AcasăNewsIohannis amana evenimentul dedicat Revolutiei, programat pentru 20 mai 

Iohannis amana evenimentul dedicat Revolutiei, programat pentru 20 mai 

Presedintele nu reuseste sa separe adevarul de fictiune sau nu vrea?

Cum nu au fost putine vocile care au comentat pe marginea intentiei primului om in stat de a gazdui, in luna mai, o ceremonie dedicata implinirii a trei decenii de la evenimentele din decembrie 1989, asociind ideea campaniei electorale, presedintele a luat o decizie, in urma careia demersul in cauza nu va mai avea loc pe 20 mai, cum fusese stabilit initial.

Un anunt in acest sens a fost facut vineri, de la Cotroceni. Din comunicat nu rezulta si pentru cand anume ar urma sa fie reprogramat ceremonialul in cadrul caruia Klaus Iohannis avea in gand sa declare anul in curs „Anul omagierii victimelor comunismului”.

Iata precizarile Cotrocenilor:

„In ultimele zile, in spatiul public au aparut speculatii cu privire la oportunitatea organizarii, pe 20 mai a.c., la Palatul Cotroceni, a ceremoniei solemne in cadrul careia, la 30 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989, anul 2019 urma sa fie declarat „Anul omagierii victimelor comunismului”.

Pentru a elimina orice fel de suspiciune cu privire la asocierea Revolutiei Romane cu perioada electorala in care ne aflam in prezent si din profund respect pentru toti cei care au luptat pentru democratie si libertate in anii tiraniei comuniste, Presedintele Klaus Iohannis a decis sa amane evenimentul pentru o data ulterioara.

Inca de la preluarea mandatului, Presedintele Romaniei a actionat constant pentru condamnarea crimelor si abuzurilor aparatului represiv al regimului comunist, precum si pentru omagierea victimelor totalitarismului.

Presedintele Klaus Iohannis considera ca lectiile trecutului nu pot fi ignorate, iar asumarea corecta a istoriei si a ororilor pe care comunismul le-a produs in Romania trebuie sa reprezinte pentru noi toti un exercitiu civic permanent.”

189 afisari

3 COMENTARII

  1. Asta trebuie exersat ca daca stai ca boul in 22 o sa constati ca toti se pregatesc de Sf. Craciun. Trebuia declarat imediat dupa Centenar, in januar Anul Libertatii Romane gen. ANUL Revolutiei Romane, 30 de Ani La multi ani, cutare. E un an de celebrare cu o zi de comemorare. Altfel tinerii o sa rămână impasivi trecatori sau nestiutori. Amanarea nu inseamna ca nu traim deja 30 de ani de libertate. Intrebati un tanar de pana in 30 de ani ce stie despre comunism.

  2. Nu vrea nimeni avantaj electoral, atunci de ce Psd foloseste electoral pensionarii si nu le mareste cum e legal in ianuarie? Le mareste inainte de presidentiale.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger