AcasăNewsIohannis, apel la responsabilitate: ne aflăm în plin război pentru păstrarea sănătății...

Iohannis, apel la responsabilitate: ne aflăm în plin război pentru păstrarea sănătății omenirii

Contează doar ambiția președintelui

Preşedintele a transmis un nou mesaj, de această dată vineri, cerându-le românilor să respecte regulile impuse de autorităţi, astfel încât să se protejeze pe ei şi pe cei la care ţin, în contextul situaţiei create de răspândirea noului coronavirus.

În apelul său la responsabilitate şi solidaritate, Klaus Iohannis face referire şi la doctori şi la personalul medical, pe care îi numeşte – pe drept cuvânt – ”eroii noştri”.

Redăm în cele ce urmează, integral, mesajul liderului de la Cotroceni:

”Dragi români,
Trăim în aceste zile o criză care, în urmă cu doar câteva luni, părea de neconceput pentru întreaga omenire. Știu că viața fiecăruia dintre noi s-a schimbat și că în fiecare zi ne este teamă pentru sănătatea celor dragi. Pentru a ne proteja am luat și va trebui să luăm în continuare măsuri severe.

Sunt multe incertitudini în această perioadă, însă există o certitudine mai presus de orice. Împreună și doar împreună vom reuși! Noi, românii, suntem un popor greu încercat, dar uniți am depășit toate tragediile și am ieșit întăriți din nenumărate provocări. La fel vom face și acum!

Contează enorm ca fiecare dintre noi să urmeze întocmai regulile impuse de autorități! Protejați-vă pe voi și pe cei dragi, păstrați distanța, iar dacă vă întâlniți, nu vă mai strângeți mâna, nu vă mai îmbrățișați, nu vă expuneți și nu îi expuneți pe ceilalți pericolului infectării!

În aceste zile în care ne aflăm în plin război pentru păstrarea sănătății omenirii, eroii noștri din prima linie de apărare sunt medicii și personalul medical. Lor le datorăm respectarea cu strictețe a recomandărilor, astfel încât munca lor neobosită să nu fie în zadar. Este vital să limităm răspândirea acestui virus periculos pentru a le da răgaz medicilor să-i vindece pe cei infectați.

Sunt profund impresionat de valul de sprijin venit din partea tuturor celor care ajută medicii și spitalele și sunt alături de semenii aflați în dificultate. Atunci când comunitatea lucrează împreună cu autoritățile, întreaga națiune câștigă!

Dragi români,

Fiți responsabili! Fiecare efort, oricât de mic, este important pentru a împiedica răspândirea epidemiei. Să fim solidari în aceste momente grele pentru că depinde de noi toți să trecem cu bine situația în care ne aflăm.”

167 afisari

4 COMENTARII

  1. In fiecare zi un medic iese la pensie,la 2 zile un cadru universitar…
    E momentul sa- i pierdem , sa umble dupa dosare de pensionare !?

  2. Vedeti voi, oameni mari. Pe zi mor 5500 de oameni cardiovascular deci deinmultit avem 1.500.000 per an pe tot globu ?. De corona abea mor 50 per zi de 4 luni incoa.
    Deci dragi oameni mari de stat si Oms.
    Care si unde de fapt e pandemia?

  3. E mai tragic fine5 terorizeaza prin moarte sau i mai grav cantitatea sigura a mortii garantate sa ma dumiresc si io?

  4. Or nu cumva adevarata pandemie creste si mai tare la 6000 pe zi din cauza fricii psihozi cozilor problemelor economice traiului greu slabindune inima si mai tare? Deci care e victoria omenirii ca aducem corona la 10 per zi si inima depaseste 6000?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger