AcasăNewsIohannis, ajunge! Ne-am săturat

Iohannis, ajunge! Ne-am săturat

Disperat că pierde, Iohannis cheamă deja lumea să-l voteze

Avem un guvern toxic, corupt și incompetent, care conduce țara haotic. Asta a fost concluzia lui Klaus Iohannis. Nu a adus probe prin care să-și susțină afirmațiile. Cine îi dă dreptul să acuze, să insulte și să jignească mai mojicește decât un vechil? Cred că doar faptul că nu a fost aruncat la timp peste gardul Cotrocenilor, printr-o procedură legală și democratică. Bâlbele lui Dragnea și jocul la două capete al lui Tăriceanu își spun acum cuvântul. Teama că se reinventează după suspendare și că va câștiga un capital imens de imagine s-a dovedit a fi o prostie. Cum să se reinventeze? Din ce? Iohannis nu are resurse de exprimare elegantă și nici de conducător capabil, care să acționeze coerent. Dominat de ură împotriva românilor care-i stau de-a curmezișul, atât știe, atât face.

Disperat că pierde, Iohannis cheamă deja lumea să-l voteze

Declarația de presă susținută la Cotroceni nu a ieșit din tiparul de răutate. Dar și de duplicitate. Asta, pentru că la sfârșitul mandatului de conducere a Consiliului Uniunii Europene a lăudat guvernul României, a fost  mândru de realizări și de multitudinea de dosare închise. Însă, imediat cum a intrat în țară, și-a reluat canonada de invective la adresa aceluiași guvern. Ne-am săturat, Iohannis. Ajunge!

Nu l-a trimis nimeni la plimbare

Viorica Dăncilă n-ar trebui să se mire. Atât știe Iohannis să facă

De ce a fost nevoie să atace, din nou, echipa Vioricăi Dăncilă? Pentru că nu avea, practic, niciun argument să respingă propunerile pentru posturile de miniștri. Este singura explicație, așa cum nu a avut niciodată argumente să refuze orice numire ministerială de-a lungul timpului. Demnitarii ba nu aveau ținută, ba nu aveau studii de specialitate, ba nu depuseseră fișa de cazier judiciar sau cine mai știe ce aberații inventau consilierii. În lipsa oricărei justificări pertinente, singura armă rămasă era denigrarea întregului Cabinet, atacarea PSD și ALDE și sublinierea, până la ridicol, că guvernul trebuie să plece. Stilul acesta de nerușinare adânc înrădăcinată ar fi trebuit să dea de gândit încă de la primele semne, de la respingerea lui Sevil Shhaideh ca prim-ministru și de la amânarea numirii lui Sorin Grindeanu până își termină el de digerat cârnații săsești de Crăciun. Nimeni n-a avut ochi să vadă și, dacă a avut, nu i-a spus că e cazul să-și vadă de drum în altă parte, nu la Cotroceni.

La nevoie, putem traduce

Dana Gîrbovan a fost respinsă din motive imaginare

Motivele respingerii noilor miniștri nu sunt altceva decât derapaje crunte de la logică și de la realitate. Sunt semnele unei disperări că-i fuge pământul de sub picioare și că nu este capabil să conducă. Este un alt aruncat de pardesiu aruncat peste România, pentru că Dăncilă n-a vrut să i-l țină. A o respinge pe Dana Gîrbovan pentru funcția de ministru al Justiției pe motiv că, la 26 mai, românii au votat blocarea unui program de a destructura justiția, de a opri lupta anticorupție și de a baroniza total România ține doar de imaginația lui îngustă și de obsesiile din care și-a făcut un țel. România nu este mai coruptă decât alte țări, dar el nu mai are cum să vadă asta din moment ce a umplut lumea că noi am fi corupții cu moț ai Europei. Cât de sărac în argumente trebuie să fii ca să invoci referendumul din 26 mai, discutabil altminteri, la care s-a votat cu totul altceva. Reacția Liei Savonea, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, n-a întârziat să apară: „…motivarea prezentată public de către Președintele României pentru justificarea respingerii propunerii în funcția de ministru al Justiției a unui judecător, prin referiri nejustificate și nedovedite cu privire la independența și probitatea sa profesională, reprezintă o încălcare gravă a independenței și prestigiului justiției”. Ai înțeles, Iohannis? Vrei să-ți traducem? Ai înțeles și că ne-am săturat de prestațiile astea lamentabile pe care, probabil, le consideri foarte inteligente?

Noi cu gazele, ei cu șapca și respectul

Un târg avantajos: o șapcă pe toate gazele. Și mult respect

Iohannis vorbește despre decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale, pe care nu vrea să le pericliteze cu numiri precum cea vehiculată de PSD. „România are un drum european, un drum prin care își consolidează statul de drept și valorile democratice, și nu pot accepta propuneri contrare acestei direcții”. Este vorba de numirea vicepremierului pe teme economice. Care ar fi parteneriatele cu statele occidentale și drumul occidental? „Am semnat cu preşedintele Trump acordul de exploatare a gazelor din Marea Neagră de către Exxon şi cer imperativ guvernului României să abroge redevenţele suplimentare impuse prin Legea Offshores, trebuie să ne respectăm parteneriatele strategice”. Minunat! Altfel spus, „UE va beneficia de gaze la preţ redus și chiar dacă iniţial România nu va câştiga mare lucru, va câştiga UE care va importa gaze la prețuri convenabile şi astfel va câştiga şi România respectul partenerilor noştri”. Doamne, cum le zicel el, președintele. Ei vezi, asta e! Cum mai putea noi trăi noi fără respectul lor? Și, dacă mai pui și șapca primită de la Trump, atunci chiar suntem în câștig. Nu spun că asta e o politică dusă împotriva propriei țări, Iohannis, au spus-o alții înaintea mea, dar ia-ți șapca și du-te. Ne-am săturat.

author avatar
Valentin Boeru
6.651 afisari

16 COMENTARII

  1. Bravos! Johannis face deoarece i s-a permis. Dacă i se dădea peste nas la timp acum nu mai făcea atâta rău României și românilor. La UE s-a împăunat când România a fost lăudată dar el nu a pomenit nimic despre meritele Guvernului Dăncilă, de parcă totul era meritul lui. Acum vine și aruncă tot felul de acuze la adresa guvernului, fără logică și fără probe. O atitudine destabilizatoare pentru țară, de sabotor, de om inconștient de rolul și locul lui în postul pe care îl ocupă temporar.

  2. E chiar asa dreu de inteles ? De ce trebuie sa lalaim verzi si uscate ( in nota obisnuita ), cand putem fi informati corecti fara sa fim plimbati pe aratura ? PRESEDINTELE , NU A LUAT ACT SI NU A EMIS DECRETUL DE REVOCARE A LUI GARBOVAN , NU PUTEA NUMI O JUDECATOARE MINISTRU AL JUSTITIEI . LIA SAVONEA A JUCAT LA DOUA CAPETE , A DOSIT DECIZIA DE APROBARE A DEMISIEI LUI DANA GARBOVAN DIN MAGISTRATURA SI NU A TRIMIS-O LA PALATUL COTROCENI . IN ABSENTA ACESTEI DECIZII , SEFUL STATULUI NU AVEA CUM SEMNA DECRETUL DE SCOATERE DIN MAGISTRATURA . Restul sunt baliverne . Punct .

      • BA , eu nu sunt colegul tau de la Sapoca , aseaza-ti tiglele pe freza si du-te si sari de la trambulina in piscina fara apa , terorizezi personalul medical de pomana . Ai fentat infirmierii si ai zbughit-o dupa ce ai labuit laptop-ul de la secretariatul ospiciului ?

  3. ce pretentii poti avea la un incult cu educatie si cultura de marginime ,sasu nu este nici neamt nici german este nomad Zaxon=tigan.bunprieten cu fratii Cioaba,cu Vanghelie si Basescu.Un profesoras de sat,gimnazial dupa care copii din sat,alergausi strigau**mare ca bradu si prost ca gardu**,cate titluri stiintifice a dobandit???afara de hotarari definitive si irevocabile de sut,ciorditor si manglitor.Noroc ca a fost protejat si promovat de securitate si servicii.O mare nulitate,care se remarca la intruniri prin tacere totala.de cand a fost pus in functie de servicii s-a remarcat prin:excursii,vacante,navete,nani,nani si un program de munca,usoara de Marti ora 12-Joi ora 12.

    • Cititi in AK 24 de azi , ” Batalia clovnilor prezidentiali . Liviu Plesoianu il ataca furibund pe Cumpanasu : ” Mi-e scarba !”. Langa astia doi lipsesc tusea si junghiul : Viorica Dancila si Mircea Diaconu . Mai jos de atat nu se poate , niciodata STANGA nu a fost reprezentata in asemenea hal in cursa pentru alegerile prezidentiale !

  4. Aici erați tovarăși ? Mai aveți interlopi de eliberat cu plată din pușcării ? Până în Noiembrie tovarăși..atunci se scutură trandafirii.oricum românii au aflat de mult ce spini se ascud sub petale !!!

  5. Dar i-a spus cineva in fata – politicieni, prezidentiabili, ca a dat gazele pe o sapca? Ca va trebui sa ne cumparam propriile gaze? Poate asa intelege cat e de prost. Desi ma indoiesc. Sau poate acesta va fi subiectul de campanie cu care va fi atacat.

  6. Bravo Iohanis trebuie sa dispara. I-a facut pe toti in toate felurile, uite noi ne-am descurcat cu Guvernul asta asa cum este el, a marit salariile medicilor, ale magistratilor , la toti cat s-a putut. El nu a facut nimic, numai galagie, a vandut toate padurile. Vorba lui tata din 22 miloane de romani ati votat un neamt sa va fie rusine.

  7. 1. Iohannis , ajunge , te apropii de 50 % intentie de vot ! Dezastru pentru PSD ! Sondaj IMAS , barometrul Europa FM , luna august 2019 : PNL= 28,4 % , USR = 19,8 % , PSD = 17,9 % . Pentru functia de Presedinte al Romaniei : Klaus Iohannis = 44, 6 % , Dan Barna = 17,3 % , Viorica Dancila = 8,4 % .FARA COMENTARII ! 2 . Nationalistul Matteo Salvini A PIERDUT PUTEREA . Populistii si-au semnat actul decesului politic . Italia a fost ” MARELE EXPERIMENT ” al suveranismului si nationalismului populist , nucleul a ceea ce fostul consilier al lui Donald Trump , Steve Bannon , dorea sa fie o miscare suveranista , eurosceptic paneuropeana . IAR EXPERIMENTUL A FACUT FASS , A ESUAT !

  8. Oportunitate pentru toate localitatile. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la adresa de mail castiguri.reale@g ma il.com

  9. DE 5 ANI ACEEASI PLACA ALTCEVA NU STIE PENTRU CA , CAPUL NUL AJUTA POLITIC SA VINA CU CEVA NOU asa este cand un invatatoras din fundul tarii a ajuns CONJUCTURAL in fruntea tarii fiindca un CACARAU sa retras si la propus acestea sant rezultatele politicii liberale mai rau decat MAFIOTUL DE BASINESCU .

  10. Nu te mai face de rasul curcilor inutil , pune mana pe carte si recupereaza orele chiulite de la scoala . Lasam la o parte lipsa punctuatiei , aia cu ” CAPUL NUL AJUTA ” e perfect valabila pentru un analfabet functional care se sparge in figuri sa arate ca nu este doar ” destept ” , e si fudul . Vai si-amar , sunteti un esantion de agramati odihniti , ghidati dupa teoria stalinista in care capul nul( bostan fara seminte ) ajuta , e o mandrie sa fi prost si sa mai dai si pantalonii jos in mijlocul drumului . Vorba aia :” Limba boului e lunga dar nu poate vorbi „!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger