AcasăNewsIohannis anunta ca va refuza propunerile de ministri retrimise de premier. Ce...

Iohannis anunta ca va refuza propunerile de ministri retrimise de premier. Ce rezolvare vede

La cateva zile de cand premierul trimisese, o data in plus, la Cotroceni, solicitarea ca Lia Olguta Vasilescu sa fie numita in fruntea Ministerului Dezvoltarii si ca Mircea Draghici sa preia conducerea Ministerului Transporturilor, presedintele a anuntat, in cursul acestei dupa-amieze ca nu va da curs acestor propuneri.

Si ca un raspuns oficial va fi trimis Palatului Victoria in curand. „Aceste doua propuneri vor fi refuzate in cursul acestei saptamani. Intr-o zi, doua vor fi finalizate documentele si reexpediate la Guvern”, a sustinut Klaus Iohannis, in urma cu scurta vreme, de la Cotroceni, la finele unei ceremonii de decorare.

Intrebat in privinta motivelor pentru care cele doua propuneri nu vor primi unda verde, presedintele a raspuns scurt:  „o sa le cititi cand o sa vedeti scrisorile”. Cat priveste rezolvarea pe care ar vedea-o in aceasta chestiune, primul om in stat a dat de inteles ca e nevoie ca PSD-ului sa faca nominalizari care sa-l convinga ca sunt potrivite pentur cele doua portofolii. „Rezolvarea este foarte simpla – n-are decat partea guvernamentala sa citeasca cu atentie legislatia invocata de mine, iar PSD n-are decat sa vina cu niste propuneri care ma conving ca ministerele vor fi bine conduse”, a conchis Klaus Iohannis.

Ce ii transmisese premierul

Dupa primele scrisori de refuz, Viorica Dancila a anuntat, joia trecuta, pe 10 ianuarie, ce a decis – si anume sa retrimita acelesi propuneri presedintelui. ”Avand in vedere faptul ca cele doua propuneri respecta toate conditiile prevazute de Constitutia Romaniei, republicata, si de legile organice aplicabile, reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidentiale de numire a doamnei Lia-Olguta Vasilescu in functia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, si a domnului Mircea-Gheorghe Draghici in functia de ministru al Transporturilor si, totodata, sa inceteze efectele Decretului Presedintelui Romaniei nr.46/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar si ale Decretului Presedintelui Romaniei nr.47/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar”, se arata in documentul transmis Administratiei Prezidentiale de catre premierul Dancila.

115 afisari

4 COMENTARII

  1. Opinați că președintele ar încerca sî îi recomande pe Dragnea la Ministerul Transporturilor și pe Tăriceanu la Ministerul Dezvoltării, ținând cont și de experiențele anterioare ale acestora și de pregătirea lor profesională ?

  2. Nu, Iohannis vrea miniștrii obedienti constructorilor nemți și francezi. Olguta e nationalista

  3. Considerați totuși că președintele ar putea aprecia că, fiind perioada exercitării mandatului președenției Consiliului Uniunii Europene, Guvernul ar trebui să fie susținut de unii dintre cei mai capabili miniștrii dintre politicienii ce asigură exercitarea guvernării ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger