AcasăNewsIohannis anunță militarizarea spitalului din Suceava, "pentru a reveni foarte rapid la...

Iohannis anunță militarizarea spitalului din Suceava, „pentru a reveni foarte rapid la normalitate”

În cadrul videoconferinței pe care a convocat-o, joi după-amiază, cu premierul, ministrul Sănătății și cu prefectul din Suceava și alți oficiali locali, „pentru că avem o situație foarte specială în Suceava”, președintele a anunțat, în primă fază, că aprovizionarea municipiului și a comunelor din jur, aflate de câteva zile deja în carantină, în încercarea de a se limita răspândirea infectărilor cu noul coronavirus, „nu se va întrerupe în niciun fel”.

„Acum, avem câteva chestiuni care totuși nu funcționează și trebuie să fie reglementate foarte urgent”, a subliniat Klaus Iohannis. După ce a discutat anterior în cursul zilei, separat, atât cu premierul, cât și cu miniștrii Internelor și al Sănătății, fiiind stabilite deja, „în mare, care sunt liniile de acțiune”, președintele a comunicat și public ce soluții se intenționează să se aplice.

În primul rând, referindu-se la Spitalul Județean (SJ) Suceava, Iohannis a adus în dicuție militarizarea unității medicale. „Sunt câteva probleme care pot fi rezolvate într-un timp rezonabil. Aș începe cu chestiunea Spitalului Județean din Suceava. Este o unitate în care știm cu toții că, din păcate, au apărut probleme care s-au propagat. Acum nu este momentul să vedem ce și cum s-a întâmplat până în acest moment. Aceasta este treaba altor autorități. Ceea ce trebuie noi să facem acum este să repunem urgent în funcțiune spitalul din Suceava. Pentru asta este la Suceava domnul ministru al Sănătății, domnul Tătaru, împreună cu domnul secretar de stat Oprea, iar domnul secretar de stat Oprea are o sarcină foarte clară, să repună spitalul în funcțiune. Va rămâne acolo, domnul Oprea, pentru perioada următoare, pentru a se îngriji de conducerea operativă a spitalului. Este corect, este oportun și este necesar să se introducă proceduri militare, deci militarizarea spitalului, pentru a reveni foarte rapid la normalitate”, a punctat Klaus Iohannis.

Testarea cadrelor medicale

Totodată, președintele a vorbit și despre echipamentele sanitare destinate personalului de la SJ Suceava, dar și despre testarea rapidă a cadrelor medicale. „Este nevoie, evident, ca spitalul să fie dotat cu tot ce este necesar, în așa fel încât personalul medical, medicii, să fie protejați. Din informațiile mele, în acest moment, în spital au fost deja livrate 5.000 de combinezoane pentru medici și personalul medical, de asemenea, 20.000 de măști de protecție, de mănuși, inclusiv medicamente specifice pentru bolnavii de COVID. Toate aceste lucruri trebuie puse urgent la dispoziția personalului medical. Procedurile trebuie verificate și actualizate. Este nevoie să se facă o dezinfecție profundă și în spital, și posibil și în oraș. Pentru asta există o echipă specială de dezinfecție, care va veni din Dorohoi și se va ocupa de aceste lucruri. Este nevoie de testarea urgentă a personalului medical, care, sigur, poate să revină în spital în măsura în care se vindecă. Este nevoie de încă un aparat de testare, care va fi pus la dispoziție în timpul cel mai scurt”, a subliniat Iohannis.

Apel către medici

În acest sens, adresându-se cadrelor medicale, președintele a făcut un apel. „Deci, medicamente sunt, material de protecție este, proceduri sunt, conducere este. Resursa umană există, există în spitalul din Suceava, și mă adresez în mod expres și special medicilor și personalului medical din spitalul Suceava: reveniți, vă rog, la serviciu! Preluați bolnavii, respectați procedurile! Ne bazăm pe voi! Am mai spus-o și am să o mai repet: medicii, personalul medical, sunt în prima linie de apărare împotriva acestei epidemii. Este nevoie de voi!”, a declarat lideru de la Cotroceni.

sursa foto: presidency.ro

208 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai, dupa ce trimite cadrele medicale in razboi cu mainile goale…le ia si decoratia, scazandu le moralul, acu’ ii cheama la munca ?

  2. sunt oameni si oameni ,deci medici si medici , marea majoritate sunt exceptionali , multi doresc sa lucreze pana la 70 ani , nu inteleg de ce nu se prelungeste varsta de pensionare la cerere la cadrelor universitare , la cercetatori , la medici ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger