AcasăNewsIohannis acuza fuga de raspundere in privinta problemelor la vot, in Diaspora: Ministrul de...

Iohannis acuza fuga de raspundere in privinta problemelor la vot, in Diaspora: Ministrul de Externe? Doamne fereste, cum sa fie vinovat?

Dupa ce a criticat Guvernul pentru aspecte ce tin de latura fiscala – acuzand in speta lipsa predictibilitatii, desele modificari ale Codului Fiscal si „accidente de decizie precum renumita OUG 114, care arata calitatea deplorabila a guvernarii actuale”, Klaus Iohannis nu a uitat sa aduca in discutie nici problemele referitor la organizarea votului in afara tarii.

Mai exact la alegerile si referendumul din 26 mai. Nemultumiri carora Klaus Iohannis le daduse glas si cu alte ocazii, doar ca de aceasta data a facut trimitere la recentele declaratii ale ministrului de externe, Teodor Melescanu, in care lasa sa se inteleaga ca nu de la nivelul MAE ar fi pornit neajunsurile reclamate.

Seful statului a acuzat – intr-o replica plina de ironii – o lipsa de asumare a oricarei raspunderi in privinta problemelor reclamate inca din ziua votului, cand, se stie, s-au format cozi la sectiile de votare in unele tari in care se afla multi romani. „Inainte sa imi incep mandatul a existat un mare scandal la alegerile in strainatate, din noiembrie 2014. Am modificat atunci legislatia insa se vede ca insuficient si iata, acum, la europarlamentare si referendum s-a repetat problema. Dar sa nu va imaginati ca cineva si-a luat raspunderea. La noi s-a dezvoltat, in ultimii ani, o perfectiune nebanuita la capitolul „fuga de raspundere”: „Ministrul de Externe? Doamne fereste, cum sa fie domnul ministru vinovat? Nu, Presedintele, ca de ce a convocat referendum? Cei care au organizat? Vai de mine, cum sa fie dansii vinovati? Ambasadorii pe care eu i-am numit sunt vinovati! Ei trebuiau sa se ocupe!” si asa mai departe”, a tinut sa sublinieze Klaus Iohannis, miercuri, la momentul la care a participat la sedinta plenara a Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, desfasurata in Capitala.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari

3 COMENTARII

  1. ministrul Melescanu nu e vinovat… vina apartine altora desigur…
    Ministrul Melescanu a rezistat sub G Dej , Ceausescu Iliescu Constantinescu Basescu si Johannis … si cine mai urmeaza? asa ca…

  2. Acu sa nu-si magineze plavanu ca daca 6 mil de romani au stat la coada la ref in diaspora o sa voteze fara coada 5mil in Noua Papua Guinee or Tahiti… vi acasa daca vrei alegeri sau pui 3 zile de vot.

  3. hai lasati-ma cu Diaspora, cine-i Diaspora, au fost autobuzr din Romania cu votanti acolo, a cine-i Diapora lui Iohanis aia 6 care au spart bancomatele in Spania, aia care se duc in Anglia si fura, intr-o zi a ajuns in Anglia si a furat de a ajuns in puscarie , hai mai lasati-ma cu Diaspora.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger