AcasăNewsIohannis, cel mai iubit fiu al poporului

Iohannis, cel mai iubit fiu al poporului

Președintele, călare pe biruință

Astăzi, domnul Klaus Iohannis, Cârmaci înțelept și neobosit Erou al României, a vizitat Combinatul de cipici de la Huși, în cadrul turneului politic „Să mă vadă țara”. Cele două muncitoare, căci doar două au rămas după ce s-a deschis sezonul la sparanghelul nemțesc, l-au întâmpinat cu flori și i-au relatat din experiența lor de împletitoare fruntașe. Întâlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă caldă, prietenească, de comuniune între popor și Conducător. La plecare, în semn de înaltă prețuire, Ctitorul de geniu al României Normaaale a primit o pereche de cipici cu linie siberiană. Marginile se pot rula până la genunchi și, pentru a aminti și de istoria acestui neam încercat și glorios, au nojițe precum opincilor iobagilor din vremea lui Horea, Cloșca și Crișan.

Klaus Iohannis este președintele căruia i se poate spune, pe drept temei, Stegarul viteaz al săgeții liberale, Fiul luminat al patriei, Farul călăuzitor al României moderne și prospere sau chiar Genialul strateg al gândirii fără prompter. Pe lângă el, cei 12 Apostoli ai lui Iisus sunt copii nevinovați. Dacă Dumnezeu i-ar fi avut pe Orban, pe Rareș Bogdan, Cîțu, Florin Roman sau Violeta Alexandru, planeta ar fi fost de multă vreme liberală.

Ne închide pe toți?

Nu e nimic de râs aici. În scurt timp, presa va ajunge să-i aducă elogii peste elogii. Televiziunile se vor întrece în a-l prezenta ca pe Fără Egalul Strateg al politicii mondiale. Macron nu-și va pune gem pe pâine fără să-l consulte, Trump nu va merge la toaletă fără să-l sune. Iar presa scrisă va face coadă la Grupul de Cenzură Strategică pentru a i se permite să facă reportaje cu Iohannis la schi, Iohannis la saună, Iohannis stând pe scaun și privindu-și portretul. Ziarele și site-urile care își vor permite să-l critice, să-i satirizeze inadaptarea la diftongii sau triftongii limbii române sau să-i dezaprobe deciziile, vor fi închise. Și este și normal să se întâmple așa. Nu poți să ai un fiu atât de iubit al poporului român și, pe de altă parte, să-i lezezi imaginea și personalitatea. Tocmai acum, în „peroada” asta, când își joacă rolul de Sfântul Gheorghe în lupta cu virusul și cu PSD-ul. Dacă „Gheorghe” e dificil, se poate pronunța și „Gorghe”. Țara va înțelege. Îi va explica Rareș Bogdan despre ce este vorba.

Presă cu și fără epoleți

Nu ratați reportajele cu Farul călăuzitor al patriei

Justitiarul.ro, site-ul ziaristului Marius Albin Marinescu, a fost închis. Fără preaviz, pe motiv că „prezintă informaţii vădit false cu privire la faptul că pandemia SARS-COV 2 ar fi creată artificial şi că, în realitate, nu există niciun pericol”, acestea „fiind de natură să dezinformeze şi să producă comportamente sociale nejustificate şi chiar să zădărnicească eforturile autorităţilor de combatere a răspândirii noului tip de coronavirus”. Dar și pentru că „această pagină web reprezintă un portal de găzduire a numeroase informaţii false publicate de diverşi autori, care folosesc nume reale sau nu şi care au menirea de a induce panică şi a dezinforma publicul larg”. Asta susține Grupul de Comunicare Strategică. Dar proprietarul site-ului nu pentru invocata zădărnicire a eforturilor autorităților de combatere a noului tip de coronavirus este cunoscut, ci pentru anchetele care au devenit un coșmar pentru Iohannis. Preluările din presa străină nu au cum să fie stânjenitoare, însă anchetele despre vânzarea copiilor, despre înzestrarea patrimoniului Forumului Democrat al Germanilor din România și despre cele șase case dobândite de Iohannis, da. Subiectele astea au fost preluate de mai toate televiziunile, inclusiv cea națională, și ziarele neînrolate în Divizia de presă Cotroceni, cu filialele aferente ascunse în spatele diverselor acronime.

Sfântul Gheorghe cu prompter

Sorin Grindeanu, fostul paj al lui Dragnea, a devenit copil de casă

Nu este singurul site închis. Or fi fost unii care chiar au călcat pe bec în dorința de celebritate. Dar riscul de a pune botniță presei este foarte mare, profitându-se de prevederile unei ordonanțe militare. Pare că s-a găsit modalitatea de a da presei peste bot. Nici Iliescu și nici Băsescu, cei mai înjurați președinți, nu au avut curajul să închidă vreo publicație. Regimul Iohannis, în schimb, își asumă pionieratul. Cea de a patra putere în stat, spune un cititor de-al meu, a dezvăluit multe, înaintea autorităților care aveau obligația să se sesizeze. De regulă, lucrurile astea supără. Și, cu cât se urcă mai sus pe scara puterii, supărarea e tot mai mare. Surprinderea este la fel de mare, căci cel care a semnat decizia de închidere a site-ului este Sorin Grindeanu, președintele ANCOM. Este același Grindeanu despre care presa relata, în 2017, cînd era premier, că devenise o vulnerabilitate la siguranța națională. Dar nu ăsta este cel mai important lucru. Ci faptul că cel mai iubit fiu al poporului, Klaus Iohannis, a ajuns pe același palier cu Sfântul Gheorghe. În timp ce unul e călare pe cal, cu sulița în mână, al doilea e cu masca pe figură și cu mâinile ridicate, ca la rugăciune. Ce nasol e că pe prompter nu se explică și semnificația, limbajul corporal fiind mai greu de însușit decât triftongii. Genial strateg al gândirii cu ochii în prompter!

author avatar
Valentin Boeru
2.451 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger