AcasăNewsUPDATE: Ministrii Finantelor si Justitiei, primiti de consilierii prezidentiali la consultarile convocate...

UPDATE: Ministrii Finantelor si Justitiei, primiti de consilierii prezidentiali la consultarile convocate de Iohannis

Ce fel de presedinte poate fi cel care instiga masele impotriva propriului popor?

UPDATE: Teodorovici si Toader au ajuns la Cotroceni, insa nu au discutat cu Klaus Iohannis, ci cu doi consilieri prezidentiali pe care i-a delegat pentru a participa la consultatile convocate de seful statului, in cursul zilei trecute.

Astfel ca s-a aflat ca ministrii pe care Dancila i-a ales sa reprezinte Guvernul la aceasta intrevedere au fost primiti de Mihaela Ciochina, consilier de la Departamentul Legislativ si cu Cosmin Marinescu – de la Departamentul Politici Economice si Sociale.

Intrevederea a durat in jur de 30 de minute.

–––––

Consultarile cerute in cursul zilei precedente de catre seful statului, pe tema rectificarii bugetare, ar urma sa inceapa in cateva minute, ora anuntata fiind 11.30.

Dupa ce s-a aflat de invitatia Cotrocenilor adresata Guvenrului pe care il conduce, Viorica Dancila a anuntat – fara sa faca referire la mesajul lui Iohannis – ca joi se va afla intr-o vizita de lucru in Spania, impreuna cu mai multi ministri. Drept urmare, nu va merge la consultari. In schimb, dupa sedinta de Guvern, Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a precizat ca va merge personal, insotit de colegul sau de la Justitie, Tudorel Toader, la discutiile cu presedintele.

Consultarile ar urma sa aiba loc, asadar, la o zi dupa ce Executivul a adoptat rectificarea bugetara, pas condamnat ulterior de presedinte, care a acuzat faptul ca Guvernul nu a asteptat avizul CSAT. Aceasta intrevedere cu presedintele Iohannis a fost convocata dupa suspendarea sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. „Ne-am indeplinit obligatia de a cere CSAT un punct de vedere”, spunea Dancila in sedinta de miercuri a Executivului, premierul asigurand ca „nicio institutie a statului nu va ramane fara bani pentru functionare”.

285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger