AcasăNewsIohannis acuza: PSD-ul incearca sa amputeze puterile presedintelui

Iohannis acuza: PSD-ul incearca sa amputeze puterile presedintelui

Frica lui Iohannis de a nu-si supara stapanii nu este nici macar o manevra politica. E doar un gest de sfidare grosolana a romanilor

Pana sa isi anunte decizia in privinta spetei care a fost motivata saptamana trecuta la nivelul Curtii Constitutionale, cea privind revocarea sefei DNA, Klaus Iohannis a dat de inteles ca nu se grabeste sa iasa public cu o concluzie, inainte sa „inteleaga foarte bine” aceasta motivare a deciziei CCR.

Chiar si asa, dupa o prima lectura, spune ca „motivarea aduce la suprafata mai multe intrebari, decat clarificari”. Si trimite sageti in directia partidului condus de Liviu Dragnea. „Putem sa constatam destul de usor ca de o buna vreme incoace, PSD-ul incearca sa amputeze puterile presedintelui. De ce? Pentru ca actualul presedinte al Romaniei evident ca are, in multe privinte, alta parere decat majoritatea pesedista din Parlament”, a acuzat presedintele.

Iohannis a adus in discutie cateva exemple – si anume legea ANCOM, „unde presedintele a fost scos din procedura”, dar si legile Justitiei „unde puterea presedintelui a fost diminunata, fata de situatia anterioare”. „Este clar ca PSD-ul incearca prin toate mijloacele de care dispune sa diminueze puterea presedintelui. Din pacate, decizia CCR vine in aceeasi linie si aceeasi logica, de diminuare a rolului presedintelui in procedura de demitere a unui inalt procuror. Si de aici apar intrebarile”, a sustinut Klaus Iohannis.

133 afisari

3 COMENTARII

  1. Putereain stat democrat se împarte. Daca la demitere o face ministrul la numire trebuie o persoana cat de cat agreata de presedinte, altfel facem prin referendum intrebarea;Vreti din republica semiprezidentiala o reoublica parlamentara? Si atunci presedintele doar decerneaza premii ca Pandele Firea.

  2. Eu sincer de la atat meltenism imi doresc monarhia. Stii macar ca unii is normali la cap demni si impartiali.

  3. Eu sincer de la atat meltenism imi doresc monarhia. Stii macar ca unii is normali la cap demni si impartiali.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger