AcasăNewsIohannis, atentionare pentru Guvern. "Trebuie evitat acest carusel al modificarilor salariale"

Iohannis, atentionare pentru Guvern. „Trebuie evitat acest carusel al modificarilor salariale”

Pana acum vorbise de „topaiala fiscala”. Mai nou, seful statului a facut trimitere, de aceasta data intr-o conversatie fata in fata cu premierul, la un „carusel al modificarilor salariale”.

Dupa ce Klaus Iohannis s-a aflat la aceeasi masa a discutiilor cu Viorica Dancila si ministrul Muncii, si a aflat de la cele doua reprezentante ale Executivului detalii cu privire la Legea salarizarii bugetarilor, aflata in vigoare, de la Cotroceni s-au facut publice cateva concluzii ale acestei intrevederi.

„Presedintele Romaniei a atentionat Guvernul ca, dupa primele 3 luni de aplicare, efectele noii legislatii privind salarizarea personalului platit din fonduri publice arata ca Legea se afla in contradictie cu principiile egalitatii si predictibilitatii de la care a emanat, in conditiile in care s-a intervenit cu exceptii punctuale pentru diferite categorii de personal, ceea ce anuleaza inclusiv caracterul unitar al intentiei legislative”, se arata in comunicatul Cotrocenilor.

Sirul de ordonante

S-au avut in vedere ordonantele menite a reglementa unele „deficiente” la nivelul Legii 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. „In acest sens, Presedintele Romaniei a atras atentia ca situatia salariala este in continua modificare, fiind departe de a satisface principiile si criteriile de stabilitate asumate initial, precum si promisiunile electorale ale coalitiei PSD-ALDE. Presedintele Klaus Iohannis a evidentiat ca trebuie evitat acest carusel al modificarilor salariale si al impredictibilitatii, altfel Legea 153 va deveni curand o alta forma fara fond, data fiind amendarea continua a acesteia prin ordonante care nu doar rezolva, dar si creeaza noi probleme”, se mai subliniaza in reactia Presedintiei dupa intrevederea de marti la pranz.

Nu in ultimul rand, se transmite ca „Iohannis a subliniat ca, pe fondul unor politici fiscal-bugetare imprudente si necorelate cu dinamica economica de ansamblu, exista riscul ca puterea de cumparare a romanilor sa scada in continuare. Transferul contributiilor sociale in sarcina fiscala a angajatului si reducerea impozitului pe salarii de la 16% la 10% a condus, pana in prezent, la o crestere modica a salariilor nete, de aproximativ 5%, in medie, la nivelul sistemului bugetar. Insa si aceasta mica majorare a salariilor nete este anulata de intensificarea inflatiei, care a ajuns la 4,7% in februarie 2018″ si ca „in acest sens, Presedintele Klaus Iohannis a solicitat Guvernului prudenta in abordarea politicilor economice, astfel incat sa fie asigurata sustenabilitatea nivelului de trai al cetatenilor”.

sursa foto: presidency.ro

110 afisari

1 COMENTARIU

  1. Puterea de cumparare a locuitorilor acestei colonii a scazut si va mai scadea ca asa este intr-o colonie.In statele ce au in stapanire coloniile puterea de cumparare a cetatenilor este stabila sau creste.Metodele si mijloacele prin care stapanii absorb profiturile din colonii le stie o lume intreaga,numai orbii gainilor,care sunt sub imperiul manipularilor,nu vor sa deschida larg ochii si sa vada cauzele scaderii nivelului de trai din aceasta colonie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger