AcasăNewsIohannis anunță că grădinițele, școlile și universitățile NU se redeschid în acest...

Iohannis anunță că grădinițele, școlile și universitățile NU se redeschid în acest an școlar/universitar

După ce a discutat cu premierul Ludovic Orban, cu miniștrii Sănătății, Internelor și Educației, dar și cu șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, președintele a anunțat concluzii despre trei mari teme avute în vedere la ședința de luni.

Astfel, Klaus Iohannis a anunțat că grădinițele, școlile și universitățile nu se redeschid până în toamnă, excepție făcând elevii claselor a 8-a, a 12-a și a 13-a, în cazul școlilor profesionale.

Tema școlilor a fost prima avută în vedere, știut fiind faptul că, pe durata stării de urgență, cursurile au fost suspendate, dar și că anul școlar ar fi trebuit să se încheie pe 12 iunie. Aducând în discuție faptul că „epidemia nu s-a terminat”, că dacă elevii s-ar reîntoarce la școală ar exista „două riscuri mari” – acela ca elevii să ducă boala la școală și, respectiv, acasă, dar, totodată, prezentând și exemplul Franței, „unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine”, președintele a anunțat ce hotărâre s-a luat la nivel național. „În concluzie, s-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor în acest an școlar grădinițele, școlile și universitățile să nu se mai redeschidă. NU se mai întoarce elevul, studentul fizic la cursuri. Anul școlar se va termina pe 12 iunie, până atunci vor continua formele de învățământ la distanță, la fel cum s-a întâmplat și până acum”, a subliniat Klaus Iohannis.

Mediile copiilor vor fi încheiate cu notele pe care le au la acest moment elevii. „Repet: grădinițele, școlile, universitățile nu se vor redeschide în acest an școlar/universitar. Se vor redeschide în septembrie, când începe noul an școlar”, a accentuat liderul de la Cotroceni.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Cristina Stefan
426 afisari

4 COMENTARII

  1. Multumiri Romaniei si domnului Presedinte Iohannis pentru sprijinul ce ne va fi acordat in vederea combaterii coronavirusului , sangele apa nu se face ! Sa nu uitam versurile reputatului poet unionist Dumitru Matcovschi : ” BASARABIA , BASARABIA / FRATE SI SORA , MAMA SI TATA / BASARABIA , BASARABIA / SCUMPA ICOANA , IN INIMI PURTATA / TRECUTA PRIN FOC SI PRIN SABIE / FURATA , TRADATA MEREU / ESTI FLOARE DE DOR , BASARABIE / ESTI LACRIMA NEAMULUI MEU !”

  2. ESTE INCREDIBILA ACEASTA GANDIRE PRIMITIVA SI DICRIMINATORIE CE LOVESC CRUNT SI PE NEDREPT PERSOANELE PESTE 65 DE ANI !!!!!
    DE CE ISI BATE JOC IOHANIS DE ACESTI OAMENI ?????
    SE PARE CA ESTE O RAZBUNARE RIDICOLA , PRIMITIVA , PENTRU CA I-AU SPUS CA NU PREA A FOST VOTAT DE ACEASTA CATEGORIE DE VARSTA !!!!!!
    NU EXIZTA NICI O ALTA EXPLICATIE LOGICA RATIONALA SA DAI O ASTFEL DE INTERDICTIE DISCRIMINATORIE DE A IESI DIN CASE ACESTI OAMENI SI SA LE PERMITI IN BATAIE DE JOC DOAR DE LA ORA SAPTE DIMINEATA SI ORELE 19 SEARA CAND NU SUNT DESCHISE INSTITUTIILE SI MAJORITATEA MAGAZINELOR, PRECUM SI CELELALTE INCONVENIENTE ALE ACESTOR INTERVALE DE TIMP .
    SOLICITAM INSTITUTIEI AVOCATULUI POPORULUI SI CELORLALTE INSTITUTII ALE STATULUI SA INTERVINA SI SA NU MAI SE APLICE ASTFEL DE INTERDICTII DISCRIMINATORII DE INTERZICERE A IESIRII DIN CASE ALE CELOR PESTE 65 ANI !!!!
    CEREM ACESTA DEOARECE NU ACESTI OAMENI PESTE 65 ANI , AU ADUS SI NU EI RASPANDESC ACEST CORONAVIRUS !!!!!
    PRESEDINTELE TARII SI GUVERNUL AR TREBUI SA SE OCUPE DE SPRIJINIREA ACELOR CATEGORII DE PERSOANE INDIFERENT DE VARSTA CARE AU NEVOIE MARE DE SPRIJIN SI SA NU MAI ELABOREZE ASTFEL DE HOTARARI DISCRIMINATORII PE CATEGORII DE VARSTA !!!!!

  3. Fartatii mosului dorinta generatiei noastre ca sa ungem scoala cu slana s-o mance cânii s-a implinit.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger