AcasăNewsIohannis aduce haosul la rang de politica

Iohannis aduce haosul la rang de politica

Presedintele exceleaza la bagat batul prin gardul oricui nu face asa cum vrea el

Cand presedintele foloseste in discursuri sintagma „pace sociala” nu trebuie sa te astepti la ceva bun. Niciodata nu i-a dat acesteia sensul de armonie sau de liniste, asa cum ar fi firesc. Dimpotriva, a folosit-o in special ca avertisment ca se va intampla ceva rau si, in cel mai scurt timp, faptele ii confirmau intentiile. Pana acum, Iohannis nu a reusit sa faca dovada faptului ca si-a inteles rolul asumat in urma alegerilor din 2014. In loc de pace sociala, a semanat discordie, ura, dezbinare si o stare de nemultumire profunda, ridicand haosul la rang de politica.

Presedintele exceleaza la bagat batul prin gardul oricui nu face asa cum vrea el

Nu mai departe de vizita la Roma, cu protocol de prost gust regizat langa Columna lui Traian, Iohannis spunea: „Pacea sociala in Romania cred ca se recladeste. Si avem nevoie de astfel de simboluri (Columna -n.m.) pentru a recladi pacea sociala si in Romania si o vom face”. Iar dupa cateva zile a trecut la constructia pacii sociale cerandu-i demisia lui Tudorel Toader. Bravo! Hai, fanfara, baga marsul!

Personajul neinteresant

Pacea sociala a lui Iohannis inseamna si vizita la Pompeii, sa simta Prima Doamna Geta a Tarii spiritul istoriei la care arata cu degetul intr-un un topism desavarsit. Pace sociala in sensul ca romanii sa nu faca scandal ca nu si-a platit din buzunar fonfleul extravagant prin cenusa Vezuviului si a chiulit de la prima sedinta de la Bruxelles. Pace sociala in sensul ca el e liber sa faca ce are chef, iar tu ai obligatia sa faci ce zice el. Ca stie el mai bine cum sta treaba cu Romania asta naravasa care ii rade in nas de cand deschide gura, in loc sa se incoloneze umila pe poteca ce duce la Bruxelles. Cred ca Iohannis a intrat complet nepregatit pe scena. Niciun consilier, indiferent de obarsie, nu i-a spus ca romanii nu se incadreaza in tipologia slugilor si ca, dupa ce isi aleg presedintele, ei sau socotitorii de voturi, au obiceiul sa nu-l mai asculte sau sa-l ia peste picior daca personajul devine neinteresant.

Concordia dracului!

Sa construim pacea sociala, asadar, da’ sa plece ministrul ala, Tudorel Toader. Nu e admisibil sa faca ce vrea el cu justitia din Romania, in conditiile in care lui Iohannis nu ii place. Si nu place nici prietenilor lui Iohannis de la Bruxelles, care, uite ce ghinion, nu reusesc sa ne puna cu botul pe labe. Ca nici Tudorel Toader si nici ministerul lui nu au initiat, elaborat sau promovat modificarile aduse Codului penal si celui de procedura penala pe Iohannis nu-l intereseaza. Eu cred ca nu-l intereseaza logica lucrurilor si faptelor pentru ca nu o intelege. El vrea doar demisia si cu asta gata, ca pacea sociala deja scanceste pe la colturi. Noroc ca partidele din coalitie sunt prea blegi si amortite, erau sa scriu ca sunt de-a dreptul proaste, ca sa faca scandal, ca atunci sa fi vazut concordia dracului.

Loviti la independenta

Iohannis pare incapabil sa inteleaga ca deciziile lui, daca sunt ale lui, nu sunt de natura sa aduca armonie. De la Ordonanta 13 incoace o ducem tot intr-un balamuc. Fixatia lui ca Puterea il fura la justitie e deja patologica, penalii vor sa conduca tara, vor sa scape de puscarie, vor sa fure asa cum au facut pana acum, iar el nu permite una ca asta. Sincer, m-as simti si eu impresionat nitel, dar sa-mi spuna si mie cineva la ce ora sa incep. Justitia, spune presedintele meu vaduvit de simtul ridicolului, trebuie facuta intr-un anume fel. Chestia asta mie imi suna a asa cum vrea el. Magistratii trebuie sa fie independenti in abuzurile lor si sa nu raspunda. Exact ca si pana acum. Daca i-ai atins la abuzuri deja i-ai lovit la independenta. Ce haos frumusel ne claditi, domnu’!

I-au intors spatele

Guvernul e incompetent, spune Iohannis. A uitat ca tocmai afirmase, saptamana trecuta, ca Romania are o crestere economica mare si ca avem un mediu de afaceri bun. Guvernul topaie fiscal si asta nu-i place presedintelui. Ia, hai, jos Dancila! A crescut niste pensii si niste salarii. Olguto, jos si tu! Platim angajamentele lui Iohannis cu americanii. Fifor, jos si tu! In toata nebunia asta presedintele nu baga de seama ca pana si #rezist i-a intors spatele si deja face ochi dulci USR si lui Ciolos. Nu baga de seama ca partidul care il sustine arata ca o curca beata, care calca sleampat prin baltoaca mocirlita a unei politici facute din nepricepere si exces de slugarnicie. Politica haosului, pe care Iohannis o intretine cu o tenacitate de speriat.

author avatar
Valentin Boeru
2.847 afisari

6 COMENTARII

  1. Balamutul asta ori este deranjat la mansarda rau ori indeplineste niste ordine,ca doar este general,cu mult patos si cretinitate.Mai rau este ca poate manipula mase mari de tineri,mai ales,cu toata incoerenta maladiva de care da dovada.Mutalakul striga hotii,poate are dreptate,insa este obligatoriu sa se treaca in fruntea listei dupa faptele penale pe care le-a savarsit in ultimii 29 de ani.

  2. Discursul de astazi al Presedintelui Romaniei , domnul Klaus Iohannis , in plenul Parlamentului European din Strasbourg a fost I M P E C A B I L !

  3. Frati romani! In Sfant an centenar. Vreau sa ne bucuram impreuna de o rugaciune speciala.
    Rostiti dupa mine:
    „O răbdătorule de patimi şi purtătorule de biruinţă, Mare Gheorghe, întru necazuri şi năpaste iute mijlocitorule şi fierbinte ajutătorule, celor întristaţi bucurie nespusă, primeşte de la noi această rugăciune, a smeritului tău rob, a Domnului Ioan Ştefan voievod, prin mila lui Dumnezeu domn al Ţării Moldoveneşti, păzeşte-l pe el nevătămat în veacul acesta şi în cel ce vas ă fie, prin rugăciunile noastre ale închinătorilor tăi, ca să te slăvim în veci, amin..”

    (Aceasta rugaciune e cea mai veche rugaciune de lupta aflata pe stindardul de lupta al Moldovei? si facuta cadou de Franta in 1919, poporului roman pentru devotament si vitejia in lupta razboiului mare. Rugaciunea dateaza din jurul anilor 7000 rit vechi, 1500 rit nou deci are 516 ani si a fost scrisa de voievodul roman Stefan Cel Mare si Sfant pe stindard, stindard purtat cu biruinta in luptele cu leșii. El se afla la Muzeul Militar.)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger