.

 

PRESEDINTELE ROMANIEI

KLAUS-WERNER IOHANNIS”

author avatar
Cristina Stefan
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger