AcasăNewsIohannis ar face bine sa taca in continuare

Iohannis ar face bine sa taca in continuare

Daca tot a tacut atat, Klaus Iohannis ar face bine sa persevereze in ”silenzio stampa” pana se mai aseaza lucrurile

Protestatarii ii cer presedintelui tarii sa intervina pentru salvarea democratiei – deci de partea lor. E drept ca artificiile sunt parte integranta din sarbatorile de iarna, dar sa nu exageram.

Daca tot a tacut atat <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> ar face bine sa persevereze in silenzio stampa pana se mai aseaza lucrurile

Cum spiritele sunt extrem de incinse, o noua coborare in strada a lui Klaus Iohannis ar putea da frau liber violentei care deja mocneste si este cu greu stapanita in ambele tabere – pe strada si in Parlament. De aceea, obisnuita rezerva a presedintelui prinde bine de aceasta data sau altfel spus presedintele Iohannis ar tace acum cu folos. Oricum majoritatea PSD-ALDE nu-l asculta cand cuvanteaza, fie la Parlament sau la Cotroceni. In plus, desi functia de mediere (intre puterile statului, intre institutii, intre stat si societate) este apanajul exclusiv al presedintelui, abilitatile deja demonstrate de Klaus Iohannis in materie de negocieri si comunicare nu recomanda demararea unui astfel de proces data fiind situatia la zi – una in care strada a devenit neincapatoare pentru numarul mare de categorii socio-profesionale care se imbulzesc sa protesteze zilnic.

Presedintele il baga pe premier la inaintare

Si mai rau este ca, desi toti invoca dialogul, in realitate nimeni nu este dispus sa asculte ce are de spus oponentul si toata lumea viseaza doar la cum sa-si calce adversarii pe cap. Ceva banuieli ca situatia e groasa pare sa aiba si Klaus Iohannis din moment ce a reactionat fara pic de vlaga la indemnul de a se implica.  ”Voi raspunde la chestiunea cu legile justitiei. Nu ma astept la o criza politica. Am spus ce aveam de spus, nu ma schimb, dar voi vorbi la sfarsit”, a livrat Iohannis un raspuns in doi peri protestarilor. Ca sa nu fie totusi acuzat ca sta de lemn-Tanase, Iohannis a fluturat pe sub ochii strazii posibilitatea organizarii unui referendum pentru Justitie si/sau a prorogarii intrarii in vigoare a noilor legi. Iar cum aceasta ultima varianta implica emiterea unei ordonante de urgenta de catre Guvern, reiese ca legile Justitiei pot trece de la pixurile lui Tariceanu si Dragnea la pixul lui Tudose – fapt care largeste semnificativ paleta scenariilor de viitor. Iar ca sa revenim la Iohannis, bine ar fi ca acesta sa ramana la viteza sa preferata, relantiul, si sa se fereasca sa puna paie pe foc macar pana se mai detensioneaza situatia.

author avatar
Simona Badulescu
1.097 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger